Kültür Seyahat

11 Kasım 2022
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2023

Şehir hayatının karmaşası, her geçen gün yaşamı daha da zorlaştırıyor. Bu keşmekeşten nasibini alan şehirlerin başında da elbette İstanbul geliyor. İstanbul güzelliği ile büyülese de ikamet edenler için çok yorucu bir hale gelebiliyor. Ancak şehrin bulunduğu konum sayesinde kaçamak yapabileceğiniz pek çok seçenek mevcut. Hatta ilk durağımız için İstanbul'dan çıkmaya dahi gerek yok... Sizleri şehrin içinde ama doğal güzelliği ile de uzaklarda hissettirecek Beykoz'a götürelim.

Dağ Evleri-1

Beykoz

İstanbul'a yakın mesafede dağ evleri önerilerine geçmeden önce İstanbul'un içinde bakir kalmayı başarabilmiş Beykoz'a rotamızı çevirelim. Beykoz, Anadolu yakasında yer alan ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan önemli ilçelerden biri. Şile'ye yakın olan ilçede Karadeniz iklimi hakimiyet göstermektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere ormanlık alanların hakim olduğu bölge, dağ evinde konaklamak için en uygun rotasyonlardan bir tanesi. Riva'ya da yakın olan Beykoz ormanlarının içinde konaklayabileceğiniz dağ evleri bulunuyor. Şehirden ayrılmadan ve yolculukla zaman kaybetmeden hafta sonunu ahşap bir dağ evinde geçirebilirsiniz. Açık büfe kahvaltı ile hafta sonunu taçlandırabileceğiniz Beykoz ilçesi, dağ evleri ile yanı başınızda sizleri bekliyor.

Kocaeli

Asya ile Avrupa'yı buluşturan oldukça önemli bir bölgenin güzide şehirlerinden Kocaeli... İstanbul'a olan yakınlığı ile anılan şehre özellikle Anadolu yakasından ulaşım oldukça kolay. Aslında Kocaeli için İstanbul'a yakın yerlerden biri demek, haksızlık olur. Öünkü günübirlik bile kolaylıkla gidilebilecek bir adresten bahsediyoruz. Kocaeli, İstanbul'un yoğun temposuna ara vererek, nefes alabileceğiniz harika bir tatil rotasyonu sunuyor. Bunlardan ilki Yuvacık'ta yer alan dağ evleri olacaktır. Burada size sunulan seçenekler bile doğaya özgü... Yuvacık'ta inşa edildiği farklı ağaç materyallerine göre, konseptleri tasarlanan dağ evlerinin yer aldığı işletmeler mevcut. Sedir, ladin, ceviz gibi farklı isim ve konseptlere sahip birbirinden sevimli dağ evleri ile şehir gürültüsünü çok uzakta bırakabileceksiniz. Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Yuvacık gibi tercih edebileceğiniz farklı adresler de yok değil. Diğer bir önerimiz; Kartepe ilçesine bağlı olan Maşukiye... İzmit'e uzaklığı yaklaşık 20 km olan Maşukiye, turistik alanlardan biri. Sadece İstanbul'dan değil; pek çok şehirden ziyaretçi akınına uğrayan bölge adeta kartpostal tadında manzaralar sunuyor. Kış mevsiminin gözdesi Kartepe, Sapanca Gölü'ne yakınlık nedeniyle diğer mevsimlerde de sıklıkla tercih edilmektedir. Bir yandan mesire alanı olarak da anılan bölge, dağ evleri ile de yoğun ilgi görüyor. Bu eşsiz manzara sayesinde huzur dolu bir hafta sonu geçirebilirsiniz hem de şehirden fazla uzaklara gitmeden...

Dağ Evleri-2

Sakarya

Çok fazla uzaklaşmadan, uzun yıllar önce Kocaeli'ne bağlı olup sonradan vilayet haline gelen Sakarya'ya çeviriyoruz rotamızı... Merkez ilçesi Adapazarı olan Sakarya, bol yeşilliğe sahip alanları ile anılıyor. Doğası ile göz dolduran şehir, İstanbul'a olan yakınlığı nedeniyle hafta sonu tatillerinin gözde mekanlarından biri. Sakarya'yı güzel kılan yalnızca sahip olduğu geniş ağaçlık alanlar değil... İl sınırları içindeki Sapanca Gölü de bu lokasyonu cazip kılan diğer unsurlardandır. Bu doğal güzelliklere bir de birbirinden sevimli ahşap dağ evleri eklenince sıra İstanbul kaçamağı için hazırlık yapmaya geliyor. İstanbul'a uzaklığı yaklaşık 150 km mesafedeki Sakarya'da, Sapanca Gölü'ne yakın dağ evlerini tercih edebileceğiniz gibi bölgede farklı tesisler de mevcut. Açık büfe kahvaltı eşliğinde manzaranın tadına varabileceğiniz dağ evleri, Sakarya'da sizleri bekliyor.

Bolu

Bolu, tabiatıyla göz dolduran bir güzelliğe sahip olmakla beraber konumu ile de turistlerin uğrak noktalarından biri. Şehirde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi sayesinde kış turizminde fazlasıyla hareketli olan Bolu, diğer mevsimlerde de geri kalmıyor. Adeta 'göller şehri' diyebileceğimiz Bolu hem ilkbahar hem de sonbahar aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. Konaklama haricinde de sadece eşsiz göl manzaralarını görebilmek için şehre günübirlik geziler düzenleniyor. Yedigöller'in sonbaharda kızıla boyanmış yahut ilkbaharda yeni çiçeklenmiş haline şahit olmak isteyenler, fotoğraf makinelerini alıp yola koyuluyor. Tablo tadında manzaralarla ziyaretçileri karşılayan Bolu, günübirlik seyahatlere de uygun olduğu gibi hafta sonu tatili için de fazlasıyla doğru bir tercih... Dillere destan masal evleri gibi pek çok dağ evi çeşidi, sakinlik arayanlar için güzel ve farklı seçenekler sunuyor.

Dağ Evleri-3

Yalova

1995'e kadar İstanbul'a bağlı olup, ardından il olan Yalova, Marmara Bölgesi'nde yer alıyor. Samanlı Dağları'nın kuzey eteklerine konumlanan şehre İstanbul'dan ulaşım için kara yolu tercih edilebileceği gibi feribot seferleri de sıklıkla düzenleniyor. İki şehrin arasında yaklaşık 94 km mesafe bulunmaktadır. İstanbul'da ikamet eden nüfusun büyük bir çoğunluğunun yaz tatili için de tercih ettiği en popüler yerden biri; Yalova... Ancak burada söz edeceğimiz nokta şehrin yaz turizminden ziyade doğanın içine gizlenmiş dağ evleri olacak. İstanbul'dan 2 saat içinde ulaşabileceğiniz Yalova'nın dağ evlerinde konaklamak için pek neden bulunuyor. Serin havalarda şömine önünde dinlenmek ve barbekü keyfine varmak için dağ evleri, birbirinden sıcak konseptleri ile sizleri bekliyor. Arkadaş gruplarınız ile de konaklayabileceğiniz genişlikte dağ evlerine sahip tesislerde ister sakin isterseniz eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

Bursa

'Küçük İstanbul' olarak anılan Bursa, İstanbul'a 2 saat mesafe kadar uzaklıktadır. Yalova'da da olduğu gibi İstanbul'dan Bursa'ya ulaşım için hem kara hem de deniz yolu mevcut. Feribot ile ulaşımı oldukça kolay olan şehre uzaklık 155 km kadardır. Şehirde neredeyse 10'u aşkın dağ evi konseptli tesis bulunmaktadır. Sahip olduğu dağlık alanları sayesinde kayak turizminde fazlasıyla popüler olan Bursa, farklı dağ evi seçenekleri ile dinlendirici bir tatil imkanı da sunuyor. Doğa temalı otellerde huzurlu bir tatil geçirmekle birlikte çeşitli aktiviteler sayesinde konaklamanızı eğlenceli hale de getirebilirsiniz. Doğaya karşı yapılan keyifli bir hafta sonu kahvaltısının ardından ATV safari turu ya da trekking yaparak, seyahatinizi unutulmaz kılabilirsiniz.

Dağ Evleri-4

Akçakoca, Düzce

Türkiye'nin Karadeniz sahilinde yer alan eşsiz güzellikteki Akçakoca, hem denizi hem de dağlarıyla doğa severler için vazgeçilmez bir tatil rotası sunuyor. Eğer yoğun şehir hayatından uzaklaşmak ve nefes kesen manzaralar eşliğinde huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız, Akçakoca’yı mutlaka keşif listenize eklemelisiniz.

Yaylaları, eşsiz dağ manzaraları, yemyeşil doğanın kucağındaki yürüyüş rotaları ve zengin bitki örtüsüyle hem doğa fotoğrafçılarını hem de kampçıları cezbeden Akçakoca, birçok bungalov ve dağ evi alternatifi ile dört mevsim tercih edebileceğiniz ideal bir destinasyon.

Akçakoca

Hızlı Tren-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin Hızlı Tren Rotaları

Çevre dostu seyahatte ilk sıralarda olan tren yolculukları her zaman keyifli ve özeldir. Hızı ve keyfi birleştiren hızlı trenlerle yolculuk yapmak…

Devamını Oku
Etkinlik-Nisan
Kültür Seyahat

İstanbul Nisan Etkinlik Rehberi

Baharın gelişiyle gözümüzün gönlümüzün açıldığı bu güzel günlerde haliyle İstanbul da planladığı etkinliklerle cıvıl cıvıl bir hal almaya başladı…

Devamını Oku
İstanbul haziran-0
İyi Yaşam

Haziran İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Şehrin müzik ve tiyatro sahnesi canlanıyor. Haziran ayında İstanbul'un zengin kültür ve sanat sahnesinde yaşanacak heyecan verici etkinlikleri…

Devamını Oku