İyi Yaşam

27 Kasım 2020
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022
Çekim Yasası: Düşüncelerinizi Değiştirin, Hayatınız Değişsin

Eğer ağzınızdan çıkan, hatta içinizden geçirdiğiniz her bir cümlenin hayatınız üzerinde ne kadar şiddetli etkisi olduğunu bilseydiniz; söylemleriniz ve düşünceleriniz konusunda çok daha fazla dikkatli olurdunuz! Bu dediğimiz kesinlikle doğru! Evrenin temel işleyiş kuralı olduğuna inanılan çekim yasası, işte hayatımızı böyle derinden etkiliyor!

blog

Her Şey Enerjiden İbaret

Her şey enerjiden oluşur ve evren bu enerjiye bağlı olarak işler. Evren bir bütün, bizlerse bu bütünün bir parçasıyız. Aslında tüm hikâye böyle başlıyor. Aslında evrende var olan her şey ile bağlantılıyız. Hiç tanımadığınız bir insanla bile enerjisel bir bağınız var aslında. Çekim yasasını harekete geçirmek istiyorsanız, işe enerji ile başlamalısınız.

İşin Sırrı: Yoğun ve Saf İnanç

Her şeyden önce, bu yasanın işlemesi için saf, temiz bir inanç çok önemli. Korkmadan ve şüphe etmeden inanmanız gerekiyor. Peki neye mi? Ne istiyorsanız ona! Dünyanın en zengin insanlarına bakın. Nasıl zengin oldular? Bir gün zengin olacaklarına inanarak… Üniversite sınavı birincisine bir bakın, saf ve koşulsuz bir şekilde o sınavı kazanacağına inandı; kendinden hiç şüphe etmedi. Eğer siz de hayatınızın iplerini ele geçirmek istiyorsanız, öncelikle işe inanmakla başlayacaksınız. Ardından hayatınıza katacağınız alışkanlıklar, çekim yasasının sizin lehine kolayca işlemesine izin verecek.

blog

Olumsuz Cümlelerinizi Olumlu Cümleler ile Takas Edin

Farkında mısınız, yapamam dedikçe daha da yapamaz hale geliyorsunuz. Bir şeyi yapamayacağına olan inancınızı kırıp başardığınız oldu mu hiç? Elbette olmuştur! İşte, gördünüz mü, çekim yasası sizin için çalışmış! Ne söylerseniz ne düşünürseniz; hayatınıza onu çekersiniz. Eğer bir şeyi yapamayacağınıza inanırsanız yapamazsınız. Ancak bir şeyi gerçekten yapabileceğinize inanırsanız, o şeyi elbet bir gün yaparsınız. 

Bugünden itibaren hayatınızdan olumsuz cümleleri çıkarın. Olumsuzluk eki olan fiilleri daha az kullanmaya başlayın. Birkaç gün sonra hayatınızın daha olumlu bir yöne aktığını hissedebilirsiniz. Bir de bunu alışkanlık haline getirdiğinizde hayatınız tamamen değişecek! Hayalleriniz gerçek olacak.

blog

Hayal Etmenin Tarif Edilmez Gücü

Çoğu insan hayal etmeyi çocukça bir iş olarak görür. Ancak hayal, bizi gerçeğe yakınlaştırır. Çekim yasası için hayal etmenin, imajinasyonun önemi çok büyüktür. Çünkü zihin, hayal ile gerçekliği ayırt edemez. Ve aslında yaşadığımız hayatlar tamamen zihinlerimizin içerisindedir. Neyi gerçekten hissederek, inanarak hayal edersek gün gelir onu hayatımızda yaşarız. 

Düzenli olarak meditasyon ve imajinasyon çalışmaları yaparak istediklerinizi kolaylıkla hayatınıza çekebilirsiniz. Tek yapmanız gereken gözlerinizi kapatıp hayallere dalmak. Hayal ettiğiniz şeyi yaşıyormuşçasına hissetmek, kalbinizin hızla çarpmasına izin vermek… Bunları düzenli olarak yaptığınızda enerjiniz yükselecek, istediklerinizi kendinize çekeceksiniz.

Gelecek Zaman Değil, Bugünkü Zaman! 

Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmenin bir diğer yolu da olumlama yapmak. Sürekli kendinize bazı cümleleri hatırlatın. Hatta her sabah bir deftere bu cümleleri yazın. Nasıl bir hayatınız olmasını istiyorsanız, sanki öyle bir hayatınız varmış gibi bir metin yazın. Evren hemen bunun gerçek olması için harekete geçecektir. Ancak cümlelerinizi bugünkü zaman kipi ile kurmalısınız. Eğer sürekli “olacak, yapacağım” gibi kelimeler kullanırsanız, istekleriniz hep gelecek zamana ötelenecek. “Oluyor, olur, yaparım, yapıyorum” gibi şimdiki zaman ya da geniş zaman kipi ile cümleler kurduğunuzda evren sizin için işe koyulacak!

KonMari yöntemini daha önce işitmiş miydiniz? Hayatınızı düzene koymak için püf noktaları veren "Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla" kitabının yazarının adıyla anılan bu yöntemi Daha Düzenli Bir Hayat İçin KonMari Yöntemi yazımızda detaylandırdık.

Kuzguncuk-0
Kültür Seyahat

Nostaljik İstanbul Semti: Kuzguncuk

Burası, Boğaziçi Anadolu kıyısında yer alan etrafını koca çınarların ve ahşap yalıların süslediği enfes bir boğaz semti. Merak edenler için gelin…

Devamını Oku
İstanbul'un Tatlıcıları (0)
Yeme İçme

İstanbul’un En İyi Tatlıcıları

İstanbul başkent olmasa da pek çok alanda adeta ülkenin kalbi. Sokakları buram buram tarih kokan bu kent yeme içme konusunda da oldukça zengin.…

Devamını Oku
Ekim Sanat-4
Kültür Seyahat

Ekim İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

Eve dönüş zamanı geldi, okullar açıldı ve İstanbul'da hayat yeniden kış rutinine hazırlanıyor. Tatil bitti belki ama İstanbul'da kültür-…

Devamını Oku