Kültür Seyahat

27 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Avustralya’nın ikonik başkenti Canberra, gerek güvenli bir şehir olmasıyla gerekse modern ve tarihi müzeleri ile ziyaretçilerini mest edecek bir şehirdir. Şehri turlarken yorgunluğunuzu atabileceğiniz birbirinden güzel ve lüks oteller bulunmaktadır. Gelin bu gösterişli ve modern otelleri şöyle bir gezinelim. 

1

Hyatt Otel Canberra - A Park Hyatt Otel

Avustralya Parlamentosu’na 5 dakikalık sürüş mesafesinde olan otelde, kapalı yüzme havuzu, sauna ve spor salonu bulunmaktadır. Fransız sanat akımı ‘Art Deco’ tasarım unsurlarına sahip otel, misafirlerini 1920’lerin eski görkemli günlerine geri götürmeyi başarıyor. Avustralya Millî Kütüphanesi ve Avustralya Ulusal Galerisi’ne yaklaşık 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alır. Ayrıca otel bünyesindeki Promenade Cafe, stil sahibi ve huzurlu bir akşam yemeği deneyimi sunar.

Jamala Vahşi Hayat Kır Evleri (Jamala Wildlife Lodge)

Yaban hayatı tüm açıklığı ile deneyimleyebileceğiniz Jamala Kır Evleri, doğal hayatı ve yabani hayvanları korumayı kendisine vizyon edinmiş prensipli bir otel. Gerek bungalovları gerekse otel odaları ile kendinizi bambaşka bir hayatta hissedebileceğiniz otel, aslanları, kaplanları ve zürafaları ile hayvanat bahçesi deneyimini de ayağınıza kadar getirmeyi başarıyor. 

QT Otel Canberra

Şık mı şık bir otel var şimdi de karşımızda. QT Canberra!nın her alanında lüks bir ortam hissetmek mümkün. Büyüleyici QT Otelde, en deneyimli otel misafirlerini bile şaşırtacak bir şey mutlaka bulunur. Avustralya Parlamentosu’na 4 kilometrelik mesafedeki otel, havalı ve ferah bir tasarıma sahip. Capitol Bar ve Grill restoranı ise bir yandan eski tarzı yaşatırken modernliği de sonuna kadar hissettiren başarılı bir restoran. 

2

Otel Realm

Canberra’nın kalbindeki Barton semtinde 5 yıldızlı bir deneyim, konaklayacak olan ziyaretçilerini bekliyor. Otel bünyesindeki Mudd The Spa’da rahatlatıcı masajlar yaptırıp, Buvette Bistro & Wine Bar’da Fransız mutfağının tadını çıkarabilirsiniz. Kapalı yüzme havuzunun da bulunduğu Otel Realm’in, romantik bir atmosfere sahip olduğu söylenebilir. Hem iş hem dinlenme oteli sayılabilecek otel, modern çizgilere sahip şık bir otel. 

Ovolo Nishi Otel

Molonglo Nehri kıyısında bulunan bu göz alıcı otel, muhteşem bir mutfağa ve modern bir mimariye sahip. Sofistike, sakinleştirici, modern ve huzurlu bir konaklama arayanlar için Ovolo Nishi Otel, kesinlikle doğru bir adres olacaktır. Faklı bir dünya sunan otelin, su sporları aktivitelerine ev sahipliği yapan ve harika vakit geçirebileceğiniz Burley Griffin Gölü’ne de 7 dakikalık yürüme mesafesinde olduğunu belirtmeden geçmeyelim.  

Abode Kingston Otel

Modernliğin ve sadeliğin tavan yaptığı bu merkezi otel, Canberra Havaalanı’na 5 kilometre mesafede yer alıyor. İster iş ister turistik amaçla olsun, Abode Kinsgton otel, temizliği ve tarz sahibi odaları ile konaklamak için tercih edilebilecek otellerden biridir. Yüksek kalitedeki restoranları, barları, kafeleri ile her türlü zevke hitap eden otel, misafirlerine şehri gezdikten sonra rahat bir dinlenme sunmaya hazır. 

3

Brassey Otel (Doma Otel)

Parlamenter Üçgen yani Ulusal Üçgen tören bölgesinin ayak izlerinde konumlanan otel, geniş bir çimlik ve bahçelik alana yayılmış durumdadır. Misafirlerinin, tarihi mimarisi ile 1920’lere kadar giden geçmişini hissetmesi gerçekten an meselesi. Kaliteli bir konaklama sunan otel, Canberra’nın prestijli bölgesi Barton’da yer alıyor. Yüksek tavanlar, şömineli bir salon, yemyeşil bir bahçe, konaklamak için farklı bir seçenek arayanlar için Brassey otelin ideal olduğu söylenebilir. 

Kurrajong Canberra Otel

Canberra’nın en tarihi otelinde, tarihin yansımalarını hissetmek, asla uzakta değildir. Romantik bahçesi ile pek çok çiftin unutulmaz anlarına tanıklık eden bu ihtişamlı otel, Fransız Art Deco akımının hissedildiği tasarımı, özel dizayn edilmiş mobilyaları, bünyesinde muhteşem tatları ve şarapları deneyimleyebileceğiniz Chifley’s Bar ve Grill Restoranı ile büyüleyici bir konaklama tercih edenleri bekliyor.

Eğer Canberra'ya bir gezi planlıyorsanız, Canberra'nın görülmesi gereken yerleri ve leziz mutfağından örnekleri için Avustralya'nın Keşfi: Canberra'ya Gideceklere Öneriler yazımıza da mutlaka göz atmalısınız.

Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kültür Seyahat

Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Avustralya birçoğumuz için dünyanın öbür ucu tanımının karşılığı. Uzun uçuşlar, bitmek bilmeyen aktarmalar ve beklemeler derken 24 saat veya daha…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Canberra’da Nerede Ne Yenir?

Avustralya’nın başkenti Canberra, yerel ve ithal şeflerin, tap taze ürünleri farklı bir bakış açısıyla muhteşem mutfaklara dönüştürmesiyle oluşuyor.…

Devamını Oku
Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Kültür Seyahat

Dünyanın Bir Ucu Avustralya Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Avustralya birçoğumuz için dünyanın öbür ucu tanımının karşılığı. Uzun uçuşlar, bitmek bilmeyen aktarmalar ve beklemeler derken 24 saat veya daha…

Devamını Oku