Kültür Seyahat

13 Ocak 2024

Akdeniz ülkeleri arasında en popüler ülkeler arasında bulunan İspanya kültürü, tarihi, insanları ve eğlenceli gece hayatı ile bilinir. Başkent Madrid başta olmak üzere ülkede pek çok cazibe merkezi bulunuyor. Mimarisi, festivalleri, müzeleri turistlerin en çok dikkatini çeken unsurlar olarak biliniyor. 

Her yıl dünyanın hemen her yerinden sayısız turiste ev sahipliği yapan bu sıcakkanlı insanlar ülkesi hem yaz hem de kış renkli sahnelere tanık oluyor. İspanya’nın kendi bünyesi içerisinde bulunan şehirlerin yanı sıra özer bölgeleri de bulunuyor. Madrid ve Valencia toplamda 17 özerk bölgeden ikisidir. Yaz turizmi çerçevesinde özellikle ülkenin İspanya kıyı şehirleri Valencia ve San Sebastian büyük ilgi görüyor. Biz de bu ülkeyi ziyaret etme niyetinde bulunan gezginlere mutlaka görülmesi gereken yerleri listelemek istedik. İşte İspanya’nın mutlaka görülmesi gereken en güzel şehirleri.

Barselona

Barselona ülkenin en popüler şehirlerinden bir tanesi. İspanya’nın en büyük ikinci şehri konumunda. Katalonya bölgesinin ise başkentidir. Barselona ülkenin en çok turist çeken cazibe noktalarından bir tanesidir. Kiliseleri, mimarisi, müzeleri, renkli gece yaşamıyla ziyaretçileri mest edecek bir yapıya sahip. Barselona’da küçük büyük fark etmeksizin herkesin keyif alabileceği pek çok yer bulunuyor. İspanya seyahatinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında olmalı diyoruz.

Daha fazlası için: Gaudi'nin Şehri Barselona

İspanya şehirleri-Barcelona

Madrid

Ülkenin başkenti olan Madrid Avrupa’nın en fazla yeşil alana sahip şehirlerinden bir tanesidir. Madrid halkı özellikle çevre ve doğa konusunda son derece titiz ve dikkatli. Madrid görkemli tarihi yapıları, anıtları, parkları, müzeleri ile ön plana çıkan oldukça yoğun ve hareketli bir şehir. Geçmişten günümüze sanata yön vermiş pek çok artistin çalışmaları da buradaki müzelerde sergileniyor. Bu eserleri görmek için Prado Müzesi ve Reina Sofia sitelerini ziyaret edebilirsiniz. 

İbiza

İbiza özellikle yaz aylarında dolup taşan muazzam manzaralara ev sahipliği yapan adalardan bir tanesidir. İbiza’da denizin tadını çıkarabilir göz alabildiğine uzanan kumsallarında güneşlenebilir bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Bununla beraber İbiza tam bir eğlence adası. Yerel mağazalardan alışveriş yapabilir, ülkeye özgü yiyecekleri tadabileceğiniz restoranlara uğrayabilirsiniz. Ada her ne kadar yaz aylarında daha bir coşkulu olsa da sakin bir tatil geçirmek isteyenler sonbahar ve kış aylarında da ziyaret edebilir. 

İspanya şehirleri-Ibiza

Mallorca

Yine yaz mevsiminin en hareketli geçen noktalarından bir tanesi Mallorca, Balear Adaları'nın en büyüğüdür. Otantik, huzurlu atmosferi tertemiz denizi ile ziyaretçilerin bir tatilden beklediği her şeyi bir arada sunar. Yaz mevsiminde sahillerin yanı sıra şirin sokakları da oldukça canlıdır. Lüks oteller, butik oteller, pansiyonlar vb. bütçenize uygun pek çok konaklama seçeneğini görebilirsiniz. Buradaki insanların konukseverliği ise turistleri şaşırtacak denlidir. Tam bir Akdeniz insanı ile karşılaşırsınız. İspanya’ya seyahatinizde Mallorca’yı listenize eklemezseniz sonradan üzülebilirsiniz.

İspanya şehirleri-Mallorca

San Sebastian

Ülkenin en gözde tatil noktalarından bir diğeri de San Sebastian’dır. Şehirde hem denize girebileceğiniz muazzam güzellikte plajlar hem de alışveriş yapabileceğiniz, gezebileceğiniz yerler bulunuyor. Tarihi yapıları ile büyüleyen şehir aynı zamanda İspanyol mutfağının en güzel seçkilerini sunan restoranları ile de bilinmektedir. Hem kültürel noktalarından hem de denizinden faydalanabileceğiniz bu güzel şehri listenize gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz. 

Valencia

İspanya’nın en tarih kokan yeri bölgesi Valencia bu anlamda turistler için büyük bir cazibe merkezi. Turia Nehri’nin Akdeniz’e ulaştığı bir konumda yer alan şehirde İspanya’nın kendisine has atmosferine en iyi şekilde tanık olabilirsiniz. Şehirde denize girebileceğiniz plajlar olmakla beraber doğal gölleri, göz alıcı mimari eserleri, sanat ve bilim müzeleri de yer almakta. Eğer İspanya’nın tarihine bir yolculuk yapmak isterseniz Valencia mutlaka görülmesi gereken bir yer. 

İspanya şehirleri-Valencia

Murcia

Akdeniz’in sıcak ve renkli hayatını en iyi şekilde deneyimleyebileceğiniz yer Murcia’dır. Özellikle yaz gecelerinin son derece eğlenceli geçtiği şehir bu aylarda turist akınına uğruyor. Murcia’nın oldukça köklü bir tarihi bulunuyor. İlk yerleşim izleri bin beş yüz yıl öncesine dayanıyor. Bölgede daha önce pek çok medeniyet hüküm sürmüş. Bunlar arasında Yunanlılar, Kartacalılar ve Fenikeliler bulunuyor. Murcia aynı zamanda bir üniversite şehri. Ülkenin en önemli okulları bu şehirde toplanmış durumda. Şehir kentsel anlamda da son derece gelişmiş bir yapıya sahip. Ulaşım imkânları ve geniş ağı ile şehrin bir yerinden diğerine gitmek son derece kolay. Şehir mimarisinden gece hayatına, kültürel miraslarından restoranlarına kadar turistlere pek çok şey vadediyor. Akdeniz ülkeleri arasında da en yaşanabilir şehirlerden bir tanesi olarak gösterilen bu şehri siz de ziyaret etmek isteyebilirsiniz. 

Sevilla

Sevilla, özellikle çok kültürlü yapısı ile bilinen son derece güzel bir şehir. Burada Yahudi, İslam ve Hristiyan etkilerini her yerde görmek mümkün. Her inanca büyük bir saygı duyuluyor ve bu inançlara ait ibadethane ve yapılar son derece iyi korunuyor. Dar sokakları, restoranları, anıtları, parkları ile İspanya’nın en renkli ve gezilesi şehirlerinden bir tanesi Sevilla. İspanya’nın en sevilen tarihi ve turistik noktalarını barındıran şehir gezginlerin de favorileri arasında.

Daha fazlası için: Sevilla'da Yapılabilecek En İyi 10 Aktivite

Sevilla
İspanya'nın şehirleri-0
Kültür Seyahat

İspanya'nın En Güzel Şehirleri

Akdeniz ülkelerinin en popülerlerinden İspanya, kültürü, tarihi ve hareketli sosyal hayatıyla tüm zamanların favori ülkesi. Hadi gelin İspanya'…

Devamını Oku
santiago-de-compostel0
Kültür Seyahat

Santiago De Compostela Travel Guide

If you haven't planned your trip yet, we've got exciting news for you. Are you interested in exploring a fascinating route that will…

Devamını Oku
SAGRADA FAMILIA-0
Kültür Seyahat

Gaudi'nin Şehri: Barselona

Gaudi ve Barcelona ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı iki isim. Mimar Antoni Gaudí'nin adına rastlamadan Barselona'yı ziyaret etmek,…

Devamını Oku