Kültür Seyahat

14 Nisan 2022

Marvel yapımlarını sevenlerin heyecanla bekledikleri The Eternals 2021 senesinde vizyona girdi. Yaratıcısı Jack Kirby’nin çizgi romanlarından uyarlanan ve hikayesi milyonlarca yıl öncesine dayanan filmde, Celestials adı verilen kozmik varlıkların genetiklerini değiştirerek süper güçlere kavuşturduğu insanlar konu edilmiş. Fakat aynı zamanda vahşi bir ırk olan Deviants’ın da yaratılmasıyla, tarih boyunca birbirleri ile çatışma içinde olacak iki ayrı ırk ortaya çıkmış. Bu heyecanlı hikâyenin başrollerini ise iki güçlü kadının; Angelina Jolie ve Salma Hayek’in paylaştığını görüyoruz.

Marvel

Hikayesi ve çekim teknikleri ile bu zamana kadarki en iddialı Marvel yapımları arasında gösterilen filmin çekildiği mekanlar da en az bu ikisi kadar dikkat çekici. Atlas Okyanusu kıyısında yer alan Kanarya Adaları’nın bu film için doğal bir set olarak kullanılması, hiç kuşkusuz sahnelerin gücünü ikiye katlıyor. Biz de bu vesileyle Kanarya Adaları’nın muazzam güzelliklerine bir göz atmak ve sizinle heyecan verici bir tatil rotası paylaşmak istedik.

Kanarya Adaları’nda Gezilecek Turistik Yerler

Gemi yolculuğu için en çok tercih edilen rotalar arasında yer alan Kanarya Adaları’na yılın her ayı mavi turlar düzenlenir. Dört mevsim eşsiz bir tatil deneyimi sunan Kanarya Adaları, büyüleyici denizi, geniş ve upuzun kumsalları, göz alıcı sahilleri, eşsiz doğası, eğlence hayatı, muhteşem manzarası, gastronomik lezzetleriyle yılın her ayı binlerce turist tarafından ziyaret edilir.

Kanarya Adaları, Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera ve El Hierro olmak üzere 7 adadan oluşur. En büyük dört ada olan Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura ve Gran Canaria arasından, ikisi milli park olan büyüleyici volkanik özelliklere sahip olan adalar, 3 adet UNESCO Dünya Mirası alanına sahiptir.

Kanarya Adaları (1).jpg

Teide Ulusal Parkı, Tenerife

UNESCO koruması altında olan yerler arasından değineceğimiz ilk yer, aynı zamanda Kanarya Adaları'nın en büyük parkı olan Teide Ulusal Park. Tenerife Adası'nın merkezinde yer alan ve deniz seviyesinden 3.718 m yükseklikte bulunan park, Teide Yanardağı'nın etkileyici siluetini çevreleyen kraterler, volkanlar ve taşlaşmış lav nehirlerinden oluşan eşsiz bir manzaraya sahiptir. Dünyanın en yüksek üçüncü yanardağı olan Teide, İspanya'nın en yüksek noktası olması dolayısıyla da dikkat çekicidir.

Timanfaya Ulusal Parkı, Lanzarote

Muhteşem bir volkanik manzaraya sahip Timanfaya Ulusal Parkı, Lanzarote’nin güneyinde bulunur. Yaklaşık 6 yıllık volkanik patlamalar sonucu oluşan park, UNESCO listesinde yer alır. Ulusal parkın içerisinde turistik bir nokta olan cam duvarlı restoran, kırık lav akıntılarının görüldüğü volkanik alanlar, deve gezintileri, volkanik deniz mağaraları, volkanik kumulların yer aldığı krater alanları ve büyük volkanik patlamaların gerçekleştiği Hilario Adası ve 20’den fazla parkur yer alır.

Kanarya Adaları (4).jpg

Gran Canaria Plajları

Kanarya Adaları dendiğinde hepimizin zihninde beliren ilk resim, göz alabildiğince uzayıp giden beyaz kumsallar ve turkuaz bir denizdir, öyle değil mi? Bunun sebebi de işte bu muazzam Gran Canaria Plajları. Turistlerin yoğun olarak rağbet ettiği Gran Canaria Adası plajlarının en meşhur olanı Maspalomas. 12 metreye kadar yükselerek denize uzanan kum tepelerinin dikkat çektiği plaj, aynı zamanda adanın en büyük plajıdır.

Büyüleyici plajlardan bir diğeri Playa del Ingles. Çeşitli aktivite ve eğlence mekanlarının yer aldığı ince kumlu plaj turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasındadır.

Tenerife Plajları

Tenerife’de Gran Canaria adasındaki gibi muhteşem kumsallar yer alır. Tatil köyü, otel, restoran ve spor salonlarının yer aldığı Playa de Las Vistas plajı, altın renkli kumlara sahip lüks yerleşim bölgeleri etrafında yer alan Playa del Duque plajı, alışveriş merkezleri, lüks kaplıcalar, golf alanları, rüzgar sörfü, jet ski ve çeşitli aktivitelerin görüldüğü Puerto de Santiago ve Los Gigantes plajı yer alır.

Kanarya Adaları (3)_0.jpg

Kanarya Adaları Müzesi

Arkeoloji müzesi olarak önemli bir yere sahip olan Kanarya Adaları Müzesi, görülmesi gereken turistik yerler arasında bulunur. Müzede adanın yerli halkı ve halkın yaşamı hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayan eski arkeolojik kalıntılar, seramik ve antik dekorasyon ürünlerine eski fotoğraflar yer alır. Müzeye giriş pazartesi günleri ücretsizdir.

Atlantik Modern Sanatlar Merkezi (CAAM)

Atlantik Modern Sanatlar Merkezi’nde dünyanın dört bir yanından sanatçılara ait eserler yer alır. Önemli bir sanat koleksiyonuna sahip olan bu sanat merkezinde sergilerin yanı sıra kitap günleri, çeşitli etkinlikler ve konserler düzenlenir.

Perez Galdos Tiyatrosu

Modern tiyatrolar arasında yer alan Perez Galdos Tiyatrosu, 1887 yılında açılır. Tiyatro gösterilerinin yanı sıra klasik müzik, opera, bale gösterileri yer alır. Düzenlenen turlarla belirli saat aralıklarıyla tarihi tiyatro binasını gezebilmek mümkün.

Kanarya Adaları (5).jpg

Kanarya Adaları Mutfağı

Kanarya Adaları mutfağında en çok tüketilen yemekler haşlanmış baharatlı patates yemeğidir. Atlantik deniz suyu içerisinde haşlanan patatesler soyulmadan hemen tabağa alınır ve baharatlanır. Adada bu yemeğe Papas Arrugadas ismi verilir. Patateslerin yanında adaya özgü hazırlanan latte eşlik eder.

Çeşitli balık türlerinin yer aldığı adada balıklarla nefis yemekler yapılır. Hepsi taze olup farklı şekillerde müşteriye servis edilir.

Tropik meyvelerle hazırlanan taze meyve suları, bademli ve sütlü papaya suyun denenmesi gereken içecekler arasında yer alır.

Kanarya Adaları Gece Hayatı

Gece gündüz yaşayan Kanarya Adaları'nda hemen hemen her zevke uygun bir mekan bulmak mümkün ve bu mekanların birçoğu dünyaca ünlü olmalarıyla öne çıkıyor. DJ performansları, karaoke gösterileri ve kendine özgü kokteylleri ile turistlerin en çok tercih ettiği eğlence mekanları arasında olan bu yerlerden bazıları Piccadilly Music Pub, Eiffel ve Music Hall Tavern.

Pais Vasco-0
Kültür Seyahat

Pais Vasco'yu Ziyaret Etmek İçin 10 Neden

İspanya'nın Bask bölgesinde kendine has özellikleriyle ziyaretçilerini hayran bırakan Pais Vasco'dayız. Kültüründen doğal güzelliklerine…

Devamını Oku
Dünyanın En Güzel Tren Garları-0
Kültür Seyahat

Tüm Dünyadan Hayran Kalacağınız Tren Garları

Dönemlerinin mimarisini ve estetik anlayışını yansıtan tren garları, işlevleri kadar duygusal anlamda kalplere dokunmaları ile de son derece önemli.…

Devamını Oku
İspanya-00
Kültür Seyahat

İspanya'da Yapılacak 10 Eğlenceli Şey

Bugün Türkiye'ye ve insanına oldukça yakın bir kültür olan; yemekleri, iklimi, toplum yapısı ve kültürüyle Akdeniz'in en sevilen…

Devamını Oku