Kültür Seyahat

9 Temmuz 2023
Güncelleme Tarihi: 2 Ağustos 2023

Bugün Türkiye'ye ve insanına oldukça yakın bir kültür olan; yemekleri, iklimi, toplum yapısı ve kültürüyle Akdeniz'in en sevilen ülkelerinden birine yolculuğumuz: İspanya'ya. Avrupa'nın güney batısında İber Yarımadası'nda yer alıp Akdeniz’e ve Atlantik Okyanusu'na sınırı bulunan İspanya’nın komşu ülkeleri Andora, Fransa, Portekiz ve deniz üzerinden de İngiltere‘dir.

Gelin birlikte Avrupa'nın bu renkli, köklü kültürüyle nam salmış, manzaralarıyla nefes kesen ülkesinde yapılabilecek 10 aktiviteye göz atalım!

Flamenko ile Ritme Ayak Uydurun

İspanya'nın yüksek enerjisine geleneksel danslarından biri olan flamenko ile başlayabilirsiniz. Kendinizi müziğe bırakın ve ayaklarınızın ritmik hareketleri, ellerinizin zarifçe havada süzülüşüyle dansın ruhunu yakalayın! İspanyol kültürünün önemli parçalarından biri olan bu dansla kendinizi beden dilinizle ne kadar iyi anlattığınıza siz de şaşıracaksınız. Genellikle özel mekanlarda veya tablao denen restoranlarda gerçekleştirilen dansa bizzat katılmak istemezseniz dahi dans edeleri izlemek de sizi sahnedeymişsiniz gibi heyecanlandıracaktır.

İspanya-1

Tapas Turu Yapın

İspanya'ya gidip de tapas dünyasının tadına bakmadan dönmek olmaz İspanya'nın nizami sokaklarında dolaşırken farklı tapas barlarının enfes lezzetlerini denemek için mükemmel bir fırsatınız olacak. İşte sana tapas turunda denemeniz gereken bazı lezzetler: Patatas bravas, jamón ibérico ve taze deniz ürünleri ve daha birçok tat. Her bölgenin ve her mutfaktan çıkan lezzetin tadı aynı olmayacaktır. İspanyol kültürüne ve yeni lezzetler tatma fikrine kendinizi bırakarak gezmeye başlayın!

Barcelona'da Gaudi'nin Eserlerini Gezin

Olur da ünlü İspanyol mimar Antoni Gaudi'nin eserlerine ev sahipliği yapan başkent Barcelona'ya yolunuz düşerse kendisinin İspanya'yı dünyada göz bebeği haline getiren eserlerini incelemeyi unutmayın. Park Güell, Casa Batlló ve tabii ki Sagrada Familia gibi yapıları görmek için gezinizden biraz zaman ayırmanız yeterli. Bu sıra dışı yapılar sizi kendilerine hayran bırakacak.

İspanya-3

İbiza'da Partiye Katılın

Gece hayatının kalbinin attığı İbiza'ya hoş geldiniz. Dünyanın en iyi DJ'lerinin sahne aldığı plaj veya tekne partilerine katılmak, clubları keşfetmek, Sunset partileri gibi özel partilere katılmak ve eğlence hayatınıza yepyeni bir boyut kazandırmak için İbiza'dan daha iyi bir seçenek düşünülemez. Müzik, dans ve eğlence dolu benzersiz bir gece sizleri bekliyor olacak. Eğlenirken can ve mal güvenliğinize dikkat etmeyi de göz ardı etmeyin.

Valencia'da Bilim ve Sanat Şehri'ni Keşfedin

Modern ve ilgileri üstüne çeken bir şehir olan Valencia'da bulunan Bilim ve Sanat Şehri, inanılmaz mimarisi ve interaktif sergileriyle ilgilisini oldukça memnun edecek bir proje. Hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşamak için bu merak uyandıran şehri ziyaret etmeyi unutmayın. Ziyaretiniz boyunca gezeceğiniz Hemisfèric, Bilim Müzesi (Príncipe Felipe Bilim Müzesi), Sanat ve Balesi Sarayı (Palau de les Arts Reina Sofía), Deniz Bilimi Müzesi (Oceanogràfic), Agora gibi yapıların hepsi sizi bir dünyadan başkasına sürükleyecek.

Toledo'da Tarihi Bir Yolculuğa Çıkın

Tarihi ve kültürel mirasla dopdolu bir şehir olan Toledo'daysanız eğer, dar sokakları, tarihi kiliseleri ve müzeleri keşfederek geçmişe bir yolculuk yapabilirsiniz. Toledo Katedrali, Alcázar, Santo Tomé Kilisesi, Sephardic Müzesi gibi kültürel yapıları ve eserleri inceleyebilir, ayrıca ünlü Toledo kılıcı ve kültürü yansıtan desenlerle bezeli el yapımı takıları da görme şansı yakalayabilirsiniz.

İspanya-2

San Sebastian'da Plaj Keyfi Yapın

İspanya'nın kuzeyinde yer alan, göz alıcı kumsalları ve berrak deniziyle insanı büyüleyen bir sahil şehridir. La Concha ve Zurriola Plajlarında güneşlenebilir, sahilde sakin yürüyüşler yapıp denizin tadını çıkarabilirsiniz. Plaj zevkinizi bir tık daha üste taşımak isterseniz Monte Igueldo tepesine çıkabilir, ardından Bask mutfağıyla ünlü San Sebastian şehrine özel yerel lezzetlerin küçük tabaklarda sunulduğu atıştırmalıklar olan Pintxos tadımı yapabilirsiniz.

Alhambra Sarayı'nda Gezin

Granada'da bulunan Endülüs döneminden kalma bir tarihi yapı olan Alhambra Sarayı, İslam mimarisinin de en güzel örneklerinden biri olarak İspanya'da ziyaretçilerini ağırlıyor. Sarayın renkli bahçelerinde gezip, tarihi mimarinin güzelliğini keşfedebilirsin. Nasrid Sarayı, Generalife, Charles V Sarayı, El Partal gibi bölümleri olan Alhambra Sarayı'nda geçireceğiniz nostaljik atmosfer, sizi tarihte bir yolculuğa davet ediyor.

İspanya-4

Madrid'de Prado Müzesi'ni Ziyaret Edin

Madrid'e kadar gidip de Prado Müzesi'ni ziyaret etmeden dönmek olmaz. Bu ünlü müze, dünyanın en önemli sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Velazquez, Goya, Peter Paul Rubens ve El Greco gibi ünlü ressamların benzersiz eserlerini görmek için burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

İspanya-son

Madrid'de Eğlence Dolu Devasa Bir Maceraya Atılın: Gulliver Park

Jonathan Swift'in ünlü romanı "Gulliver'in Gezileri"nden ilham alınarak tasarlanmış olan parkta Gulliver'in devasa bedeni parkın merkezinde yer alıyor ve ziyaretçilerin üzerine tırmanıp oynamasına olanak tanıyor.

Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, etkileyici kültürü ve leziz mutfağıyla unutulmaz bir gezi deneyimi sunan İspanya'ya yolunuz düşerse veya tatil planınıza dahil ederseniz bahsettiğimiz durakları da rotanıza ekleyerek deneyimlemeyi unutmayın. Geziniz ve eğlendiğiniz süre boyunca sağlığınıza ve eşyalarınıza sahip çıkmayı aklınızda bulundurun. Şimdiden iyi eğlenceler!

İspanya-00
Kültür Seyahat

İspanya'da Yapılacak 10 Eğlenceli Şey

Bugün Türkiye'ye ve insanına oldukça yakın bir kültür olan; yemekleri, iklimi, toplum yapısı ve kültürüyle Akdeniz'in en sevilen…

Devamını Oku
İspanya'nın şehirleri-0
Kültür Seyahat

İspanya'nın En Güzel Şehirleri

Akdeniz ülkelerinin en popülerlerinden İspanya, kültürü, tarihi ve hareketli sosyal hayatıyla tüm zamanların favori ülkesi. Hadi gelin İspanya'…

Devamını Oku
Malaga-0
Kültür Seyahat

Picasso’nun İzinde: Malaga

Dünyanın en önemli ressamlarından Picasso’nun doğum yeri olan Malaga, 14 asırlık harikulade kalesi, Batı Akdeniz’in en güzel iri taneli misket…

Devamını Oku