İpucu

12 Eylül 2023

Özellikle tatil yapmanın son derece güçleşmeye başladığı bugünlerde dijital devrimin de etkisiyle bu güçlükleri aşmak mümkün olmaya başladı. Yurtdışına çıkmak, gezmek, dil öğrenmek, eğlenmek isteyen kişiler artık bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçekleştirebiliyor. Nasıl mı? Couchsurfing ile. Şimdi Couchsurfing nedir, nasıl kullanılır ne gibi avantajları vardır, bunları tek tek ele alalım.

Coacsurfing Hakkında (4)

Couchsurfing Nedir?

Kısaca açıklamak gerekirse Couchsurfing dünya genelindeki tüm ülkelerdeki insanların evlerini ücretsiz olarak misafirlere konaklamaya açmasıdır diyebiliriz. Bu güzel ve kullanışlı platformu kullanmak isterseniz hem web sitesi üzerinden hem de mobil uygulamadan erişebilirsiniz. Couchsurfing’in çok fazla artısı bulunuyor. Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz ücretsiz konaklama imkânı. Seyahat ettiğiniz ülkenin tarihini, doğasını, kültürünü minimum giderle yakından görmek tanımak isteyenler için büyük bir fırsat. Ayrıca yeni insanlarla tanışmak, yabancı dili geliştirme gibi son derece güzel yanları da bulunuyor. 

Couchsurfing Nasıl Kullanılır?

Couchsurfing kullanmak için öncelikle bir hesap açmanız gerekiyor. Hem internet sitesine girerek hem de uygulamasını indirerek kolaylıkla bir hesap oluşturabilirsiniz. Uygulamanın ana sayfasına https://www.couchsurfing.com/ tıklayarak girebilirsiniz. Sade bir arayüze sahip olduğu için ise en temel düzeydeki kullanıcılar bile rahatlıkla kayıt işlemini gerçekleştirebiliyor. Uygulamayı hem Apple Store’da hem de Google Play’den indirebilirsiniz. Zaten uygulamayı ya da web sitesini açtığınızda kayıt ol butonunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Sisteme kaydolmanız için 18 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Mail adresinizi girdikten sonra doğrulama kodunuz mailinize gönderilecek ve maildeki bağlantıyı tıklayarak üyeliğinizi aktifleştirebileceksiniz. Bu noktada onay vermekte herhangi bir çekinceniz olmasın çünkü bu mail sadece aktivasyon amaçlı ve sizin kimliğinizi, gerçekliğinizi doğrulamak maksadıyla istenmektedir.

Sonrasında profilinize girerek tüm detayları eksiksiz ve hatalı bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca yine kendinize ait bir profil fotoğrafı yüklemelisiniz. Uygulamada dil seçimi de bulunuyor. Hangi dilleri bildiğiniz gibi kısımları doldurarak iletişim konusunda daha hızlı ve pratik davranabilirsiniz. Couchsurfing ana dili İngilizce olsa da siz ayarlar kısmına girerek dili Türkçeye çevirebilir ve o şekilde kullanabilirsiniz.

Coacsurfing Hakkında (2)

Couchsurfing’de Konaklama Yeri Nasıl Seçilir?

Şimdi gelelim uygulamanın en önemli noktasına yani konaklamaya. Öncelikle bu uygulamadan seçeceğiniz ev hiçbir suretle ücret talep etme hakkına sahip değildir. Couchsurfing uygulaması zaten hesaplı tatil mantığı ile kurulmuştur. Bu nedenle ücret talep etmek zaten ilkesel olarak bu uygulamayla tamamen ters düşen bir durumdur. Bu noktada içiniz rahat olabilir.

Profilinizi eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra arama kısmına gelerek buradan “Hosts” kısmına tıklamanız gerekecek. Şayet konaklama değil de başka bir şeye ihtiyacınız varsa ihtiyacınıza uygun aramayı yapabilirsiniz. Örneğin Events (Aktiviteler), Explore (Keşfet) ya da Local Advice (Yer Önerileri) gibi sekmeleri tıklayabilirsiniz.

Konaklamayı yani Hosts seçtikten sonra yeni bir ekran açılacak ve bu ekrandan eve giriş yapacağınız, kalacağınız gün sayısını ve kaç kişi gideceğinizi belirlemeniz gerekiyor. Eğer konaklama yapılacak ev hakkında daha fazla detaya ulaşmak isterseniz “more filters” seçeneğini tıklayarak evin konumu, evcil hayvan tercihi, sigara, alkol kullanma durumu, cinsiyet, yaş aralığı gibi daha pek çok detaya dair veri görebilir ve seçiminizi ona göre yapabilirsiniz. Filtre seçimi tamamlandığında ise karşınıza bir liste çıkacak. Bu listede misafir kabul eden kişilerin profillerini göreceksiniz. Fakat bu kişilerin online yani çevrimiçi olduğu tarihleri iyi kontrol etmeniz gerekiyor. Yani yakın zamanda online olmamış kişilere mesaj attığınızda cevap alamama gibi bir durumla karşılaşmanız olasıdır. Attığınız mesajlara geri dönüşleri ise mail yoluyla gönderilmektedir. Bu noktada karşı tarafın sizin hakkınızda tedirgin olacağı bir soru işareti bırakmamanız son derece önemli. Bu sebeple profilinizi sıklıkla güncellemeniz önemli.

Coacsurfing Hakkında (3)

Couchsurfing Güvenli mi?

Güvenli mi sorusunun cevabı biraz göreceli olsa da bu platform ile deneyim yaşayan kişilerin yorumlarından güvenli olduğunu anlayabiliriz. Bazı insanlar hiç tanımadıkları kişilerin evinde kalmaktan çekinebilir. Ancak Couchsurfing uygulaması bu konudaki tedirginliği ortadan kaldırır nitelikte. Ev sahibinden ya da misafirden memnun olmayanlar elbette oluyor. Bu noktada referanstan destek almak mantıklı olabilir.

Couchsurfing referansını uygulamayı kullanan arkadaşlarınız sayesinde elde edebilirsiniz. Bir de Hang Out referanslar vardır. Bunlar da buluşup tanıştığınız, bir yemek yiyip kahve içtiğiniz kişilerdir ve bunlar da iyi referanslardır. Eğer evinizi daha önce birilerine açtıysanız memnun kalan kişiler de sizler için iyi bir referanstır. Hiç referansınız yoksa bu kesinlikle misafir olarak gidemeyeceğiniz ya da misafir kabul edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor elbette. Referanslar aktif olarak konaklama yaptığınız, tanıştığınız ya da misafir ettiğiniz kişilerle olan etkileşiminizle artacak bir şeydir.

Couchsurfing Ücretli mi?

Couchsurfing uygulamasının hem ücretsiz hem de ücretli abonelikleri bulunuyor. Ücretli dediğimiz “Verify” yani tanımlanmış abonelik sisteminde ücret 325 TL. Verify yani onaylı hesabın elbette ücretsiz hesaba göre avantajları bulunuyor. Bunlar arasında sınırsız mesaj atma, 2 kat daha hızlı ev sahibi bulma, uygulamadan 7/24 destek alabilme gibi avantajlar söz konusu. Ancak bu mutlaka ücretli üyelik alacağınız anlamına gelmiyor. Ücretsiz üyelik kısmından da arzu ettiğiniz ülkede, lokasyonda ve niteliklerde konaklama yapabilirsiniz.

 

Kamp malzemeleri-0
Tips

En İyi 10 Kamp Malzemesi

Kamp yapmak oldukça keyifli olsa da zaman zaman zorlayıcı olabilir. Hele en gerekli malzemelerden birini yanınızda getirmediğinizi veya yanlış…

Devamını Oku
Termal Hotel-0
Kültür Seyahat

Bayram Tatili İçin Ekonomik Otel Seçenekleri

Hala tatil planlarını yapmamış olanlar, bu yazımız size özel. Sizin için sıkı bir araştırma yaptık ve en ekonomik konaklama seçeneklerini…

Devamını Oku
Festivaller-0
Kültür Seyahat

Haziran Ayı Festivalleri

Haziran demek yaz demek, yaz demek festival demek! Yaz coşkusunu birbirinden renkli festivallerle birleştirmek için önerilerimizi takip etmeyi…

Devamını Oku