Yeme İçme

11 Ağustos 2020
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022

Dünyanın her yerinde kahve inanılmaz bir geri dönüş yaşıyor. Yıllarca büyük kahve zincirlerinin hâkim olduğu kahve piyasasında artık kahvenin bitki özelliklerini öne çıkaracak çekirdekler, kavurma biçimleri ve demleme çeşitleri var. Espreesso, americano, latte, flat white, cappuccino, macchiato, mocha, cortado, aeropress ve batch brew… Bunlardan en az bir tanesine bile bayılıyorsanız her gittiğiniz kahve dükkânını özenle seçiyorsunuz demektir. Gittiğiniz her şehirde kahve içebileceğiniz güzel mekânlar, küçük kafeler arıyorsanız işte size  İstanbul’da önerebileceğimiz 5 yeni nesil kahveci noktası. Öyleyse 3.nesil kahveci turumuz başlasın. 

kahve 1

1- Petra Roasting Co.

İstanbul’un yeni nesil kahve akımının ilklerinden olan Petra Roasting Co. müşteriler tarafında en çok karşılık bulan kahve mekânlarından birisidir. İstanbul’un güzide 5 farklı muhitinde şubeleri olan ve ayrıca bir tane de self-servis yeri bulunan Petra’nın Gayrettepe’de bulunan merkezleri ise İstanbulluların akınına uğruyor. Dünyanın farklı yerlerinden gelen kahveleri kendileri kavuran Petra’nın merkez şubesi mutfağından, kahvesine ve tasarımına size güzel bir İstanbul hayatı ve kahve deneyimi sunacak. Kahvenin yanında Şeftalili Fransız tostlarını denemenizi tavsiye ediyoruz. Eğer kahvenizi paket olarak alıp evde kendiniz yapmak istiyorsanız bu mekân size bu fırsatı da sunuyor. İster mekândan isterseniz de ibternet sitesinden gramajına kadar yazıp kahvenizi alabiliyorsunuz. Bunun dışında sitelerinde sevilen demleme ekipmanlarının satışı da mevcut. ‘Evde kendi kahvemi kendim yapmak istiyorum’ diyorsanız buradan alışverişinizi yapabilir ve her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 

2- Coffee Department

Nişantaşı’nda da şubesi bulunan Coffee Department’ın merkezi İstanbul’un tarihî ve turistik mahallelerinden biri olan Balat’ta yer alıyor. Yüzyıllarca farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bu mahallenin tarih kokan sokaklarında gezinirken bir mola vermek istediğinizde bu kafeye oturabilirsiniz. Kendi kavurdukları çeşitli kahvelerin yanı sıra ev yapımı tatlıları da size İstanbul’un ruhuna ve havasına dair çok fazla şey söylüyor. Etiyopya’nın Acacia yöresinden gelen kahveleri ise bizim favorimiz. Yine buranın da kurmuş olduğu internet sitesini ziyaret ederek diğer merak ettiklerinize bakabilirsiniz. 

3- Coffee Sapiens

Son zamanlarda İstanbul kahvecilerinin buluştuğu muhitlerin başında gelen Karaköy’de bulunan Coffee Sapiens, küçük ve sıcak dükkânında kahve severlere kendi kavurdukları kahveleri başarılı baristalarının el marifetleriyle sunuyor. Hem İstanbullular hem de bu şehri ziyaret edenler için vazgeçilmez duraklardan birisi olan Karaköy’deki bu kahve adresi, kahve tutkunlarının buluşma noktası olmuş durumda.  Yine bizden size bir tavsiye; buraya geldiğinizde Flat White’ı mutlaka tadın. 

4- Story Coffee

İstanbul’a geldiğinizde görmek ve gezmek isteyeceğiniz muhitlerden birisi olan Kadıköy; antikacılarından büyük markaların mağazalarına, tasarım kafe ve barlardan, vintage kıyafetlere kadar birçok mekân ve dükkân barındırıyor. Kadıköy’ün sakinliğiyle ünlü Moda mahallesinde ise sizi uyandıracak ya da molanız sırasında dinlendirecek bir yer var: Story Coffee. Yeldeğirmeni tarafında da bir şubeleri bulunan bu kafe kendi kavurdukları taze kahveleri ve farklı demleme çeşitleriyle her damak tadına hitap ediyor. Eğer kahvaltınızı burada edecekseniz kahvenizin yanında leziz pankeklerini de denemenizi tavsiye ediyoruz. 

5- Rafine Espresso Bar

Kadıköy sahilinden beş dakika yukarı yürürken ve Kadıköy’ün simgesi olan kafelerin, dükkânların, pasajların ve restoranların arasından geçerken değişik mimarisi ve tasarımıyla dikkat çeken Rafine Espresso Bar, isminden de anlaşılacağı gibi espresso bazlı kahveleriyle ünlü. Espressonun kahvesi ve köpüğü arasındaki oranla başlayan ve daha sonra tadına yoğunlaşan lezzet, espresso severleri kendinden geçirmeye yetiyor. Atıştırmalık ve tatlıların da bulunduğu bu küçük ve şirin mekân kahve ihtiyacınıza birebir gelecek.

polonezkoy0
Kültür Seyahat

Hafta Sonu Kaçamağı: Polonezköy

İstanbul’un arka bahçesi olarak da adlandırılan, doğanın benzersiz yeşilini korumayı başardığı bir yer Polonezköy. Çam ağaçlarıyla çevrili yolundan…

Devamını Oku
Garipçe-00
Kültür Seyahat

İstanbul'un En Güzel Köyleri

İstanbul, dünya tarihine tanıklık etmiş önemli bir şehir olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de ünlüdür. İstanbul'un etrafında, tarihi…

Devamını Oku
Ekim Sanat-4
Kültür Seyahat

Ekim İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

Eve dönüş zamanı geldi, okullar açıldı ve İstanbul'da hayat yeniden kış rutinine hazırlanıyor. Tatil bitti belki ama İstanbul'da kültür-…

Devamını Oku