Kültür Seyahat

9 Kasım 2022

Kış geldi ve malum çocuklar sonbahar ayıyla beraber okullara başladı. Fakat birinci ara tatil 14 ile 18 Kasım 2022 tarihleri arasında, ikinci ara tatil ise 17 ile 20 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Ayrıca hepimizin bildiği esas sömestr uzun tatil ise 23 Ocak ile 3 Şubat 2023’te yapılacak. İlk etapta önümüzde, birinci ara tatil olsa da tatil planları genel anlamda başlamış durumda. Çocuklu ailelerin kafasında ise tatil ile ilgili sorular dönmekte: “Karne hediyesi olarak çocuklarla kış tatili, nerede yapılabilir ve nasıl daha keyifli geçirilebilir?” Çocuklarla kış tatili için farklı alternatiflere gelin beraberce bir göz atalım.

Kardan Adam Yapalım, Burnuna Havuç Takalım

Çocuklar için kar demek eğlence demek! Sadece çocuklar için diyerek kendimize haksızlık etmeyelim, bir kartopu savaşının mutlu etmediği hiç kimse yoktur. Kar eğlencesine biraz da aktivite katalım derseniz, bu tatilinizi bir kayak merkezinde geçirmenizi öneriyoruz. Türkiye kayak merkezleri bakımından oldukça zengin, birçoğu dünya standartlarında olan merkezlerde birkaç gün geçirmek size ve ailenize çok iyi gelecektir. Peki nereye gidelim derseniz, alternatif bol; Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken, Kars Sarıkamış, Bolu Kartalkaya, Kayseri Erciyes ve Isparta Davraz... Hangisi size uygunsa seçin birini! Bütçenize ve mesafe durumuna göre seçiminizi yaptıktan sonra yerinizi ayırtmayı da unutmayın, malum kar kapıda. Tabi bütçeniz müsaitse yurt dışı alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz. Örneğin vizesiz olarak gidebileceğiniz Kuzey Makedonya ve Bulgaristan ya da İsviçre, Fransa gibi dünyadaki kayak sporu merkezlerini tercih edebilirsiniz.

Çocuklarla Kış Tatili-1

Kışın Havuz Keyfi: Termal Tatil

Sömestrde karne hediyesi olarak çocuklara kış tatili armağanı olarak termal otel tatili seçilebilir. Burada önemli nokta, küçük çocukların termal havuzlarda uzun süreli kalmasının sakınca yaratmasından dolayı, seçilecek otelin, termal su haricinde normal ısıtmalı havuzu olmasına da dikkat edilmesi gerektiğidir. Termal otel tercihi konusunda ise Denizli iline bağlı şifalı suları ile ünlü Pamukkale, iyi enerji depolamak için Yalova, termal aqua parkların bulunduğu Afyonkarahisar, Sakarya’nın incisi Sapanca, yeşilliklerin diyarı ve termal cenneti Bolu, kaliteli suları ile Edremit’e bağlı Güre, tercih edilebilecek bazı önemli alternatiflerdendir. Hem şifa hem de eğlence çocuklara, en güzel kış tatili hediyesi.

Yavrukurtları Mutlu Etmek

Bazı aileler vardır, onları gördükçe adeta “Leyleği hava görmüşler” deyimi tıpatıp uymaktadır. Çocuk olup ta seyahate hiç bir engelin olmadığını gösteren aile tipidir bu sevimli aileler. Çocukları ve kendileri, okuldan ve işten fırsat buldukça her daim yollarda ve tatildedirler. İşte, maceracı ruha sahip olan bu aileler için kamp tatili yapmak ve çocuklara, bu deneyimi aşılamak, oldukça farklı bir alternatif olabilir. Sıra dışı bir tatil seçeneği olarak, otel tatillerinin çok dışında bir karne hediyesi için çocuklarla kış tatili seçeneğinize kamp tatilini de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz ısıtmalı ve her türlü genel ihtiyacınıza hizmet veren konforlu bungalovlarda ya da tiny houselarda çocuklarınızla birlikte konaklayabilirsiniz. Emin olun, bu butik ama keyifli tatili çocuklarınız asla ama asla unutamayacaktır.

Çocuklarla Kış Tatili-4

Macera Dolu Bir Yolculuk: Doğu Ekspresi 

Eğer çocuklarınız çok küçük değilse, beraber çıkacağınız bir tren yolculuğu, hep birlikte kesinlikle unutulamayacak bir tatil olacaktır. Ankara – Kars – Ankara arasında her gün sefer yapan bu keyifli yolculuk, isteğe ve bütçeye göre pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlar ile gerçekleştirilmektedir. Özellikle gezginler ve fotoğrafçılar tarafında son derece revaçta olan bu tren turu, çocuklarınızla beraber kış tatili olarak geçirebileceğiniz en güzel tatillerden biri olabilir. Bu tren seyahatinde, çocuklarınız vagonda keyifle vakit geçirebilir, manzaranın tadını sizinle birlikte seyredebilir.

Metropolde Eğlenceli Neler Var

Eğer İstanbul’daysanız ve tatil için uzaklara gidemeyecek olursanız, karne hediyesi olarak çocuklarla kış tatilinizi, pek tabii ki İstanbul’da geçirebilirsiniz. Kocaman şehir İstanbul’da, çocuğunuzu mutlu edecek yerler arasında, Miniatürk, Oyuncak Müzesi, Legoland Discovery Centre, Pelit Akvaryum Müzesi, Rahmi Koç Otomobil Müzesi, Madame Tussauds İstanbul Müzesi, Vialand Tema Park, Sea Life Akvaryum gibi birbirinden renkli noktalar bulunuyor. Kış tatilinde çocuklarınızla beraber İstanbul’da turlayıp onları eğlendirmeye ne dersiniz?

Çocuklarla Kış Tatili-3

Otel Tatili

Çoğu çocuk, tatillerde değişiklik olsun diye farklı yerlerde konaklamayı sevebilir. Ailecek güzel otellerde geçirilebilecek kış tatili, çocuklarınız için eğlenceli ve hareketli geçirilebilir. Eğer çocuklarla konaklayabileceğiniz uygun oteller seçilebilirse, tatil hem sizin hem de çocuklarınız için enfes bir zaman geçirme olarak algılanabilir. Örneğin çocuk oyun grupları, çocuk kulüpleri, kütüphaneler, eğlence odaları, oyuncak salonları, bowling ve masa langırtı, büyük atari grupları, ısıtmalı havuzlar gibi çocukların sıkılmayacağı alternatifler olan oteller seçilirse, çocuklarınız sıkılmaya bile vakit bulamayabilir ve kış tatilinde eğlenceli zamanlar geçirebilir.

Eğlenceli Avrupa

Karne hediyesi olarak kış tatilinde bütçe probleminiz yoksa Avrupa’da çocuklarınız ile gidilebilecek şehirler, uygun birer seçenek olarak karşımıza çıkabilir. Noel Baba’nın Köyü Lapland’i ziyaret edebileceğiniz muhteşem bir kış tatilinde, o kadar renkli sahnelere şahit olacaksınız ki çocuklarınız ve siz, Noel Babanın renkli kişiliğini ve köyünü asla unutamayacaksınız. İngiltere’nin başkenti aktiviteler şehri olarak bilinen Londra’da ise keyifli ve ilgi çekici Hayvanat Bahçeleri, Doğa Tarihi Müzesi ve Bilim Müzesi, Benjamin Pollock's Oyuncak Müzesi gibi çok keyifli noktaları ziyaret etmek mümkündür. Bir diğer seçenek Hollanda’nın gözbebeği Amsterdam’da ise çocuklar için Tropenmuseum Junior Müzesi, Nemo Bilim Müzesi, Hollanda Denizcilik Müzesi, Madame Tussauds Bal Mumu Heykeli Müzesi gibi gidilecek yerler, çocuklarla kış tatilinizi muhteşem anılara dönüştürebilir.

Çocuklarla Kış Tatili-6

Unutmayın, sömestr, kış ara tatili, bahar ara tatili gibi çocuklarınızla vakit geçirebileceğiniz zamanlar kısıtlı sayılabilir. Bu önemli tatil zamanlarını, en iyi şekilde geçirebilmek için önceden plan ve program yapmayı asla ihmal etmeyin.

Biraz da yurt içinden çocuklarla seyahat edebileceğiniz keyifli rotalara göz atalım. Küçük kaşifler bu önerilerimize bayılacak: Çocuklarla Çıkılacak En Keyifli Sömestr Rotaları

Nemrut
Kültür Seyahat

Türkiye’den Etkileyici Açık Hava Müzeleri

Doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi zenginlikleriyle de göz dolduran ülkemiz, müzeler bakımından da tam bir cennet. Klasiğinden modernine…

Devamını Oku
Kaplıcalar-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En İyi 6 Kaplıcası

Sağlık turizmi denince ilk akla gelenlerden kaplıcalar, ülkemizin özellikle kış ayında en fazla tercih edilen tatil ve şifa merkezleri. Bu yazımızda…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Dünyanın En Meşhur Yedi Tatlısı

Yedikçe mutlu olduğumuz, mutlu oldukça yediğimiz tatlılar var yazımızda. Aslında sadece mutlu olduğumuzda değil, üzgün ya da dertli olduğumuzda,…

Devamını Oku