Kültür Seyahat

29 Mayıs 2023

Latin Amerika'nın büyüleyici ve enerji dolu ülkesi Brezilya, Samba'nın ritmiyle dans eden sokakları, Rio de Janeiro'nun muhteşem plajları ve Amazon Ormanı'nın derinliklerindeki keşiflerle dolu bir macera için ideal bir destinasyondur. Üstelik bu sıcakkanlı ülkeye vize alma zorunluluğunun bulunmaması, dünyanın dört bir yanından gelen gezginler için sınırsız fırsatlar sunar. Size de, vize işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmadan, Ipanema ve Copacabana gibi plajları seyahat etmenin keyfini yaşamak kalır.

Brasilia

Brezilya yolcusuysanız uğramanız gereken ilk durak kesinlikle Brasilia olmalı. Bilindiği üzere Brasilia, Brezilya’nın başkenti. Öte yandan çağdaşlaşan şehir mimarisinin en çok dikkat çeken şehirlerinden birisi olarak nam salan Brasilia, ülkenin oldukça önemli bürokratik binalarına da ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bütün bunların yanı sıra Brezilya’nın eşsiz tarihi ve turistik yerlerini gezmek için bu tür alanlara karşı merak duyuyorsanız Brasilia size pek çok şey sunacaktır. Bu bağlamda Brasilia’a gittiğiniz zaman sizi Brasilia Katedrali, Juscelino Kubitschek Bridge, Paranoá Lake, Juscelino Kubitschek Anıtı gibi cazibe merkezleri karşılar.

Brasilia

Rio de Janeiro

Sıradaki durağımız ülkenin en büyük ikinci kenti olarak rağbet gören Rio de Janeiro, yani Kurtarıcı İsa Heykeli oluyor. Bu heykel, Maracana Stadyumu’na ev sahipliği yaparak her sene binlerce kişiyi ağırlıyor. Ayrıyeten 1840 senesinden bugüne kadar düzenlenmiş olan ve dünyanın her bir köşesinden turist çeken Rio Karnavalı da, Rio de Janeiro şehrinin sokaklarına ayrı bir renk katıyor. Öte yandan bu şehir, karnaval zamanında birbirinden farklı ve keyifli samba gösterilerine sahne olarak ziyaretçileri etkilemeye devam ediyor.

Rio

Bütün bunların yanı sıra bu şehri kuşbakışı izleyebileceğiniz muhteşem manzarasıyla ülkenin en ünlü ve popüler olan seyir noktaları arasında yer alan Sugar Loaf Tepesi‘ne çıkmak için kullanacağınız en kolay ve keyifli ulaşım yolu hiç kuşkusuz ki teleferik. Bu bağlamda iki kademeli olacak şekilde çalışan teleferiğin ilk durağı olan Urca’da noktası da en az Sugar Loaf Tepesi kadar güzel bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.

Salvador

Şimdi bahsedeceğimiz durak sizi adeta büyüleyecek. Brezilya’ya giden herkesin mutlaka uğraması gereken bir yer olan Salvador, diğer ismiyle Salvador da Bahia, Brezilya’nın Kuzeydoğu Bölgesi’nde bulunan bir eyalet olan Bahia’nın başkenti olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bu şehir merkezi, 17. yüzyıl ile 19. yüzyıl dönemine ait olan Portekiz koloniyel mimarisi tarihi anıtsal yapıları ile nam salmaya devam ediyor.  Bu bağlamda oldukça rağbet gören Salvador, her geçen yıl daha da ünleniyor.

Salvador

Bütün bunların yanı sıra sahip olduğu tarihi dokusu sayesinde masalsı bir görünümü içinde barındıran Salvador da Bahia, 17. ve 19. yüzyılları arasında özel olarak inşa edilmiş.

São Paulo

Sıra geldi Brezilya’nın en çok rağbet gören ve adından sıklıkla bahsettiren yer olan São Paulo’ya. Bu bağlamda Güney Amerika’nın en büyük şehri olarak nam salan São Paulo, 1554 senesinde Portekizli Katolik Rahipler aracılığı ile kurulmuş. Öte yandan günümüzde turistlerin uğrak noktaları arasında yer alan bu şehir, tarihi yapıları bakımından da oldukça popüler. Aynı zamanda 1976 senesinden bu yana gerçekleştirilen São Paulo Uluslararası Film Festivali ise bahsettiğimiz bu şehrin en heyecan verici ve popüler olan etkinliklerinden bir tanesi. Dolayısıyla Brezilya’ya yolunuz düşerse buraya mutlaka uğramalısınız.

Morro de Sao Paulo, Bahia

Sıra, çevresiyle sizi kendine hayran bırakacak o yerden bahsetmeye geldi! Arabaların girmesine ve hatta yayaların dahi ayakkabıyla girmesine bile izin verilmeyen Morro de Sao Paulo’yu daha önce hiç duymuş muydunuz? Bahia’deki Tinhare Adası’nın en kuzey ucunda yer alan bir yerleşim yeri olarak bilinen Morro de Sao Paulo oldukça popüler. Öte yandan sadece bisiklet kullanmanın serbest olduğu Morro de Sao Paulo, eşsiz doğası ve benzersiz plajlarıyla Brezilya’nın gözdesi konumunda olan yerlerinden bir tanesi. Bu bağlamda bu yeri mutlaka seyahat planınıza eklemelisiniz.

Morro de Sao Paulo

Maceió

Brezilya’nın önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olarak bilinen Maceió’dan bahsedeceğiz. Maceió, ülkenin en büyüleyici plajlarına ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Öte yandan şehirdeki en ünlü plajlar arasında yer alan Paripueira, Frances, Gunga ve Pajucara plajları da yer alıyor. Ayrıyeten bir nehir ve okyanusun tam olarak buluşma noktasında konumlanıyor. Dolayısıyla buraya gelenler tekrardan dönmek istemiyor. Hem çevresi hem de olanakları açısından ayaklarınızı yerden kesecek olan bu yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Maceió

Foz do Iguazu, Parana

Kapanışı Brezilya’nın en popüler ve olmazsa olmazı olan Iguazu Şelalesi. Dünyanın en büyük şelalelerinden biri olan Iguazu Şelalesi ile yapalım. Brezilya’nın doğal güzellikleri arasında en göz alıcı olan şelalesi hiç kuşkusuz ki burası. Bu bağlamda şelale, Brezilya’nın Parana eyaletinde yer alan Foz do Iguazu’da konumlanmış. Aynı zamanda Brezilya, Paraguay ve Arjantin sınırlarına dökülmüş olan bu şelaleyi görmek için her bir köşesinden insanlar Brezilya’yı ziyaret ediyor. Siz de bu benzersiz yerlerde anı biriktirmek istiyorsanız valizinizi şimdiden hazırlayın.

Iguazu

National Geographic-2024 seçimleri
Kültür Seyahat

National Geographic Seçti: 2024'ün En İyi Seyahat Rotaları

2024 yılında yeni yerler keşfedecekler için National Geographic'in seçimi ile 2024'ün en iyi ve en popüler seyahat rotaları rehberi…

Devamını Oku
National Geographic-2024 seçimleri
Kültür Seyahat

National Geographic Seçti: 2024'ün En İyi Seyahat Rotaları

2024 yılında yeni yerler keşfedecekler için National Geographic'in seçimi ile 2024'ün en iyi ve en popüler seyahat rotaları rehberi…

Devamını Oku
007-0
Kültür Seyahat

James Bond Filmlerinin Çekildiği Şehirler

007 James Bond serisini sevmeyenimiz var mı? O zaman yaklaşın, bu yazımızla birlikte sizi o heyecan dolu aksiyonların yaşandığı mekanlara götürüyoruz.

Devamını Oku