İyi Yaşam

20 Nisan 2024

Eski zamanların cazibesi ve nostaljisiyle dolu vintage butikler, sıradan alışveriş deneyimlerinden oldukça farklıdır. Geçmiş dönemlerin tarzını ve ruhunu yansıtan özel parçaları bulabileceğiniz bu butikler, masaüstü modası zincir markaların sunduklarından çok daha fazlasını vadeder. Bir kere her parçanın bir hikayesi vardır ve bu dükkanlardan birine adımınızı attığınızda kendinizi zamanda bir yolculuğa çıkmış gibi hissedersiniz. Retro ceketler, eski tarz elbiseler, dönem kıyafetleri, vintage aksesuarlar buralarda bulabileceğiniz benzersiz parçalara sadece birkaç örnek.

İstanbul Vintage Shop-1

Vintage butikler sürdürülebilir alışverişin de güzel bir örneği olmaları bakımından önemli. Nasıl mı? Bu butiklerde satılan ürünler ikinci el oldukları için doğal kaynakları tüketmez ve atık oluşturmaz. Aynı zamanda vintage parçaların yeniden kullanılması, moda endüstrisindeki tüketim kültürüne bir alternatif sunar ve daha sürdürülebilir bir yaşam tarzını teşvik eder.

Daha önce gitmediyseniz de bu haftasonu bir fırsat yaratıp kendinize bir vintage butik deneyimi hediye etmenizi öneririz. Belki de kişisel tarzınızı ifade etmenize, klasik ve modern tarzı birleştirerek eşsiz bir görünüm yaratmanıza yardımcı olacak o hep aradığınız parçaları buralarda bulacaksınız.

Vintage butikleri günümüzde online olarak bile ziyaret etmek mümkün ancak eğer yukarıda bahsettiğimiz o zaman makinesi deneyimini yaşamak isterseniz bizce gidip yerinde görmekte fayda var. Bugün İstanbul’daki en sevdiğimiz vintage butikleri sizinle paylaşmak istedik, kim bilir belki sıra diğer şehirlere de gelir.

Madam Mare Vintage Store

Tarihi Galatasaray Lisesi’nin yanında, Kadirler Yokuşu’nda yer alan Madam Mare, hem uygun fiyatları hem de ürün çeşitliliği konusunda en sevilen vintage butiklerden bir tanesi. Dekorasyonu ile de ziyaretçilerinden tam not alan Madam Mare Vintage Store, aynı zamanda Kadıköy Caferağa’daki şubesiyle de Kadıköylülere hizmet veriyor. Eğer ikinci el alışveriş konusunda yeniyseniz, özenle seçilmiş koleksiyonu ile en iyi başlangıç noktalarından olacaktır.

İstanbul Vintage Shop-3

Petra Vintage

Vintage dükkanların yoğun olarak bulunduğu Beyoğlu’na bu listede fazlaca denk geleceksiniz. Bunlardan biri de Petra Vintage. Taksim’de iki şubeyle hizmet veren dükkan, dönem kıyafetlerinden çok günümüz koleksiyonlarına yakın parçalara yer vermesiyle biliniyor ve bu özelliği ile de çok revaçta. Yeni ayakkabılar, aksesuarlar ve kıyafetler de bulabileceğiniz Petra Vintage’da ünlü markaların ikinci ellerine rastlamak mümkün.

Eleni Vintage Galata

Yine Beyoğlu’ndayız. 20’ler, 30’lar, 40’lar, 50’ler… Dönem kıyafeti dendiğinde vintage meraklılarının ilk uğradıkları yer olan Eleni Vintage’ta antika eşyalardan takılara, şapkalardan eldivenlere, gelinliklerden İspanyol paça pantolonlara kadar oldukça geniş bir koleksiyon bulabilirsiniz.

Sentetik Sezar

İlginç ismiyle de akıllarda yer eden Sentetik Sezar, 2010 senesinden bu yana sürdürülebilir ve alternatif moda deneyimi sunmaya devam ediyor. Online alışverişte de hayli iddialı olan dükkanın Kadıköy ve Beşiktaş’ta olmak üzere iki şubesi bulunuyor. Rengarenk gömlekleri ile dikkat çeken dükkandaki giyim ve aksesuar koleksiyonu da oldukça geniş.

İstanbul Vintage Shop-1

Franny Vintage

Babaanne modasını günümüze taşıyan Franny Vintage’ın o kendine has dükkanında eski zamanlar dendiğinde aklınıza ne geliyorsa hepsini bulmanız mümkün. Danteller, tüller, korseler, eldivenler, eski zaman takıları, dönem ayakkabıları… Galata’daki showroom’unu ziyaret etmek isterseniz önceden randevu almanız gerekiyor ama bunun için zamanı olmayanlar online alışveriş sitesini de ziyaret edebilirler.

Grandma Vintage Shop

Madem babaanne modasından söz açtık, Grandma Vintage Shop’tan bahsetmemek olmaz. 2014 senesinden beri Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu’nda hizmet veren dükkanda cinsiyet rollerinden arındırılmış eşsiz eşyalar bulabiliyorsunuz. Koleksiyonlarının her bir parçasına aynı özeni gösteren Grandma Vintage Shop ekibi, yıl içerisinde dünyayı dolaşarak bulabildikleri en özgün vintage eşyaları topluyor. Kıyafetlerin ve aksesuarların yanı sıra ilginç objeleri de bu dükkanda görebilirsiniz.

Vintage-3

Koi Vintage Shop

Kadıköy’ün en sevilen ikinci el dükkanlarından olan Koi Vintage Shop, özgün ve orijinal parçaları uçuk olmayan fiyatlar ile sunuyor. Eğer Caferağa’ya yolunuz düşerse buraya bir uğrayın deriz.

İstanbul Vintage

Kadıköy’de bulunan İstanbul Vintage’ın en önemli özelliği, yalnızca deri ceketlerden oluşan bir koleksiyon sunması. Yalnızca erkek ceketlerinin satıldığı dükkanda aynı zamanda profesyonel bir bakım ve onarım hizmeti de veriliyor. 100 parçalık deri ceket koleksiyonunda dünya markalarının parçalarını da bulmak mümkün.

Kırık Altı Vintage

Dekorasyonu ve seçtiği ürünlerle vintage tutkunlarının en sevdiği mağazalar arasında yer alan Kırık Altı Vintage, Kadıköy Osmanağa’daki dükkanında hizmet veriyor. Çok aradığınız bir ürünü burada bulmanız son derece olası. 1940’lı yıllardan günümüze kadar olan sürece dair birçok otantik kıyafetin yer aldığı koleksiyonları gerçekten de görmeniz gereken parçalardan oluşuyor.

Tema Parklar-00
İyi Yaşam

Çocuklara Özel: Eğlencenin Adresi Tema Parklar

Nisan, çocukların en sevdiği ay! Çocuk Bayramı'nın coşkusunu katlamak ve onlara eğlenceli bir gün armağan etmek için İstanbul'un…

Devamını Oku
Dağ Evleri-0
Kültür Seyahat

İstanbul'a Yakın Dağ Evleri Fikirleri

Şehirden çok da uzaklaşmadan tazelenebileceğiniz tatil planları aslında size çok yakın. Bu tarz bir tatil için en ideal olan konseptlerin liste…

Devamını Oku
Yerebatan-0
Kültür Seyahat

2022’de En Çok Ziyaret Edilen Müzeler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ve büyükşehir belediyelerine bağlı olan müze ve ören yerleri, 2022 yılında yaklaşık…

Devamını Oku