Kültür Seyahat

4 Mayıs 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Kültür ve sanatın başkenti İstanbul, Mayıs ayı programı ile yine dopdolu. Tiyatro, sinema, konser, atölye gibi daha birçok etkinliklere ev sahipliği yapan İstanbul, sizleri iyi hissettirecek kültür-sanat fırsatları sunmaya devam ediyor. Bütün bir kışın yorgunluğuna atmayı sağlayacak olan yazın habercisi Mayıs ayı İstanbul’u daha eğlenceli bir hale getiriyor. İşte şehrin nabzını tutan mayıs ayı etkinlerini sizler için derledik.

Mayıs Tiyatro

Mayıs Tiyatro Etkinlikleri

Tek Başıma

Tek Başıma isimli oyunda yeni yaşında yeni bir değişim yaşamak amacıyla yirmili yaşlarda arkadaşlarıyla çıktığı Avustralya yolculuğuna bu kez tek başına çıkmaya hazırlanan Susan’ın hikayesi anlatılıyor.

“İşte yeniden buradayım... Aynı umutlar ve hayallerle… Ve ek olarak kırk yıllık ekstra yükümle"

Yalnızlığın sorgulayan, eğlenceli, hüzünlü ve kaotik dünyasında kaderini takip etmeye çalışan Susan'ın "Yalnızlık Baladı" seyirciyi umut ve macera dolu bir yolculuğa çıkarıyor...

"Ben gerçekten yaşıyorum. Olduğu gibi an'ı yaşıyorum. Sadece var olmuyorum, yaşıyorum ben...

Yudumlama, kana kana iç... Yudumlamayacaksın direkt içeceksin...”   SUSAN

Tarih: 5- 6 Mayıs 2022, 18:00

Yer:    İstanbul, AKM Çok Amaçlı Salon

Bilet: Biletinial

Suit "Düğün Dündü, Bugün Bugün"

Eğlenmek isteyenler için absürt komedi tarzında Suit "Düğün Dündü, Bugün Bugün" adlı oyunda bir otelin suit odasında yeni bir hayata adım atmak üzere evlilik öncesi hazırlık yapan bir çiftin yaşadığı olayları konu alıyor.

Tarih: 8 -22 Mayıs 2022, 19:30

Yer: Trump Sahne

Bilet: Biletinial

1984 – Büyük Gözaltı

İngiliz yazar George Orwell'in 1949 yılında yayınlanan ve kısa sürede kült mertebesine erişmiş romanı 1984’ten uyarlanan oyunda Bir yeraltı örgütü olan muhalif özellikteki kardeşlik ve bu örgütün lideri Goldstein, bu toplumun düşmanı olarak görülür. Romanın baş karakteri Winston'ın çeşitli olaylara dahil olmasıyla roman, okuyucuların akıllarında birtakım soru işareti bırakacaktır: Büyük Birader ve Goldstein gerçekten yaşıyorlar mıdır? Orwell’in distopyasını tiyatro izleyicileriyle buluşturan 1984 (Büyük Gözaltı), romanda sergilenen ve adeta bir “büyük gözaltı” olan toplum düzenini tiyatro sahnesinde hayata taşıyor.

Tarih: 21 Mayıs 2022, 20:30

Yer: Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi

Bilet: Biletinial

Bir Delinin Hatıra Defteri

Erdal Beşikçioğlu’nun muhteşem performansını sergilediği Gogol tarafından yazılan oyunda takıntıları olan bir devlet memurunun hatıra defterinde yazanları konu alan "Bir Delinin Hatıra Defteri, dramatik ve mizahi bir şekilde anlatılıyor.

Tarih: 20 Mayıs 2022, 20:30

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Bilet: Biletix

Mayıs Orkestra

Mayıs Gösteri Etkinlikleri

Aşk-ın Deniz’i

Okan Bayülgen’in yönettiği, Tansel Öngel’in hikayesini anlattığı Aşk-ın Deniz’i Dada Salon Kabarett’te. "Aşk tek kişilik başlar sonra yayılır" dedi aşık, kendisini dinlemeye gelenlere. "Fakat ateşten gömlektir her isteyen giyemez, hadi giydin diyelim her isteyen kendinden geçemez."

İşte bu anlatı aşık olan Deniz’in yolunu kaybetmiş olduğu "Aşk-ın Deniz’i"nde yine kendisini arama hikayesidir. Erdal Şahin’in kaleme aldığı hikayede anlatıcı Tansel Öngel, 6 kişilik orkestrasıyla birlikte şarkılar söylerken, seyirciyi de bu performansa dahil ediyor.

Tarih: 29 Mayıs 2022, 20:00

Yer: Dada Salon Kabarett

Bilet: Biletix

Tunç Akkoç’la Duyguların Şifresi

“İnteraktif tek kişilik düşündüren gösteri ile karşınızdayım. Radyodan sahneye taşıdığım sohbeti 45'lik şarkılar, şiirler ve hikayeler ile tatlandırdım.

Neden sonuç ilişkisi içinde dinlerken düşündüren, akla ve mantığa kısmen hitap eden, duyguların ağırladığı sohbet programında buluşuyoruz.

Duygu ve şifre hakkında fikri olan herkesi bekliyorum.”

Tarih: 14 Mayıs 2022, 16:30

Yer:    BKM Mutfak Çarşı

Bilet: Biletix

Konser.jpg

Mayıs Konser Etkinlikleri

Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul’da Bahar

Şehrin eğlence vahası KüçükÇiftlik Park, uzun bir aradan sonra güzel günlere dönüşümüzü 7 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek “Yüzdeyüz Müzik Sunar: İstanbul’da Bahar” ile müjdeliyor! Sahnede Goran Bregoviç Wedding & Funeral Band, Shantel, BaBa ZuLa ve Ahırkapı Büyük Roman Orkestrası’nın olacağı festivalde İstanbullular gün boyu dans edecek, dostlarıyla kavuşacak ve dev mangallarda pişirilen lezzetlere doyacak. Baharın gelişini, tekrar bir arada olmayı kutlayacağımız “İstanbul'da Bahar”, yeniden yaşanacak unutulmaz günlerin başlangıç şöleni olacak.

Tarih: 7 Mayıs 2022, 15:00

Yer: Küçükçiftlik Park

Bilet: Biletix

An Epic Symphony - Karsu

Türkiye kökenli Hollanda doğumlu sanatçı, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa gibi önemli dünya ülkelerinde verdiği sayısızı konserin veren Karsu, artık Istanbul Night Flight’in değişmez ismi oldu. Events Across Turkey’in bir kült haline gelen uluslararası ödüllü projesi An Epic Symphony, 24 Mayıs 2022’de Night Flight Symphony Orchestra eşliğinde Karsu’yu yeniden ağırlıyor.

Tarih: 24 Mayıs 2022, 21:00

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Bilet: Biletix

Tart.jpg

Mayıs Atölye Etkinlikleri

MSA - Pielar & Tartlar

Pie’lar ve Tart’lar” eğitimiyle iç harcından hamuruna, tatlı ve tuzlu halleriyle farklı lezzetlerde pie’ların ve tart’ların yapımını öğrenecek, MSA’ya özel reçeteleri sofranıza taşıyacaksınız. Biz mutfaktayız. Bekliyoruz.

Menü:

• Pastacı kreması ve çilekli mini tart

• Mantarlı ve hindi fümeli kiş

• Vişneli çikolatalı tart

Tarih: 28 Mayıs 2022, 10:00

Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)

Bilet: Biletix

Nişantaşı’na Gittiğinizde Uğramanız Gereken 5 Butik
Kültür Seyahat

Nişantaşı’na Gittiğinizde Uğramanız Gereken 5 Butik

Alışveriş severler için yeni butikler keşfetmek heyecan verici bir deneyimdir. Rastgele girdiğiniz bir butikten zevkinize göre üstelik de ekonomik…

Devamını Oku
Mart-Etkinlik-0
İyi Yaşam

İstanbul Mart-Kültür Sanat Takvimi

Yurdun dört bir yanında tüm sanatçılar depremden etkilenen bölgelere yardım için sahnelere geri döndü. Biz de bu yazımızı yalnızca İstanbul ile…

Devamını Oku
İstanbul’un Genç Yüzü: Beşiktaş
Kültür Seyahat

İstanbul’un Genç Yüzü: Beşiktaş

Arka sokakları ve hareketli sosyal yaşamı ile gençler için İstanbul’un en popüler yerlerinden biri olan Beşiktaş, tarihî yapılarıyla modern dünyaya…

Devamını Oku