Kültür Seyahat

30 Temmuz 2020
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022
Londra Heathrow Havalimanı Covid-19 için Nasıl Önlemler Aldı Detaylı İnceliyoruz

Covid-19 pandemisinin normalleşme döneminde her havalimanı kendi önlemlerini almaya başladı. Normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamak için havalimanları, iç mekânlarından, ulaşım araçlarına kadar çeşitli yerlerde sıkı önlemler alıyor. İngiltere Heathrow Havalimanı da bu önlemleri kendi bünyesinde farklı şekillerde alan havalimanlarından biri. Eğer kalkış veya varış noktanız Londra/Heathrow Havalimanı ise bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 

1- Maske Kullanımı ve Sosyal Mesafe Kuralı

11 yaşından büyük olan herkesin havalimanı içinde maske takması zorunlu kılınmış. Dilerseniz beyaz tulum benzeri olan güvenlik kıyafeti giyebiliyorsunuz, fakat güvenlik noktalarında, sizden çıkartmanızı rica edebiliyorlar. Maskenizin kopma ve yırtılma durumlarında, havalimanları maske dağıtımı hem yolculara hem çalışanlara düzenli olarak yapmaktadır. 

Sosyal mesafe kuralı, içeride dikkate alınan diğer bir önlem. Havalimanı içerisinde dolaşırken veya sıra beklerken sosyal mesafe kuralına uymanız bekleniyor, farkında olmanız için havalimanı içerisinde her yere işaretler konulmuştur. Bu kural için havalimanında görev alan çalışanlar mevcut ve bu kurala uymamanız durumunda sizleri uyarıyorlar. 

2- Temizlik ve Hijyen

Havalimanı bünyesinde temizlik ve sterilizasyon son seviye olarak artırılmış bir durumda. Havalimanı içerisine 600 adet dezenfektan yerleştirilmiş. Şu an dezenfektana talep çok olduğu için eğer bitmiş bir dezenfektan görürseniz görevlilere haber vermeniz beklenmektedir, anında yenileyeceklerdir. Yer temizliği çok önemli olduğundan dolayı, temizlik görevlileri bütün yüzeyleri sık sık dezenfektanları ile temizlemektedir. 

Güvenlik bölgesindeki tepsileri UV ışınlarıyla sterilize etmek gibi yeni temizlik teknolojileri de geliştirmeye çalışılıyor.

3- Restoranlar-Mağazalar

22.06.2020 tarihinden itibaren restoranlardan bazıları hizmet vermeye başlamıştır, ancak lounge kısımları henüz servise başlamamıştır. Hangi restoranların açık olduğuna aktif olarak yayınladıkları sitelerinden bakabilirsiniz. Mağazalar ise 01.07.2020 tarihinden itibaren açılmıştır. Paranızı havalimanında, döviz bürolarından değiştirmeyi düşünüyorsanız bunu önceden yapmanızı tavsiye ederiz çünkü henüz döviz büroları hizmet vermeye başlamamışlardır. 

Havalimanlarında ödemelerin ise temassız ya da kredi kartı aracılığı ile yapıldığını da belirtelim. 

4- İzole Edilmiş Alanlar

İkinci bir duyuruya kadar Terminal 3 ve 4 kapatılmış durumdadır. İnişler Terminal 2 ve 5’e yapılıyor. Havalimanı içinde doktorlar ve izole edilmiş alanlar bulunuyor. Bu alanlarda havalimanında risk taşıyan bir hasta olması durumunda hemen müdahale ediliyor ve diğer yolculardan uzaklaştırılıyor.

5- Karşılama ve Yolculama

Geleni karşılamak, gideni yolculamak bizim için çok önemli olsa bile şu an bunu yapmak Heathrow Havalimanı’nda şu an mümkün değil. 

6- Ateş Ölçen Ekran (Temperature Screening)

Havalimanı daha fazla önlem alabilmek için yeni bir teknoloji deniyor. Bu yeni teknolojilerden biri de Terminal 2 ve 5’te bulunan ekranlar. Bu ekranlardan, termal kameralar ile yolcuların vücut ısıları ölçülüyor. Ateşi yüksek olan yolcular havalimanına kabul edilmiyor.

Havalimanları hem yolcularını hem de çalışanlarını korumak için en geleneksel tedbirden en yeni teknolojiye her yeniliği deniyorlar. Önemli havalimanlarından biri olan Heathrow Havalimanı’nın sizler için aldığı önlemlerden bazılarını derledik. Son çıkan düzenlemeler için havalimanı websitesini ziyaret etmenizi öneririz.

Güvenli uçuşlar dileriz!

İngilizlerin Meşhur Yemeği: Fish and Chips
Yeme İçme

İngilizlerin Meşhur Yemeği: Fish and Chips

Fish and Chips, İngiliz Kültürü’nün çok önemli parçalarından biridir öyle ki İngiltere denildiği zaman aklımıza ilk gelen simgelerden biri haline…

Devamını Oku
4 Farklı Şehirden Doğan 4 Efsane Grup
Kültür Seyahat

4 Farklı Şehirden Doğan 4 Efsane Grup

İngiltere birçok şekilde ünlü. Yirminci yüzyıla damgasını vuran en önemli yanı ise hiç kuşkusuz rock’tan punk’a, trip hop’tan saykodelik müziğe kadar…

Devamını Oku
Londra Heathrow Havalimanı Covid-19 için Nasıl Önlemler Aldı Detaylı İnceliyoruz
Kültür Seyahat

Londra Heathrow Havalimanı'nın Aldığı Covid-19 Önlemleri

Covid-19 pandemisi'nin normalleşme döneminde her havalimanı kendi önlemlerini almaya başladı. Normalleşme sürecinde tedbiri elden bırakmamak…

Devamını Oku