Kültür Seyahat

12 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Hazır sömestr tatili yaklaşıyorken çocuklarınızla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaya ne dersiniz? Türkiye’yi gezip birlikte öğrenebileceğiniz ve çocuklarınıza tatlı anılar bırakacağınız bu tatiliniz için nereye gitmeliyiz diye düşünüyorsanız tam da doğru yere geldiniz. Hem sizin hem de çocuklarınızın yorgunluğunu alıp götürecek kısa bir kaçamak için size keyifli önerilerimiz var. İşte sizin için çocuklarınızla Sömestr tatilinde gidebileceğiniz en keyifli 5 rota!

1

1- Ormanya, Kocaeli

Değişik hayvan türleri ve doğa ile iç içe keyifli anlar yaşarken çeşitli etkinlikleri keşfetmeye hazır olun. Toplamda 12 bölgeden oluşan parkta; çocuk hayvanat bahçesi, yaban yaşam alanı, kamp alanı, mesire alanı, yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi, Ormanköy, doğa parkurları, kuş gözlem alanı, doğa okulu, atlı binicilik, olta balıkçılığı ve sergi salonu bulunuyor. 

Çocuklarınızın çok seveceği Doğa Okulu’nda doğa kaşifi, orman sanat atölyesinde obje yapımı ve drama gibi aktiviteler, doğanın şefleri konsepti ile doğadaki tarifleri öğrenme veya doğada yaşam gibi pek çok aktiviteye katılabilirsiniz. Veya ailece akıllı bisiklet noktalarından birer tane kapıp bisiklet parkurunda sürüş yapabilir veya yürüyüş parkurunda sakin bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Şüphesiz burada çocuklarınızla birlikte hayal gücünüz gelişirken doğa ile iç içe eşsiz deneyimler elde edeceksiniz. 

2

2- Masal Şatosu, Eskişehir

Kolay ulaşım imkanları, harika bir manzaraya sahip Porsuk Çayı ve çeşitli aktivite imkanlarıyla Eskişehir keyifli aile anılarınıza eşlik edecek. Eskişehir’de ailece gidebileceğiniz çok fazla yer var. Bunlardan biri de size masalsı bir gezi imkanı sunacak Masal Şatosu. Burada çocuklarınızın hayal gücünün gelişeceği ve çok eğleneceğinden şüphemiz yok. 

Masal Şatosu, “Her şey çocuklar için” sloganı ile 2014’te Eskişehir’de açıldı. Düşsel bir ortamda; masal seansları, atölyeler, şenlikler, kitap ve hediyelik eşya mağazaları, masal ve şato turları gibi çeşitli etkinlikler ile çocuklarınızla birlikte siz de bu masalın içine dahil olabilirsiniz.

Eğer keyifli gezinize minik bir kahve molası vermek isterseniz Sihirli Elma Kafe’ye de uğramayı unutmayın. Seyir teraslarında, Sazova Bilim Sanat Kültür Parkı'nın ve Porsuk Çayı’nın eşliğinde Eskişehir’i hissetmeye hazır olun.

3

3- Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya benzersiz aktiviteleri ve doğal manzarası ile sizi ve çocuklarınızı büyüleyecek. Muhteşem manzaralar eşliğinde Peri Bacaları'nı, vadileri, açık hava müzelerini görebilir veya vadilerde yapılan ATV, jip ve at ile safari turlarına katılabilirsiniz. 

Kapadokya denilince ilk akla gelen şeylerden biri olan balon turları ise kısa tatilinizin en büyüleyici anlarından biri olacak. Günün ilk ışıklarında veya gün batımında katılacağınız balon turları ile çocuklarınızla birlikte Kapadokya’nın eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz. Daha da fazlası panoramik seyir teraslarında zaman geçirebilir, yeraltı şehirlerini keşfedebilir veya seramik ve çömlek atölyelerini ziyaret edebilirsiniz. 

4- Sapanca Gölü 

Eğer doğa ile iç içe, enfes bir göl manzarası eşliğinde, sakin ve huzurlu bir kaçamak planlıyorsanız Sapanca Gölü sizin için doğru adres. İstanbul’a yakın olması ile İstanbul’dan çok fazla ziyaretçi alan Sapanca’da birbirinden keyifli doğa aktivitesi ile çocuklarınızla keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Ailece Sapanca Gölü’nde keyifli bir kano yolculuğuna çıkabilir, bisiklet ile bisiklet rotalarını gezebilir, paintball veya ATV etkinliklerine katılabilirsiniz. Çok fazla ziyaretçi aldığı için geniş konaklama imkanına sahip olan Sapanca’da; bungalovlarda, kamp alanlarında, villalarda veya otellerde konaklayabilirsiniz. Eğer uzun süreli bir tatil düşünüyorsanız macera parklarında tırmanış, atlama, okçuluk veya binicilik etkinliklerine de katılmayı ihmal etmeyin deriz.

4

5- Uludağ, Bursa

Bu yarı yıl tatilinde çocuklarınızla eğlenceli kış aktivitelerine katılırken harika kar manzarası eşliğinde ailece keyifli anlar yaşamak istiyorsanız Uludağ’a bayılacaksınız. Çocuklarınızla birlikte kayak yaparak karlar içinde bir kış konseptini tercih edebilirsiniz. Eğer ekipmanlarınız yoksa bunları temin edebileceğiniz yerler ve kayak konusunda iyi değilseniz bunun için kayak okulları ve kursları bile var!

Konaklama imkanları olarak da oldukça geniş imkanlar sunulan Uludağ’da yeme-içme ve kafe mekanları da çok çeşitli. Ayrıca teleferiğe binerek ailece Uludağ’ın eşsiz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Eğer kayak ile ilgilenmiyorsanız yürüyüş veya tırmanış turlarına katılarak çocuklarınız ve kendiniz için sakin bir kış aktivitesini tercih edebilirsiniz. Kara ve dağ havasına doyacağınız Uludağ güzel anılarınıza eşlik edecek.

Ayrıca bkz. Türkiye'den Çocuk Dostu Oteller

Anneler Günü Etkinlikleri-0
İyi Yaşam

Tüm Yurttan Anneler Günü Etkinlikleri

Anneler Günü sadece bizim için değil, tüm dünya için özel bir gün. Peki ülkemizde 8 Mayıs Anneler Günü'ne özel nasıl etkinlikler planlanmış,…

Devamını Oku
Paragliding 0
İyi Yaşam

Yaz Tatili İçin Macera Dolu ve Eğlenceli Aktiviteler

Yaz tatili serin suların, güneşin ve eğlencenin birleştiği en heyecan verici mevsimlerden biri. Bu sezon macera ve eğlenceli aktivitelerle dolu bir…

Devamını Oku
Meanings and Stories of Flags
Tips

Ülkelerin Bayraklarının Anlamı ve Hikayeleri

Türk Bayrağı, 1844’te Abdülmecit döneminde kabul edilmiştir ve 29 Mayıs 1936’da Türkiye Cumhuriyeti ulusal bayrağı olarak kanunlaştırılmıştır.…

Devamını Oku