Kültür Seyahat

1 Aralık 2021
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2023

Muhakkak ki herkesin gönlünde yatan bir mevsim vardır. Kimi yazı sever kimi yaprakların kızıllaştığı sonbaharı… Ancak bir gerçek var ki her mevsimin kendine has, ayrı bir güzelliği var. Kış ayları da bembeyaz örtüsü, sıcak içecekleri, ateş başı muhabbetleri ile dillere destan. Bu keyifli anları doyasıya yaşayabileceğiniz, kartpostal tadında manzaralara sahip ülkeleri sizler için derledik. Eğer bir kış tatili planlıyorsanız, birazdan tanıtacağımız ülkelerden biri sizler için doğru lokasyon olabilir.

Norveç

Norveç’i kış aylarında gezilecek ülkeler konusunda liste başına almak için pek çok nedenimiz var. Bir İskandinav ülkesi olan Norveç, Avrupa kıtasının kuzey bölümünde yer alıyor. Ülkenin başkenti olan Oslo bu özelliğinin dışında şehrin içindeki olanaklar sebebiyle de önemli. İster kış ister yaz aylarında ziyaret edilecek olsun, tarihi binaları ve müzeleriyle, özellikle kültür gezilerinden hoşlananların muhakkak görmeleri gereken yerlerden biri. Ancak sadece kışa özel olarak yapılacak etkinlikler bakımından da oldukça fazla alternatife sahip.

1

Bunlardan ilki ister deneyimleyebileceğiniz isterseniz izleyerek tanık olacağınız köpek kızağı etkinliği.  Şüphesiz bu deneyim sizi masalsı bir geçmişe götürecektir. 

Norveç’te kışın yapılacak özel etkinliklerden bir diğeri de Tromso şehrinde izlenmesi tavsiye edilen Kuzey Işıkları olacaktır. Yalnızca bu büyüleyici doğa olayını görebilmek için bile Norveç’e seyahat etmek değecek. Ancak tüm bunlara buz otellerini, buzda balık tutma keyfini, eşsiz manzaraları ve ünlü kış festivallerini de eklemeliyiz. 

Kosova 

Sırada kış sporlarını sevenler ve ekonomik olarak bütçeyi çok aşmak istemeyenler için en ideal noktalardan biri olan Kosova var. Avrupa’nın güneydoğu tarafında yer alan ülkenin başkenti ve en büyük yerleşim yeri olma özelliğine sahip şehir Priştine’dir. 

Kosova'da turizm dendiğinde akla ilk olarak kış turizmi gelir. Karasal iklime sahip ülkenin kar yağışları yoğun ve bölgesel yapısı kayak için oldukça elverişlidir. Özellikle Şar dağlarının eteklerine konumlanan Brezovica, ülkenin kayak turizminin kalbi sayılan yerdir. İki bölgeden oluşan kayak merkezi uygun fiyatları sayesinde pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Macaristan

Macaristan denize kıyısı bulunmayan bir Orta Avrupa ülkesidir. Başkenti, önceden ayrı olan Buda ve Peşte şehirlerinin birleştirilmesiyle oluşmuş Budapeşte’dir. Ülke tarihi ve mimari değer taşıyan pek çok yapısı sebebiyle Unesco Kültür Mirasları Listesi’ne girmeyi başarmıştır.

2

Macaristan’ı görmek isteyenler için ideal mevsimin kış ayları olduğu söylenebilir çünkü ülkede ortaya çıkan dillere destan manzaralar ve sahip olduğu kaplıcalar Macaristan’ı kış tatilinin popüler adreslerinden biri haline getirmiştir. Özellikle yılbaşı döneminde karla kaplı sokaklara eklenen ışıl ışıl süsler, kartpostal tadında görüntüler oluşturur. Ortaya çıkan manzaranın güzelliğine bir de kaplıca keyfini eklersek hem eğlenmek hem de dinlenmek için harika bir tatil seçeneğiyle karşı karşıya kaldığımız bir gerçek. 

Macaristan kaplıcalarıyla ünlü olduğu için termal turizmde ve spa konusunda oldukça gelişmiş durumdadır. Burası için eşsiz manzaraya sahip soğukla, sıcak bir istirahatin en güzel buluşma noktası demek doğru olacaktır.

Çek Cumhuriyeti

Diğer ismi de Çekya olan bu Orta Avrupa ülkesinin kış turizmiyle adının birlikte anılıyor olmasının birçok nedeni bulunuyor. Başkent Prag mimarisi, kültürü ve tarihiyle en popüler turistik şehirlerden biri ve çoğu insan onu “Masal Şehir” olarak tanımlıyor.

Prag katedraller, köprüler, kaleler ve tarihi dokusu korunmuş rengarenk binalar ile bezenmiş bir şehir. Tarihin beyaza boyandığı kış mevsimi ise özellikle fotoğrafçılar için eşsiz manzaralara sahne oluyor.

Filipinler 

Son olarak bahsedeceğimiz ülke, başkenti Manila şehri olan Filipinler… Ülkenin pek çok noktası UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almayı başarmıştır. Şu ana kadar bahsedilen ülkeler kışın tadını çıkarmak isteyenler için idealken, Filipinler kış aylarında bile yaz tatili yapmak isteyenler için… 

3

Yılın her ayında denize girilebilen ülke, soğuk kış aylarında denizi ve kumsalı özleyenler için en doğru adreslerden biri. Adalardan oluşan Filipinler’de denizin tadına varabileceğiniz gibi doğal güzellikleri de harika bir tatil imkânı sunuyor. 

Kamp malzemeleri-0
Tips

En İyi 10 Kamp Malzemesi

Kamp yapmak oldukça keyifli olsa da zaman zaman zorlayıcı olabilir. Hele en gerekli malzemelerden birini yanınızda getirmediğinizi veya yanlış…

Devamını Oku
Airbnb-0
Tips

Airbnb Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Göl evlerinden tarihi evlere, bungalovlardan Kuzey Kutbu evlerine kadar, ne ararsanız Airbnb’den kiralamak mümkün. Peki, nedir bu Airbnb? Nerelerde,…

Devamını Oku
Gamer-0
Teknoloji

Modern Zamanların En İyi Bilgisayar Oyunları

Sizler için bu yazımızda oynamaya doyamayacağınız en iyi bilgisayar oyunlarını derledik! O halde gelin, hep birlikte modern zamanların en iyi…

Devamını Oku