Kültür Seyahat

2 Şubat 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2022

Hepimizin aklında dünyayı gezmek, yeni insanlarla tanışmak, tecrübe edebildiğimiz kadar tecrübe edinmek ve hayatımızı dolu dolu, özgür bir şekilde yaşamak vardır. 

Tek başımıza dünyayı gezme hayalimiz kendimizi daha iyi tanımamıza, tek başımıza mücadele etmemize, özgüvenimizin artmasına ve hayatımızda anlatabileceğimiz yeni bir hikâye yaratmamıza yardımcı olur. Bazen böyle zorlu, aynı zamanda mükemmel bir fikir için maddi ve aile kısıtlamaları gibi nedenler engel olabilir. Her şeye rağmen engelleri aşıp bu yolculuğa çıkanlarsa gerçek gezgin olma yolunda ilk adımları atmış bulunurlar. Bugün sizler için bu zorlukları aşıp kendi hayatlarını birer hikâyeye dönüştüren Kadın Gezginleri yazdık.

Gelin onların hikayesine ortak olalım.

1- Bilinmeyen Rota – Tuğçe

Çocukluk hayali seyahat etmek olan Tuğçe, 15’den fazla ülkeyi gezmiş bir kadın gezginimiz. Ağaç olup kök salmaktansa, kuş olup özgürce uçmak istemiş hep. Yük gemisi ile okyanus da geçmiş, Hindistan – Uzun tren yolculuğu da yapmış. Sürekli arkadaşlarına seyahat etme arzusundan bahseden ama bir adım atamayan Tuğçe, bir gün harekete geçmiş 7 yıllık işinden istifa etmiş ve kendini yollarda bulmuş.

Yalnız yola çıkmak isteyen kadınlar içinde tavsiyesi kimsenin size yapamazsın demesine izin vermemeniz. Kendinizden emin olmanız ve karar vermeniz gerisi art arda geliyor. Eğer siz de bu özgür gezginin rotasına dahil olmak istiyorsanız, www.bilinmeyenrota.com dan takip edebilirsiniz.

2- Çok Okuyan Çok Gezen – Sevil Mert

Sevil Mert de kurumsal hayattan bunalıp, gezme virüsünü kanında yıllarca bulundurmuş olan bir kadın gezginimiz. 60’ı geçmiş ülke macerası ile çok fazla tecrübeye sahip ve Türkiye’nin en iyi seyahat ve gezi blogları arasında gösterilmiş bir bloğa sahip. Sizinle bu zaman içinde nasıl plan yaptığını, nerede neler öğrendiğini, neler yaşadığını ve daha nicelerini paylaşıyor. Birçok püf nokta öğrenebileceğiniz Sevil Mert’i takip etmek için www.cokokuyancokgezen.com a bakabilirsiniz. 

3- Dünya Çok Güzel, Gezsene! – Esrageziyor

Üniversite mezuniyet hediyesi olarak babasının Zürich’e bilet almasıyla seyahat serüveni başlıyor. Çoğunlukla eşiyle birlikte gezen Esra, ilk yalnız seyahatini Barselona’ya yapmış ve kendini çok daha iyi hissetmiş. Şu anda yaptıkları seyahatlerde Esra önceden gidip eşi arkadan geliyormuş ve beraber dünyayı gezme hayallerini gerçekleştiriyorlarmış. Kendi blog ve YouTube hesaplarından uygun seyahat etme ve bilet bulma gibi birçok püf noktası da öğrenebileceğiniz bilgilere  www.esrageziyor.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

4- Hayat ve Seyahat – Fatma

39 ülke gezen Fatma Ölçücü, IT sektörü ile ilgilenen ve Almanya’da yıllarca yaşamış bir gezginimiz. Küçüklüğünde imkansızlıklarından dolayı gezemediği için kendi mesleğini eline aldığında ve çalıştığında her fırsatta kendini gezmeye adamış. Tecrübelerini ve bildiklerini kendisinden sonraki insanlar zorlanmasınlar diye yazmaya başlamış ve şu an ki Hayat ve Seyahat bloğunu oluşturmuş. Siz de bu tecrübelerden yararlanmak isterseniz www.hayatveseyahat.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

5 -  Oitheblog- Öykü ve İdil

2 yakın gezgin arkadaşın bloğuna hoş geldiniz. Öykü ve İdil’in baş harflerinden ortaya çıkan ve “Merhaba” anlamına gelen Oi blog, bu gezgin arkadaşların seyahatten kahve türlerine kadar her türlü deneyimlerini içeriyor. Farklı meslek dallarına ait olan bu gezginler düşük bütçe ile başlayıp daha sonra sponsorluklar sayesinde gezi olanaklarını genişletmişler ve bugün ki www.oitheblog.com u kurmuşlar. 

“Hayatın, üstüne üstüne geldiğini düşünüyorsan “yolculuk vakti” gelmiş demektir…”– Figen Karaaslan

 

kadın gezginler

Dünyada bunlar oluyor, peki bizde durum nasıl derseniz, cevabı size 8 gezgin kadınımız versin. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle önerilerini paylaştıkları 8 Gezgin Kadından 8 Farklı Seyahat Önerisi yazımızı çok seveceksiniz. İlham olması dileğiyle...

Hallstatt-0
Kültür Seyahat

Kendisi Küçük, Etkisi Muazzam: Hallstatt

Hallstatt Gölü kıyısındaki büyüleyici bir Avusturya köyü olan Hallstatt, etkileyici manzarası ve zengin kültürel mirasıyla mutlaka görülmesi gereken…

Devamını Oku
en iyi fotoğraf düzenleme app-0
Teknoloji

En İyi Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Siz de fotoğraflarınızı gerçek bir profesyonel fotoğrafçı gibi düzenlemek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, sizin için…

Devamını Oku
Haziran Festivalleri
Kültür Seyahat

Dünyanın Dört Bir Yanından Renkli Etkinlikler

Haziran, kültürel seyahatlerin keyfini çıkarmak için yılın mükemmel bir zamanı. Dünyanın çeşitli bölgelerinde, bu ayda düzenlenen birçok muhteşem…

Devamını Oku