Kültür Seyahat

26 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Bugünlerde maceraya doymak için bir etkinlik arayışında mısınız? Sizi doyasıya tatmin edecek belki de daha önceden zaten denediğiniz veya yeni tanışmak için sabırsızlanacağınız bir etkinlik önerisi ile geldik: Jeep Safari! Daha önceden deneyen macera tutkunlarının adeta bir vazgeçilmezi haline gelen jeep safarinin katılımcılarına unutulmaz anlar ve deneyimler sunduğu kesin. Dünyanın pek çok yerinde, birbirinden farklı ülkede ve iklimde gerçekleştirilen çok popüler bir etkinlikten bahsediyoruz. Tozu toprağı birbirine katarak bulunduğunuz yeri jeep ile keşfe çıkmanın tadı bir başka.

Maceracı ruhları harekete geçirecek jeep safari etkinliklerinin gerçekleştiği yerler de alınan keyfi bir başka noktaya çıkarıyor tabi. Bir sonraki deneyimini ise doğanın kalbinde, çağlayan nehirleri ve kanyonlar arasında yaşamak isteyenlere harika bir önerimiz var. Toroslar, son zamanların jeep safari alanında en popüler ve sevilen tercihleri arasında. Sizi eşsiz doğası ve yemyeşil vadileri ile eşsiz bir yolculuğa çıkaracak bu lokasyonda jeep safari yapmaya bayılacaksınız. Ayrıca safari turunuz boyunca da birbirinden güzel yapıya ve doğal güzelliğe de rastlayacağınız bir Toroslar Jeep Safari tur sürecine gelin daha yakından bakalım.

Jeep Safari (1).jpg

Doğa, Macera ve Eğlence Dolu Bir Keşif: Toroslarda Jeep Safari Turları

Akdeniz bölgesinin en güzel hallerini ve yerlerini keşfetmek için sabırsızlananlar için Toroslarda bir jeep safari turundan daha güzeli olamaz. İster günübirlik, ister konsept ve daha uzun süre planlanmış turlar ile bu macera dolu deneyiminiz için en uygun tur seçiminizi yaparak işe başlayabilirsiniz. Güzel haber şu ki, bu alanda neredeyse her gün bir tur bulmanız mümkün. Yani, bir jeep safari deneyimi elde etmek aslında hiç de o kadar uzak ve zor değil. İnternette dilediğiniz tur firmasından, dilediğiniz tur planını seçerek hemen yerinizi ayırtıp bir sonraki gün macera dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. 

Günübirlik olan jeep safari turları genellikle sabahın erken saatlerinde başlayıp akşam saatlerinde ayrılacak şekilde yapılıyor. Belirlenen buluşma noktasından 4x4 safari jeepleri ile yola çıkıp turun planları arasında bulunan etkinlikler ile unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Eğer eğlenceli ve sizin gibi macera tutkunu bir rehbere de denk geldiyseniz, turunuzun keyfinin iki katına çıkacağına eminiz. Daha uzun süren turlarda konaklama imkanları ile jeep safari maceranızı daha uzun bir yolculuğa çevirmenin de kulağa bir başka güzel geldiğini söylemeden geçemeyiz. Hem jeep safari araçları ile maceraya doyacağınız Torosların doğası ile iç içe anlar yaşarken, bir yandan da yeni yerleri keşfetmek bu turlar ile çok kolay!

Jeep Safari (2)

Akdeniz’i Keşfetmek İçin Harika Bir Fırsat: Toroslarda Jeep Safari ile Görülecek Yerler

Jeep safari aracınıza atlayıp tur arkadaşlarınız ile Akdeniz’i ve Torosları keşfe çıkmak gibisi yok! Maceracı ruhlara ilaç gibi gelecek bu eşsiz deneyim ile Akdeniz Bölgesi’nin en güzel yerlerini de minik molalar vererek gezebilirsiniz. Antalya'daki Aspendos Antik Tiyatrosu, Köprüçay kıyıları, Köprülü Kanyon, Roma döneminde inşa edilmiş Büğrüm Köprü, Selge Antik Kenti ve daha pek çok fazlası bir jeep safari turuna katılanların görmeden dönmemesi gereken yerlerden. 

Klasik gezi planlarından ve turlarından sıkılmış kişiler için harika bir alternatif ile kendinize hem macera dolu anları hem de eşsiz manzaraları ve deneyimleri hediye etmeniz mümkün. Tabiki, bu görülecek yerlerin en başında da Toroslar yer alıyor. Safari araçlarınız ile Torosların eşsiz doğası, yeşillikleri, çağlayanları, kanyonları ve manzaraları ile kendinizi doğa ile iç içe bir macera yolculuğuna çıkaracaksınız. Şehrin karmaşasından uzaklaşıp stres atmak ve maceraya doymak için özel bir tercih!

Jeep Safari (3).jpg

Bir Jeep Safari Turu İçin Olmazsa Olmazlar: Sizin İçin Önerilerimiz

Eğer bir sonraki macera planınız jeep safari ise gitmeden önce neler yapmanız gerektiği hakkında birkaç ön bilgi edinmek ilk adımınız. Her ne kadar bir tura katılarak bu planınızı gerçekleştiriyor ve muhtemelen yemek yenecek yerler önceden ayarlanmış olsa da yanınıza birkaç şey almanızı öneririz. Özellikle bir su matarası ve enerjinizi anında tazeleyecek atıştırmalıklar turunuzun kalitesi için oldukça önemli bir ön hazırlık. Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise giysileriniz. Doğa ile iç içe olacağınız bu anlarda gittiğiniz yere ve aktivitelere uygun giysi seçiminiz sizin için hayat kurtarıcı olabilir. Her ne kadar, jeepler ile yolculuk yapacak olsanız da bu olumsuz hava şartlarına maruz kalmayacağınız anlamına gelmiyor. Gitmeden önce hava durumunu kontrol ederek havaya uygun giysiler seçebilirsiniz. Özellikle dağlara yapılan jeep safari turlarında, dağlardaki yüksek sıcaklık değişimlerine dikkat edilmeli. Ayrıca, molalarınızda veya tura dahil olan tarihi veya kültürel geziler sırasında bol bol yürüyüş de yapacağınızı göz önünde bulundurarak rahat ve kaliteli bir ayakkabı seçimi yapmanız da sizi rahat ettirecektir.

Her turda olduğu gibi jeep safariye katılırken de dikkat etmeniz gereken en önemli ön hazırlıklardan bir diğeri de sağlık ekipmanlarınız. Muhtemelen tur rehberlerinizde ilk yardım ekipmanları olacaktır ama yine de kendi kişisel ilaç ve ekipmanlarınızın seyahat boylarını yanınıza almayı unutmayın deriz. Son olarak, eğlence ve macera dolu anlarınızı kaydetmek ve yıllar boyunca anı olarak saklayabilmek için kaliteli bir kamera, en sık kullanacağınız eşyanız olacak. Bu eşsiz anlarınızı bol bol fotoğraflamadan dönmeyin!

Jeep Safari (5).jpg

Disney+ Nisan-0
İyi Yaşam

Ne İzlesek: En İyi Disney Plus Filmleri

Dijital yayın dünyasına hızlı bir giriş yapan ve kısa sürede ülkemizde de oldukça sevilen Disney+ platformunda asla gözden kaçmaması gereken muhteşem…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Çocuklarla Çıkılacak En Keyifli Sömestr Rotaları

Hazır sömestr tatili yaklaşıyorken çocuklarınızla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaya ne dersiniz? Türkiye’yi gezip birlikte öğrenebileceğiniz ve…

Devamını Oku
Bikepacking-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En Güzel Bikepacking Rotaları

Bisikletle yeni yerler keşfetmeyi seviyorsanız, Türkiye'nin eşsiz bikepacking rotalarına mutlaka göz atmalısınız. Tek yapmanız gereken size en…

Devamını Oku