Kültür Seyahat

20 Eylül 2021
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2022

Lav ve küllerin dağlardan püskürmesiyle ortaya çıkan muhteşem bir oluşum: Kapadokya. Balon sefaları, yöresel lezzetler, çömlek yapımı atölyeleri, at turları derken bu müthiş şehri keşfetmeye bir yerden başlamak gerekiyor. Filmlere sahne olan bu şehre gitmek için acele etmeyin. Gittiğinizde neler yapacağınızın bir listesini oluşturun ve gidilebilecek en renkli zamanları ve iklim olarak en ideal sezonları öğrenmeyi de unutmayın. 

Kapadokya’yı Ziyaret Etmek için En İdeal Zamanlar

Karasal bir iklime sahip olan Kapadokya’ya gitmek için en uygun zamanlar, Sonbahar ve İlkbahar aylarıdır. Aslında bu büyülü şehir, her mevsim güzeldir. Kışın kar yağdığında, bahar gelince çiçekler açtığında, yaz güneşinin altında, adeta bir kartpostalı andırır muhteşem Kapadokya. Fakat yine de yazın kavurucu güneşin alnında yürüyüş yapmak ya da balon seyahatlerine katılmak, pek serinletici olmayabilir. Terleye terleye büyülü şehrin yeterince tadını çıkaramamak ya da üşüye üşüye şehri olması gerektiği gibi keşfedememek sizi yorabilir. O sebeple çok üşütmeyen ve yakıcı sıcaklara maruz kalmayacağınız ilkbahar ve sonbahar ayları, muhteşem güzellikleri keşfetmek için son derece ideal sayılabilir. Kapadokya’da eşsiz balon seyahatleri yapmak, ata binmek, atv ve bisiklet turlarına katılmak, peribacaları gölgesi altında yürüyüşler yapmak gibi sayısız aktiviteleri dengeli bir havada keşfedebilmek için uygun mevsimler olarak ilkbahar ve sonbahar ayları tercih edilebilir. Ancak şunu da unutmayın, Kapadokya kış aylarında beyaza büründüğü hâliyle de çok güzel. Karlar altında kalan Kapadokya’nın manzarası kışın bile sizi büyülemeyi başaracaktır. 

Kapadokya’daki Eşsiz Festivaller Zamanı

Seyahatinizi, şehrin festival tarihlerine de denk getirebilirsiniz. Göz alıcı Kapadokya’nın renkli görüntüleri eşliğinde, balon turları, şarap tadımları, müzik dolu eğlenceler ve gastronomi aktiviteleri gibi çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Dilerseniz bu güzel festivallere bir göz atalım. 

Ürgüp Bağ Bozumu Festivali

Eylül ayında gerçekleşen Ürgüp bağ bozumu festivalini kaçırmak istemiyorsanız, Eylül’e gelmeden Kapadokya planlarınızı yapmaya başlayın. Üzümleri bizzat makasla koparıp kokularını içinize çekmek, üzüm yarışmalarına katılmak, pekmez yapımlarına tanıklık etmek buradaki gezinizi daha keyifli hâle getirecektir. Bunların dışında çeşitli yöresel aktivitelere katılmak da mümkün.  Bu arada üzüm bağları gezilerine katılıp şarap tadımları yapmayı da ihmal etmemek gerekiyor. 

Uluslararası Kapadokya Balon Festivali

Kapadokya deyince akla ilk gelen şey romantik balon turları olur. İşte şehir ile özdeşleşmiş balon festivalini kaçırmak istemiyorsanız, Kapadokya turunuzu Temmuz ya da Ağustos aylarına denk getirebilirsiniz. Farklı ülkelerden gelen balonların da bulunduğu festival, oldukça renkli görüntülere sahne olmaktadır. Bu sene ikincisi düzenlenen festivalin, Ağustos’un son haftasında düzenlendiğini belirtelim. Kapadokya’yı havadan seyretmenin keyfine kapılmamak elde değil. 

Cappadox Festivali

Müzik, gastronomi, sanatsal ve kültürel aktiviteler, kısacası ne ararsanız bulabileceğiniz Cappadox Festivali’nin Haziran ayında yapıldığını belirtelim. Misafirlerini büyük bir heyecanla bekleyen festivalin hazırlıkları tamamlanmış durumda. Doğa yürüyüşleri, yoga ve meditasyon seansları, canlı konserler, tadım aktiviteleri gibi pek çok renkli faaliyete katılıp Kapadokya’nın tadını çıkarabilirsiniz. 
Sezon ne olursa olsun, hava nasıl olursa olsun Kapadokya, onu ziyaret eden misafirlerini her daim mutlu edebilecek bir şehirdir. Fakat şunu da tekrar hatırlatalım, Temmuz ve Ağustos ayları özellikle sıcaklığın tavan yaptığı aylardır. Ocak ayı ise şehirde ısının en düşük derecelerde görüldüğü aydır. Eylül, Ekim, Nisan, Mayıs ve Haziran, bu büyülü şehri rahatça keşfedebileceğiniz ideal zamanlardandır. Bana yaz-kış fark etmez deseniz bile hava koşullarına sağlığınız için dikkat etmenizde fayda var. Kapadokya, sizi bekliyor…
Kapadokya'nın yöresel lezzetlerini anlattığımız yazımızı okumak için lütfen tıklayın.

2

Kapadokya-00
Kültür Seyahat

Kapadokya'da Balon Turu Hakkında Her Şey

Balon turu, benzersiz coğrafyasıyla ünlü Kapadokya'yı keşfetmek için en unutulmaz deneyimlerden biri. Nasıl yapılır merak edenler için…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Kapadokya’da Balayı Hakkında Merak Edilenler

‘Kapadokya’ ve ‘romantizm’ kelimeleri adeta birbirleriyle özdeşleşmiş iki konsept. Çünkü Kapadokya, gerek mimarisi gerekse mistik atmosferi ile…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Kapadokya’da Balayı Hakkında Merak Edilenler

‘Kapadokya’ ve ‘romantizm’ kelimeleri adeta birbirleriyle özdeşleşmiş iki konsept. Çünkü Kapadokya, gerek mimarisi gerekse mistik atmosferi ile…

Devamını Oku