Teknoloji
30 Temmuz 2020Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023
Kullanımı Kolay Seyahat Uygulamaları
Her gezgin bazen yolculuğu sırasında dil, rezervasyon, organizasyon veya valiz hazırlama konularında yardıma ihtiyaç duyabilir. Şanslıyız ki, neredeyse hepimizin elinde ihtiyaçlarımıza göre uygulamalar indirebileceğimiz akıllı telefonlar var. Sizlere bir sonraki yolculuğunuzda yararlı olabilecek ve bir şans vermeniz gereken birbirinden güzel uygulamaları derledik.
Passnfly
Bu zamana kadar, hepimiz check-inlerimizi havalimanlarında ya da bir gece önce online olarak yaptık. Passnfly dünyanın ulusal check-in hizmet veren bir arama motoru. E-posta yoluyla sizden uçuş bilgilerinizi alıp, sizin yerinize daha önce belirttiğiniz oturma düzenine dikkat ederek otomatik olarak check-in işleminizi halleder.
Bu uygulama aynı zamanda ek bagaj hakkı satın alma, bagaj takibi yapma, koltuk değiştirme, uçuş öncesi yemek siparişi verme, uçakta wifi bilgisi ve eğlence hakkında bilgi alma gibi uçuş teklifleri de sağlar.
LoungeBuddy
Havalimanı loungeları business sınıfı yolculara tanınan önemli olanaklardan biridir. Fakat, herkesin business sınıf uçak bileti alma gibi bir avantajı yok. LoungeBuddy, sizleri kendi ağlarındaki her lounge’a giriş imkânı tanıyan bir uygulama. Herhangi bir üyelik, kimlik bilgisi ya da birinci sınıf bilet de istemiyor. Bu uygulama ile minimum düzeyde bir ücret ödeyerek siz de herhangi bir havalimanı lounge kısmına girebilirsiniz.
ELK
Gezginler için kur hesaplama her zaman karışık bir konu olmuştur. ELK özellikle seyahat edenler için tasarlanmış bir döviz çevirme uygulaması, kullanımı oldukça kolay ve pratik.
Geliştiricisi Hon Cheng’e göre “Çok fazla kur hesaplama uygulaması mevcut. ELK daha çok Apple Watch’u olan gezginleri hedefleyen bir uygulama. Akıllı saatler ile uyumlu bir uygulama bulmak zor ve inanıyoruz ki bu iş için oldukça uygunuz”
Google Translate
Hepimiz Google Translate’i biliyoruz, fakat Ekim 2018’de gezginlerin en sevdiği yol arkadaşı olabilecek bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme sonrasında, Google Translate artık bir fotoğrafı, İngilizce ya da istediğiniz herhangi bir dile çevirebiliyor.
Örneğin, Çin’e gittiyseniz ve Mandarin okumayı bilmiyorsanız, fotoğrafını çekip istediğiniz dile tercüme ettirebilirsiniz.
Here WeGo
İşte karşınızda Google Maps’in ciddi bir rakibi…
Here WeGo, Google Maps gibi, çevrimdışı olarak kullanılmaya uygun bir harita uygulaması. Uygulama sayesinde, dünyada 100’den fazla ülkenin haritalarını indirebilir ve sesli yardım özelliği ile hücre sinyali olmadan da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, Here WeGo ile toplu taşıma, taksi ücretleri, otobüs biletleri vb. gibi bilgileri de öğrenebilirsiniz.
Zomato
Şehirdeki en iyi restoranları, menüleri ve ziyaretçi yorumlarını listeleyen Zomato, keyifli ve lezzetli bir seyahat gerçekleştirmenize yardımcı olacak seyahat uygulamalarının en başında gelmektedir.
AroundMe
Seyahatiniz sırasında gerçekleşen acil durum ihtiyaçlarınızda civarda bulunan hastane, eczane, polis merkezi gibi yerleri gösteren uygulama aynı zamanda, size yakın olan restoran, kafe, sinema gibi sosyal aktivite alanlarını da sıralamaktadır.
Yuggler
Çocuklarınız ile çıktığınız seyahatinizde onların da eğlenmesini ve keyif alması önemlidir. Yuggler bu konuda size yardımcı olabilecek uygulamalardan biri. Yuggler ile bulunduğunuz şehir ve civarında gerçekleşen çocuklara özel aktiviteleri, çocuk dostu mekanları sizin belirlediğiniz kriterlere göre filtreliyor. Bir ek not ile belirtelim ki uygulama sadece IOS işletim sistemine sahip telefonlarda hizmet veriyor.
Wi-Fi Finder
Telefonumuzu aktif bir şekilde kullanabilmek için ihtiyacımız olan internet için ücretsiz Wi-Fi alanlarını bulmamızı sağlayan Wi-Fi Finder, kullanıcı yorumları ile internet kalitesi hakkında da bilgi alabilmenizi sağlıyor.
Eğer sık seyahat ediyorsanız, Mantıklı Gezginler İçin Seyahat İpuçları yazımıza da mutlaka göz atmanızı öneririz.