Kültür Seyahat

28 Ağustos 2023

İzmir’in biriciğidir o; tertemiz plajları, efsane lezzetleri, kaliteli balık ürünleri, renkli gece hayatı, sörf, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü, yelken gibi su sporları, birbirinden özel butik otelleri ile bırakın İzmir’i, Türkiye’nin favori turistik şehirlerinden birisidir. Yazları ayrı, kışları ayrı bir güzeldir Çeşme’nin. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan bu şirin ilçede, onlarca yapılacak aktivite, gidilecek mekan var ama bu şirin ilçede mutlaka yapılması gereken 10 maddeye gelin beraberce bir göz atalım.

Çeşme-1

1. Alaçatı’da Rüzgar Sörfü Yapmadan Dönmeyin

Çeşme’nin kalbi Alaçatı’da sörf yapmak, ülkemizde ve hatta yurt dışından gelen sörf tutkunları için yapılacak aktivitelerin başında geliyor. Bu güzel mahallede bulunan sörf ve uçurtma sörfü okullarında, ekipman kiralayarak ders almak mümkün. Eğer bu su sporuna merakınız varsa, Alaçatı’ya gelip te sörf yapmadan asla geri dönmeyin. Bitmek bilmeyen rüzgarı ile Alaçatı sörf yapmak için adeta biçilmiş kaftan. Ayrıca sörf yarışmalarına merakınız varsa düzenlenen Watersports Championship Türkiye Windsurf Şampiyonası ya da Alaçatı Sörf Festivali gibi aktivitelere katılmayı ihmal etmeyin.

Alaçatı Rüzgâr Sörfü ile İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey

2. Çeşme Kumrusu Yiyin

Çeşme denince akla gelen ilk lezzet hiç şüphesiz Çeşme kumrusu. Özel kumru ekmeğinin içine kömürde pişmiş malzemeler eklendiğinde, ortaya gerçekten de anlatılmaz yaşanır bir tat çıkıyor. Ilıca'daki Kumrucu Hüseyin, kumrularının güzelliği ile hem yerli hem de yabancı misafirlerinden tam not almış ama siz yine de Çeşme'de her köşe başında bir kumrucu bulabilirsiniz.

Tadı damağınızda kalacak olan kumruyu yanınızda götüremezsiniz ama size güzel bir haberimiz var. Çeşme tatili dönüşünüzde kumru ekmeklerinden satın alıp evinizde de bu lezzetten mahrum kalmamanız mümkün.

Çeşme kumrusu

3. Çeşme’nin Güzelliklerini Trekking ile Keşfedin

Yürümeyi sevenlerdenseniz Çeşme merkezde bulunan Karadağ’dan başlayan ve Ovacık Köyüne uzanan trekking rotalarını kesinlikle denemelisiniz. Burada yürüyüşler yapıp doğa atmosferinde kendinizi rahatlatabilirsiniz ve şehrin stresinden arınmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca sahil kıyısı olarak Pırlanta sahili ve Ilıca sahili gibi noktalarda bol bol iyot alarak yürüyüşler yapabilirsiniz.

4. Atv Safarisi ile Çeşme’de Maceranın Tadına Varın

Merkezden kiralanacak Atvler ile Ovacık Köyünden Alaçatı tarafına çok güzel safari rotaları bulunuyor. Issız rotalardan muhteşem rotalardan geçeceğiniz Atv turları, Çeşme’de yapılabilecek en güzel aktivitelerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Çeşme’nin muhteşem arazilerinde, güzel rotalarda yapılacak ATV turları, gününüze eğlence katacak kadar eğlenceli ve arkadaşlarınızla geçireceğiniz renkli zamanları mühürleyecek türden. Çeşme’ye kadar gelmişken, ATV safari turlarını yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin ve kendinizi şehrin stresinden mutlaka arındırın.

5. Eşsiz Çeşme Sularını Tüplü Dalış ile Keşfedin

Eğer deniz tutkunu ve hatta dalış meraklısı iseniz Çeşme’ye gelmişken tüplü dalış mutlaka yapın. Merkezde bulunan Güneş Dalış Kursu ile tekne ile yapılacak 30 dakikalık seyahat sonrası tüplü dalış dersi alarak su altı güzellikleri keşfedilebilir. Deniz altı güzelliklerini, Çeşme’nin eşsiz deniz suyunu, pırıl pırıl güneşini teninizde ve ruhunuzda hissetmeye ne dersiniz? Dilerseniz eğitmen ve antrenörler eşliğinde, tedirgin olmadan birlikte dalışlar gerçekleştirebilirsiniz.

​​Çeşme-4

6. Çeşme'nin Termal Suların Keyfini Çıkarın

Çeşme deyince akla hemen deniz, kum, güneş ya da sörf gelebilir. Fakat bu güzel ilçe, aynı zamanda deniz kaynaklı termal suları ile de üne kavuştu. Yaz aylarında son derece kalabalık olsa da kış mevsiminde de şifa dolu kaynak suları ile misafirlerini ağırlıyor. Kas gevşetici, deri hastalıkları, alerjik hastalıklar, eklem ve kıkırdak hastalıkları gibi önemli hastalıkları tedavi eden termal sular, şifa arayanları tedavi etmeye yardımcı oluyor. Denizin içinde sıcak su kaynağının bulunduğu Yıldızburnu’nda bulunan halk plajında ya da Çeşme’de bulunan termal otellerde, termal sulardan faydalanabilirsiniz

7. Çeşme’de Deniz Denize Girilecek Noktalarda Bol Bol Dinlenin

Turkuaz renkli denizleri, inci tanesi kumu, tertemiz havası ile Çeşme’de denize girilecek pek çok koy bulunuyor. Bunlardan en özel ve güzellerinden bazılarını sıralayalım: Açık deniz olduğu için tertemiz ve buz gibi suyu ile Altınkum’a kesinlikle gidin. Buz gibi suya sahip koyda zıpkınla dalış da yapabilirsiniz. Uçsuz bucaksız sahili ve berrak suyu ile Ilıca Plajı’nı da ihmal etmeyin. Pırlanta Plajı, Dalyan Plajı, Boyalık Plajı ve Aya Yorgi Plajı, denenmesi gerekenler arasında.

Çeşme-2

8. Çeşme’de Çılgın Gece Hayatına Tanıklık Edin

Çeşme’nin dillere destan gece hayatına şahitlik etmek istiyorsanız Alaçatı’daki sayısız meyhanelerde geceye başlayabilir daha sonrasında ise gece kulüplerinde, barlarda ve beach club'larda eğlenceyi devam ettirebilirsiniz. Tektekçi meyhaneler, müzikli meyhaneler, açık hava kulüpleri, canlı müzik yapan barlar, sayısız gece hayatı tutkunu, eğlenceye bekliyor.

9. Çeşme Farklı Lezzetlerini Kesinlikle Deneyin

En iyi dondurma lezzetlerinden birini tadabileceğiniz Rumeli Pastanesi, 1945’ten beri hizmet veriyor. Damla sakızlı, tahinli ev yapımı dondurmaları, doğal reçelleri, kahveleri, supangle, kurabiye, kazandibi gibi tatlıları ile bu muhteşem noktaya kesinlikle uğrayın. Ayrıca meşhur çeşme limonunun eşsiz tadına varmadan ve mis kokulu kavununu tatmadan, Çeşme’den ayrılmayın. Bu arada Çeşme’ye gelirken eski yol üzerinde bulunan Hanedan Restoran’da gerçek köy kahvaltısının tadına bakmayı ihmal etmeyin.

​​Çeşme-4

10. Çeşme’de Gezilecek Yerler

Çeşme’ye kadar gelmişken Çeşme Kalesi, Çeşme Marina, Alaçatı Pazarı gibi noktaları kesinlikle deneyimleyin. Alışveriş mağazaları, kahvaltı yerleri, balıkçı restoranları bulunan Marina, tam bir dinlenme noktası. Alaçatı Pazarı ise pazardan alışveriş yapmak isteyen meraklılar için tam bir cennet. Ayrıca tarihi 15. Yüzyıla kadar giden Çeşme Kalesi de tarihi bir nokta keşfetmek isteyenler için ideal.

​​Çeşme-0
Kültür Seyahat

Çeşme’de Mutlaka Yapılması Gereken 10 Şey

Sokak lezzetleri, meşhur rüzgarı, renkli gece hayatı, otantik dokusu ve efsane plajları ile yalnızca Ege'nin değil tüm ülkenin gözbebeği…

Devamını Oku
windsurf-0
Kültür Seyahat

Alaçatı Rüzgâr Sörfü ile İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey

Alaçatı'da rüzgâr sörfü hakkında merak ettiğiniz her şeyi keşfedin! Ege'nin bu huzur dolu sahil kasabasında rüzgârın dansıyla adrenalin…

Devamını Oku
Alaçatı mı Cunda mı-0
Kültür Seyahat

Akıllarda Tek Bir Soru: Alaçatı mı, Cunda mı?

Meşhur rüzgarıyla kalpleri titreten Alaçatı mı, dokusu ve renkleriyle gönülleri fetheden Cunda Adası mı? Sizin favoriniz hangisi?

Devamını Oku