İpucu

25 Kasım 2020
Güncelleme Tarihi: 9 Haziran 2022

İstanbul’un en güzel sahil semti hangisidir diye sorsak eminiz ki birçok kişi bu soruya “Moda” diye yanıt verecektir. Kadıköy’ün batısında yer alan Moda bugün yemyeşil caddeleri, tarihi köşkleri ve Adalar manzarası ile en seçkin semtlerin başında geliyor. Üstelik bu durum yeni de değil; tarihi 19. Yüzyıla dayanan Moda’nın geçmişine bakıldığında sanatçıların, bürokratların ve İngiliz ailelerin yerleşmek için burayı seçtikleri görülüyor. Hatta adının bu popülerlikten geldiğini söyleyenler de var.

Moda’da yapılacaklar ve gezilecek yerler konusunu bir başka yazıya bırakarak, bugün kahvaltı konusunu masaya yatıracağız çünkü biz de kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğuna inanıyoruz. Moda’nın küçük ve butik mekanları da bizim bu düşüncemizi doğrular nitelikte. Bu yüzden, İstanbul’da yaşayanlar ya da İstanbul’a gezmeye gelenler için leziz ve keyifli bir kahvaltı deneyimi yaşayabilecekleri üç mekânı bu yazımızda listeledik. Doğaya kaçmak yerine insan popülasyonunun yoğun olduğu bir yerde kahvaltı yapmak ve sonra turunuza başlamak isterseniz Moda kesinlikle doğru tercih.

blog

1-Naan Bakeshop

Kendi üretimi olan ekşi mayalaı ekmekler ile hazırladıkları tüm tabaklar mükemmel! Eğer son zamanlarda hızla yayılan ekşi mayalı ekmek furyasından memnunsanız, Naan sizi oldukça mutlu edecek. Üstelik çıkışta bu ekmeklerden satın alıp evinize de götürebiliyorsunuz. Ancak mekân biraz küçük ve dar. Kapının önündeki iki masa ile birlikte mekandaki masa sayısı on bile etmiyor. Mekânın boş olduğu bir zamana denk gelirseniz keyifle kahvaltı yapabilirsiniz. 

Naan’da ne yiyebileceğiniz konusuna gelirsek, mekân ekşi mayalı ekmeğinin yanı sıra serpme kahvaltısı ile de meşhur. Eğer serpme kahvaltıyı tercih etmezseniz; menemen, omlet ve sandviç gibi alternatifler de mevcut. Ekşi mayalı ekmekleri ile yaptıkları yumurtalı tabaklar da çok leziz. Bizim size bu seçenekler içerisinden önerimiz kesinlikle Eggs Benedict olur! Ancak meşhur Kars gravyeri ve füme etli yumurtasından oluşan Croque Naan da mekanın en gözde spesiyallerinin başında geliyor.

2-Yumma Moda

İstanbul’un meşhur semtlerinde hep aynı tip kahvaltı yapmaktan sıkıldıysanız, Yumma’da sizi organik bir serpeme kahvaltı bekliyor! Her marketten gidip satın almayacağınız, organik ve doğal lezzetler ile gerçekten tadına varacağınız bir kahvaltı yapabilirsiniz burada. Yine vazgeçilmez olarak ekşi mayalı ekmek, Antep peyniri, Çanakkale’nin tulum peyniri, zeytin ezmesi, biberli peynirli ezme ve kasap sucuğu, Yumma’nın serpme kahvaltısının yıldızları.

Mekan haftanın 7 günü, sabah saat 9’da açılıyor ve akşam 21’e kadar da kapılarını kapatmıyor. Eğer kahvaltısını sevdiyseniz ızgara ve sulu yemek menülerini de denemenizi öneririz. Bu sıcak havalarda insana kendini iyi hissettiren gölgelik bahçesi ise bizce tercih sebebi.

Yumma, Moda’nın daha sakin ara sokaklarından birinde yer alıyor. Yumma’dan çıktıktan sonra etrafta mükemmel küçük, üçüncü nesil kahveciler var. Kahvaltınızın ardından leziz bir kahve içebilirsiniz.

3-Maybe

Moda’nın kalabalık sokaklarından uzak, daha sakin bir tarafta yer alan Maybe yine de en ünlü kahvaltı mekanlarından biri. Mekânın bahçesi olsa da içi Moda’daki çoğu mekân gibi küçük. Hatta kahvaltı için geç saatlere kalırsanız mekânın önünde sıra beklemek zorunda dahi kalabilirsiniz. 

Bloggerın uğrak noktalarından biri olan Maybe, menüsü ile insanı cezbediyor. Veganlar, glütensiz ve şekersiz beslenenler için menüde oldukça fazla alternatif mevcut. Ayrıca tariflerinin çoğunun orijinal olduğunu da belirtelim. May Be’de yediğiniz bir şeyi, başka bir yerde bulmanız zor. Bizim size kahvaltı için önerimiz ise altın yumurta ile skandal sosis. Eğer tercihiniz bowllardan yana olacaksa, işiniz zor. Çünkü gerçekten çok güzel ve benzersiz seçenekler var! 

Mayıs 2023-0
İyi Yaşam

Mayıs İstanbul Kültür- Sanat Rehberi

Sanat dolu bir baharın kapılarını aralayan mayıs, kültürün ve sanatın başkenti İstanbul’da bir başka yaşanacak. Tiyatrodan müzikale, gastronomi…

Devamını Oku
Beykoz Korusu-0
Kültür Seyahat

Beykoz Korusu: Ulaşım ve Sosyal Tesisleri

Yemyeşil doğası ve ormanlık yapısı ile İstanbul’un yoğun karmaşasından ve stresinden kaçan İstanbulluları kucaklıyor Beykoz Korusu. Ulaşımı, sosyal…

Devamını Oku
Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağında 5 Mekân
Yeme İçme

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı'nda 5 Mekân Önerisi

Pişileri ve kendine has sunumları ile kalbimizi çelen Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nın enfes mekânları… Hafta içi ya da hafta sonu arkadaşlarınızla…

Devamını Oku