Kültür Seyahat

26 Nisan 2024
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2024

Şili’nin başkenti olan Santiago hem coğrafi konumu hem de kültürel mirasları bakımından oldukça zengin bir yer. Dolayısıyla Santiago’da gezginleri bekleyen pek çok şey var. Konum olarak And Dağları’nın batı yamacında bulunan şehir ülkenin de en büyük şehridir. Türkiye’deki vatandaşlara 90 güne kadar vizesiz seyahat imkânı tanıyan ülkeye her sene sayısız ziyaretçi gidiyor. Birbirinden güzel müzeler, sanat galerileri, restoranlar, gece kulüpleri, mağazalar, cadde ve sokaklarıyla dikkat çeken Santiago, ziyaretçilerine unutamayacakları anılar bırakıyor. 

Şehirde gezip görülmesi gereken yerler, tadılması gereken birbirinden renkli lezzetler var. Dolayısıyla Şili’nin bu cazibe merkezini keşfetmek herkes için şüphesiz ayrı bir zevk olacaktır. İşte vizesiz keşif için en ideal yerlerden biri olan Santiago’da görülecek ve yapılacak şeyler.

Santiago-2

Plaza de Armas

Şehrin ikonik meydanı Plaza de Armas şehrin kuruluşu olan 1541 senesinden beri merkez konumda. Geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmış pek çok tarihi yapıyı bu meydanın çevresinde gözlemlemek mümkün. Meydanın çevresinde Santiago Metropolitan Katedrali, Santiago Kraliyet Görüşme Sarayı, Merkez Postane Binası gibi önemli yapılar yer alıyor. Buradan her yere rahatlıkla ulaşım olduğundan turistlerin en çok gezdikleri yerlerin başında geliyor. Ayrıca çevrede pek çok restoran, kafe, dükkan ve mağaza da bulunuyor. 

Santiago-3

Katedral Metropolitano

Bu tarihi yapı ülkedeki Katolik kilisesinin ana tapınağıdır. Buranın özelliği Meryem Ana'nın Göğe Kabulü'ne adanmış olmasıdır. 1821'de tamamlanmış olan bu önemli yapı mimarisi ile dikkat çeker. Katedral, Neo-klasik tarzda inşa edilmiş olup kentin en önemli sömürge mimari eserlerinden bir tanesi olarak tanımlanır. Katedrali ziyaretinizde mutlaka görmeniz gerektiğini düşündüğümüz bölümler arasında ana sunak, Kutsal Kalp Şapeli, Çan Kulesi, Sanat Eserleri Müzesi bulunuyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu katedral seyahat listenizde mutlaka yer almalı. 

Santiago-1

Cerro San Cristobal

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden bir tanesi olan Cerro San Cristobal, özellikle manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahip. 880 metre yüksekliğindeki tepe, şehrin panoramik manzarasının tadını çıkartmak isteyenler için en güzel fırsat. Tepeye tırmanmak için teleferik ya da füniküler kullanabilirsiniz. Tepeye çıktığınızda ise sizleri 14 metre yüksekliğindeki Dev Meryem Ana Heykeli karşılar. Bu tepede ayrıca pek çok bahçe ve park da bulunur. Özellikle gün batımında tam anlamıyla bir doğa şöleni sunan Cerro San Cristobal’de bol bol hatıra fotoğrafı çektirmek isteyebilirsiniz. 

La Chascona

La Chascona, dünyaca ünlü Şilili şair Pablo Neruda'ya ait müzedir. Aslında şairin yaşadığı evlerden bir tanesidir. Ancak sonradan müzeye dönüştürülmüştür. İçerisi üç ayrı bölümden oluşur. Dikkatini çekecek ilk şey ise her bölümün farklı renklerde boyanmış olmasıdır. Evin duvarları deniz kabuklarıyla süslenmiştir. Bu müzede Neruda'nın kişisel eşyalarını yakından görebilir, sanat eserlerini ve kitaplarını inceleyebilirsiniz. 

Santiago-4

Mercado Central

Mercado Central, özellikle gurmelerin ya da farklı lezzet peşinde koşanların mutlaka uğraması gereken bir yer. Geçmişi 1872 yılına dayanan bu büyük pazarda her damak zevkine uygun yiyecek ve içecekleri bulmak mümkün. Pazar taze deniz ürünleriyle meşhurdur. Balıktan ıstakoza uzanan çok zengin bir deniz mahsulleri seçkisi sizleri bekliyor olacak. Ayrıca bu büyük pazarda Şili’nin geleneksel lezzetlerini de keşfedebilirsiniz. Demir bir yapı ile çevrelenen bu ihtişamlı Pazar turistlerin ilgi gösterdiği noktalardan bir tanesi. Şili’nin alışveriş kültürünü de yakından gözlemleyebileceğiniz bu yerde aradığınız pek çok şeyi bulabilirsiniz. 

Museo Chileno de Arte Precolombino

Şili’nin en geniş sanat koleksiyonuna sahip olan müzesi Museo Chileno de Arte Precolombino ülke tarihi hakkında da önemli bilgiler edinebileceğiniz bir yer. Özellikle And Dağları'nın etrafında yaşayan geçmişte yaşamış kabilelerin sanatından ilgi çekici örnekleri görmeniz mümkün. Taş işçiliği, dokuma, metal işçiliği ve seramik ile üretilmiş eşyaları yakından inceleyebilirsiniz. Kısaca müze, Şili'nin yerli halklarının sanat ve kültür mirasını merak edenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

Santiago Mutfağı

Şili, özellikle deniz ürünleriyle yapılan birbirinden lezzetli geleneksel yemekleri olan bir ülke. Bu sebeple Santiago damak zevkine düşkün ve özellikle deniz ürünleriyle arası iyi olanları epey memnun edecek bir şehir. Turistlerin seyahatleri esnasında en çok denedikleri yemeklerin başında ceviche ve mariscos (deniz mahsulleri) yemekleri geliyor. Bunun yanı sıra et, peynir veya sebzelerle doldurulmuş hamurdan yapılan Empanadas, sebzeler, pirinç ve mısır ile yapılan bir çorba olan Cazuela, pebre, domates, soğan, biber, kişniş ve limon suyu gibi malzemelerle yapılan acılı sos Pebre oldukça popülerdir yemeklerdir. 

Empanadas

Santiago’ya Ne Zaman Gidilir?

Şehri ziyaret etmek için en ideal zamanlar havanın ılıman olduğu Eylül - Kasım ve Mart – Mayıs dönemleridir. Açık alanda rahatça dolaşmak, bunalmadan, sıkılmadan ya da hava muhalefetine maruz kalmadan şehrin tadını çıkarmak için son derece uygun zamanlardır. Yaz ayları genellikle Santiago’da çok sıcak geçer. Ancak And Dağlarına çıkmak, festival ve açık hava etkinliklerine katılmak gibi bir düşünceniz varsa yaz ayları daha ideal olabilir. Şehir her mevsim kendisine has özellikleriyle öne çıktığından yapmak ve görmek istediğiniz şeylere uygun şekilde plan yapabilirsiniz. 

patagonia-0
Kültür Seyahat

Patagonya: Macera Dolu Bir Kaçış

Patagonya'nın eşsiz güzellikleri, macera dolu aktiviteleri ve kültürel zenginlikleri ile dolu bir kaçış deneyimi sunuyor. Bu muhteşem bölge,…

Devamını Oku
Santiago-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Santiago

Şili’nin başkenti olan Santiago hem coğrafi konumu hem de kültürel mirasları bakımından oldukça zengin bir yer. Dolayısıyla Santiago’da gezginleri…

Devamını Oku
Şili Gezi Rehberi-0
Kültür Seyahat

Şili Gezi Rehberi

Güney Amerika’nın en popüler ülkelerinden Şili, gezginlerin macera ruhuna son derece uygun. Öyle ki ülkede hem geleneksel hem de güncel pek çok şey…

Devamını Oku