Kültür Seyahat

28 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Al Forsan International Sports Resort, Abu Dabi

Abu Dabi’deki Khalifa City’de bulunan Al Forsan, sadece Birleşik Arap Emirlikleri’nin değil tüm Ortadoğu’nun en kapsamlı ve en büyük spor merkezi olarak biliniyor. 1,6 kilometrekarelik bir alana yayılan tesiste motor sporlarından su sporlarına, atıcılık ve okçuluktan paintball’a, golften tenise kadar birçok spor dalını bir arada bulabilmek mümkün. Dünya standartlarındaki fitness salonları ve yüzme havuzlarından günübirlik yararlanılabileceği gibi aile ve arkadaş grubuyla da rezervasyon yaptırılarak grup indirimi fırsatları yakalanabilir.

Dahlia Spa, Abu Dabi

Four Seasons Oteli’nin içerisinde yer alan Spa merkezi, hem şehrin keşmekeşinden kaçmak hem de yenilenmek için en doğru adreslerin başında geliyor. Tüm emirlikler içerisinde kuvars kumu terapisini sunan tek merkez olan Dahlia Spa’da rahatlamak için bir dizi uygulama sunuluyor. Isıtmalı hidro havuzlar, buz çeşmesi, sauna, hamam ve kadın erkek ayrı kullanılan fitness merkezleri bunlardan sadece bazıları ancak tesisin en gözde uygulaması, deve sütü ve kahveyle yapılan vücut peelingi.

1

Essence Care, Dubai

Müşteri puanları ve aldığı ödüllere öne çıkan, kendisine bir spa merkezinden çok bir “inziva merkezi” yakıştırmasını yapan, on bir yıllık bir tesis Essence Care. Geleneksel tekniklerin modern yöntemlerle sentezlendiği uygulamalar arasında en son teknolojiyle donatılmış iki Fas Hamamı ve tam donanımlı spa salonu, gerginliği azaltan ve gevşeten Tay Masajı ve deneyimli ağda terapistleri tarafından sunulan tam bir ağda seansı öne çıkıyor.

Talise Spa, Jumeirah

Dünyaca ünlü yedi yıldızlı otelin, en az kendisi kadar lüks ve şaşaalı spa salonu, sadece otel müşterilerinin değil kendini şımartmak isteyen günübirlikçilerin de kullanımına açık. Eşsiz bir Basra körfezi manzaralı havuzlarının yanı sıra buhar odaları, saunaları ve dalma havuzlarının da yer aldığı Talise Spa’nın en çok ilgi gören hizmetlerinin başında La Prairie özel yüz bakımları geliyor.

Chi, Spa Shangri-La Hotel Qaryat Al Beri, Abu Dabi

Geleneksel Asya uygulamalarına dayalı masaj ve tedavi teknikleriyle oldukça kapsamlı bir sağlık kulübü olarak hizmet veren tesis, Kunlun Dağlarının batısında, oldukça mistik ve rahatlatıcı bir doğa içerisinde yer alıyor. Vücudun elektromanyetik alanını dengelemek için ısıtılmış tuz kristal taşlarının kullanıldığı canlandırıcı tuz taşı masajı başta olmak üzere, tesise gelen ziyaretçiler spor salonlarında ter atabiliyor, yoga seanslarına katılabiliyor veya ilgilerini çekiyorsa boks dersi alabiliyorlar.

2

So Spa, Abu Dabi

Birçok terapi odası olan bir sağlıklı yaşam merkezine ve spor salonu, yüzme havuzu ve jakuziden oluşan bir fitness merkezine sahip olan tesiste kullanılan tüm teknikler Fransız ve Arap geleneklerinin harmanlanması ile elde edilmiş. Sadece bedenin değil, aynı zamanda zihnin de rahatlamasına olanak sağlayan uygulamalarının müşterilerinden tam not aldığı So Spa’nın en çok ilgi gören sağlık menüsü, Ayurvedik uygulamalarla Kuzey Afrika tekniğinin birleştirildiği doksan dakikalık sıcak taş masajı.

Amara Spa, Dubai

Safir, yakut, zümrüt ve elmas gibi doğal taşların gücünden yararlanan eski şifa felsefelerinin kullanıldığı Amara Spa, yaşlanma karşıtı yüz bakımı, uplift göz tedavisi, dolgunlaştırıcı dudak bakımı gibi güzellik tekniklerinin yanı sıra sinüzit ve migren ağrılarından kurtulmaya yönelik kulak masajı, aroma-lenfatik masaj ve derin doku masajı gibi son derece rahatlatıcı tekniklerden oluşan geniş bir yelpazeye sahip. Tesiste aynı zamanda sadece hamilelere özel seanslar veya yakın birkaç arkadaşlarla düzenlenecek olan kadınlar günü etkinliği gibi paketler de sunuluyor.

Heart & Soul Spa, Al Barari

Şehir merkezinde olmasına karşın yeşilliklerin arasına kurulmuş, gün arasında bile kolaylıkla kaçılabilecek bir sağlıklı yaşam merkezi Heart&Soul Spa. Refleksoloji, terapötik masajlar ve çakra dengeleme seanslarıyla zihninizi arındırdıktan sonra yüz bakımı ve kuaför salonlarıyla tamamen yenilenmiş çıkmak garanti.

3

 

1
Kültür Seyahat

Louvre'dan Deve Müzesine: BAE'de Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeler

Deve Müzesi, Louvre ve diğerleri... Birleşik Arap Emirlikleri'nde ziyaret edebileceğiniz birçok ilginç müzenin olduğunu biliyor muydunuz?

Devamını Oku
1
Yeme İçme

BAE’nin Ulusal Mutfağından 4 Yemek Tarifi

Birleşik Arap Emirlikleri mutfağı, komşu ülkeler Suudi Arabistan ve Umman'ın yanı sıra Orta Doğu ve Asya mutfaklarının bir sentezi olarak…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Louvre'dan Deve Müzesine: BAE'de Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeler

Deve Müzesi, Louvre ve diğerleri... Birleşik Arap Emirlikleri'nde ziyaret edebileceğiniz birçok ilginç müzenin olduğunu biliyor muydunuz?

Devamını Oku