İyi Yaşam

17 Aralık 2022

Yeni yıl yeni planlar demek! Birçoğumuz gerçekleşmesini umut ettiği hayallerini yeni bir seneye göre dizayn ederek gerçekleşmesini bekler. Peki, yeni umutlara adım atarken sevdiklerinize el emeği hediyeler yaparak onları mutlu etmek ister misiniz? İşte tam da bu noktada sizler için muhteşem fikirlerle geldik. Dilerseniz gelin, hep birlikte yılbaşı için el emeği yağabileceğiniz benzersiz hediye fikirlerine göz atalım.

Yılbaşı Hediye Fikirleri

Ağaç Dalı ile Vazo ve Yılbaşı Çiçeği Yapımı

Yılbaşında sevdiklerine yapabileceğiniz muhteşem bir hediye fikriyle geldik. Ağaç dalı ile vazo ve yılbaşı çiçeği yaparak çevrenizin yıldızı olmaya ne dersiniz? Peki, ağaç dalı kullanarak vazo ve yılbaşı çiçeği nasıl yapılır? Bunlar için izlemeniz gereken belli başlı adımlar var. İlk olarak ağaç dalı üzerinde cetvel yardımı ile doğru bir ölçü almalısınız. Akabinde elinizde bulunan dalları eşit kalınlıkta kesmeniz gerekiyor. Bu noktada dilerseniz bu işlem için hazır, kesilmiş ağaç dalları da kullanabilirsiniz; bu seçenek işleri çok daha kolaylaştıracaktır. Sonrasında elinizde olması gereken malzemelerden biri olan balonu şişirin ve ucunu sıkı olacak şekilde bağlayın.

Tüm bu işlemlerin sonunda ağaç dallarını, sıcak silikon tabancasından yardım alarak balonunun tam üzerine, birbirlerine değecek bir şekilde yapıştırın. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir şey var. Balonun bağlanan kısmına ağaç dallarını kesinlikle yapıştırmayın. Silikon kuruduktan sonra balonu bir iğne yardımıyla patlatın ve dallardan oluşturmuş olduğunuz vazonun içerisinden çıkarın. Son olarak yılbaşının ruhunu yansıtan kokina yılbaşı çiçeğini vazonun içerisine yerleştirerek el emeği hediyenizi sevdiğiniz birine verin!

El Yapımı Mum

Yılbaşı ruhunu yansıtacak bir diğer benzersiz el emeği hediye önerisiyle geldik. Bu sefer sevdiklerinize özel olarak hazırlayabileceğiniz el yapımı mum fikriyle sevdiklerinizi mest edeceksiniz. İlk olarak bıçak yardımıyla soya parafinini küçük parçalara ayırmanız gerekiyor. Sonrasında ayırmış olduğunuz bu parçaları eritme kabının içerisine almalısınız. Bu işlemlerin ardından almış olduğunuz tencerenin içerisine su koyduktan hemen sonra ve üzerine eritme kabını yerleştirerek parafinin benmari yöntemini kullanarak erimesini sağlamanız gerekiyor. Parafin eridiği esnada siz de yılbaşı temalı kalıbınızın ya da dilerseniz kavanozun içine yerleştirmiş olduğunuz fitilleri bir bant yardımı ile sabitleyin. Parafin eridiği zaman esans yağdan birkaç damla dökün. Yapacağınız son aşamaya geldik. Bütün bu işlemlerin ardından parafini kalıbın ya da kavanozun içerisine dökün ve kurumaya dışarıda kurumaya bırakın. İşte el emeği mis kokulu mumunuz sevdiklerinize hediye olarak gitmeyi bekliyor!

Yılbaşı Hediye Fikirleri-2

Portatif Siyah Tahta Yapımı

Bir diğer hediye önerisi de sevdiklerinizin ayaklarını yerden kesecek türden olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sevdikleriniz için özel olarak tasarlayacağınız portatif siyah tahta, oldukça değerli ve manevi bir hediye olacaktır. Yapmanız gereken şey ilk olarak çerçevenin cam bölümünü çerçeveden ayırmak olacak. Akabinde çıkarmış olduğunuz camı siyah bir tahta boyası ile boyayın ve akabinde dışarıda kurumaya bırakın. Boya kuruduktan sonra camı yeniden takıp çerçeveyi kapatın.

Tüm bu işlemlerin sonunda çerçevenin köşe kısımlarına almış olduğunuz mini yılbaşı süslerini yapıştırın. Orijinal hediye fikirleri arasında yer alan bu mini tahtayı dilerseniz not almaktan hoşlanan bir arkadaşınıza yılbaşı hediyesi olarak verebilirsiniz. Hediye kutusu içerisine tebeşir koymayı da unutmayın! Bu hediyeniz, manevi değeri yüksek ve emek kokan bir hediye olarak karşınızdaki kişiyi bambaşka diyarlara yolculuğa çıkaracaktır. Sizler de bu hediye fikirlerinden birisini kendinize göre dizayn edip sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

​​​​Yılbaşı Hediye Fikirleri-son

Filografi Duvar Tabloları Yapımı

Sevdikleriniz, aileniz ya da arkadaşlarınız için en özel ve en unutulmaz hediyeyi mi hazırlamayı düşünüyorsunuz? O halde el yapımı eşsiz bir tablo tam da size göre! Yılbaşı için el yapımı hediyeler arasında en güzel seçeneklerden bir tanesi olan filografi tablolar oldukça rağbet görüyor. Bu tabloyu dilediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz. İsterseniz geyik deseniyle, çam ağacı deseniyle ya da yıldız deseniyle hazırlayabilirsiniz.

Sizler adına geyik deseniyle hazırlanan tablonun yapılış aşamasına değineceğiz. Bunun için ihtiyacınız olan başlıca malzemeler bulunuyor. İlk olarak dilediğiniz büyüklükte bir kare tahtaya, bordo renkte bir ipe, çivi ve çekice ihtiyacınız var. Öncelikle tahtanın tam üzerine geyik desenini ana hatlarıyla çizmeniz gerekiyor. Akabinde çizgilerin üzerine belli aralıklarla olacak şekilde çivi çakmalısınız. Bu aşamada çivilerin ne çok sık ne de çok ayrı olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Sıra geldi son adıma. Tüm bu işlemlerin ardından ipi çakmış olduğunuz çivilerden sararak geyik desenini oluşturun. İşte geyik desenli filografi duvar tablosunu hazırlamak bu kadar basitti!

Yılbaşı Hediye Fikirleri-3

Minyatür Çam Ağacı Yapımı

Yılbaşı için sevdiklerinize yapabileceğiniz el emeği hediye fikirlerinden sonuncuya geldik. Ellerinizle yapacağınız minyatür bir çam ağacı, yapımı oldukça kolay ve oldukça ilgi çeken hediyeler arasında güncel konumunu koruyor. Bu noktada hediye etmek için minyatür yılbaşı ağacı yapmak istiyorsanız ihtiyacınız olan bazı malzemeler var. Bunlar; yuvarlak odun parçası, koni kurabiye kalıbı, yosun (maketler için kullanılan seçeneklerden olabilir), minik şekilli yıldız çıkartmaları, silikon ve silikon tabancası.

Öncelikle odun parçası üzerine koni şeklinde olan kurabiye kalıbını silikon tabancası yardımıyla iyice yapıştırmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından minik yosun parçalarını da koni şeklinde olan kurabiye kalıbının etrafına silikon tabancası yardımıyla tamamen yapıştırmalısınız. En son adım olarak da ağacınızı yıldız çıkartmalarıyla süsleyerek muhteşem bir görüntü elde edebilirsiniz. Artık geriye sadece, yapmış olduğunuz minyatür çam ağacını sevdiklerinize hediye olarak vermek kalıyor! Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz yeni yılda en özel ve en güzel hediyeyi siz tasarlayın.

1
Kültür Seyahat

Evcil Hayvanınızla Birlikte Uçmak: Güncel Bilgiler

Hepimiz tatil yapmak isteriz, senede en az bir kere ya da daha fazla tatil planları yaparız. Fakat evdeki dostumuzu da bizsiz ve tek başına bırakmak…

Devamını Oku
Healthy Eating For Kids
İyi Yaşam

Ortam Seçiminden Porsiyon Ayarlamaya: Çocuklarda Doğru Beslenme

Anne ve babalar sıklıkla çocuklarının beslenmesiyle ilgili problemler yaşar. Böyle durumlarda da çoğunlukla internet bilgilerine başvururlar.

Devamını Oku
Kamp malzemeleri-0
Tips

En İyi 10 Kamp Malzemesi

Kamp yapmak oldukça keyifli olsa da zaman zaman zorlayıcı olabilir. Hele en gerekli malzemelerden birini yanınızda getirmediğinizi veya yanlış…

Devamını Oku