Yeme İçme

15 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2022

Halkidiki, yoğun bitki örtüsünün yanı sıra dağlarının çarpıcı güzelliği, tertemiz plajları ve berrak sularıyla adeta bir cennet.  Tüm bu doğal güzellikler zengin bir tarihle birleşince de ortaya gezilecek harika bir yer doğuyor. Kısaca bahsedecek olursak Halkidiki, Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan bir yarım ada. Ege denizine doğru uzanan bu bölge gezi planınıza ekleyeceğiniz en iyi rotalardan bir tanesi olabilir. Özellikle yaz turizminde giderek artan bir üne sahip olan Halkidiki’nin kendisine hayran bırakan enfes plajları var. Turistlerin ilgisinin giderek yoğunlaştığı Halkidiki’de yerli halk da keyifli vakit geçirmeyi ihmal etmiyor.

Burada güne kahvaltıyla başlamak için harika pastaneler bulunuyor. Özellikle bölge halkı kahvaltı keyiflerini bu pastanelerde geçirmeyi tercih ediyor. Yaz turizminin yapı taşlarından birisi olan ve enfes plajlarıyla her yıl artış gösteren bir potansiyele sahip Halkidiki,  hem turistler hem de yerliler için çok özel bir yer. Eğer siz de buranın güzelliklerine şahit olmak ve meşhur pastanelerinde oturmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Çünkü Halkidiki'nin en güzel pastanelerini sizler için derledik.  Öyleyse hadi başlayalım. 

1

Lemonis Pastanesi

Doğal ve yerel malzemeler kullanarak ev yapımı ve taze ürünler ortaya koyan Lemonis Pastanesi; lezzetli bir dünyanın kapısını sizlere açıyor.  Burada bulunan inanılmaz lezzetteki hamur işleri, geleneksel turtalar, begonyalar, soğuk sandviçler, kurabiyeler, tatlılar ve dondurmaların tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz tatlıların ardından keyif kahvesi de içebilirsiniz. 

Anemoni Pastanesi

40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Anemoni, geleneksel bir aile işletmesidir. Anemoni'de kahve, ev yapımı kahvaltı ve turtalar, kekler ve tatlılar, şekerlemeler, kurabiyeler ve tabii ki taze süt ve birinci sınıf malzemelerden elde edilen dondurmalar bulabilirsiniz. Ağırlıklı olarak Yunan ve İtalyan mutfağı tercih ediliyor. Özellikle enfes dondurmalarıyla dikkat çeken Anemoni, Halkidiki’de denemeye değer pastaneler arasında. Yolunuz buralara düşerse uğramadan geçmeyin. 

Tasos

Şirin bir butik pastane olan Tasos; pasta, baklava, her türlü kurabiye, çikolata, ekmek ve dondurma konusunda uzman. Halkidiki’deki ünlü pastaneler arasında yer almasının yanı sıra yenilikler yaratmaya çalışan bir işletme. Yeni ve heyecan verici tarifler hazırlayarak ürün yelpazesini genişletmeye çalışıyor ve her hafta yeni menü programları belirliyorlar. Bu yaratıcı işletmede yemek için harika ürünler bulabilirsiniz. Ama bizden söylemesi özellikle brownielerinin yanında özen ve sevgiyle hazırlanmış enfes bir fincan kahve çok iyi gidiyor. 

Bread and Breakfast

Halkidiki’nin taze ve leziz ürünler sunan pastanelerinden birisi de Bread and Breakfast. Kahvaltı, öğle yemeği ve tatlı seçenekleri bulunabilecek Bread and Breakfast, her türlü alkollü içeceği de ziyaretçilere sunuyor. Bread and Breakfast pastanesinde kredi kartı geçmiyor. Gelen misafirlerin bunu unutmamasında fayda var. 

Madness Beach Cafe

Halkidiki, Pefkohori’de bulunan Madness Beach Cafe, muhteşem deniz manzarası ve ferah atmosferi nedeniyle sayısız ziyaretçiyi kendine çeker. Yunan mutfak geleneğine göre sabahın erken saatlerinden itibaren ev yapımı yemekler sunmaktadır.

Strata Marina

Halkidiki’de yer alan enfes mekânlardan birisi de Strata Marina'dır. Burada harika kahvelerin yanı sıra kremalı veya peynirli (restoranın spesiyalitesi) bougatsa ve geleneksel Yunan turtalarının tadını çıkarabilirsiniz. 

2

Dramis Bakery

Halkidiki’nin birbirinden güzel pastaneleri listesinde sıra Dramis Bakery’e geldi.  Kahvaltı ve brunch seçenekleri bulunan Dramis Bakery’de açık havada oturma imkânı da var. Aynı zamanda vejetaryen dostu ürünler de sunan Dramis Bakery, ağırlıklı olarak Yunan mutfağını temsil etmektedir. Halkidiki’de güne keyifli bir başlangıç yapmak için ideal yerler arasında Dramis Bakery de kesinlikle sayılmalı.

Halkidiki'de nereleri gezebilirim, çevrede neler var diyenleri buraya alalım.

1
Kültür Seyahat

Halkidiki Gezilecek En Güzel Yerler

Yunanistan'ın Halkidiki bölgesi, geleneksel Arnaia köyünden Athos Dağı manastırlarına kadar görülmesi gereken pek çok güzellikle doludur. Ayrıca…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Halkidiki Gezilecek En Güzel Yerler

Yunanistan'ın Halkidiki bölgesi, geleneksel Arnaia köyünden Athos Dağı manastırlarına kadar görülmesi gereken pek çok güzellikle doludur. Ayrıca…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Halkidiki En Güzel Plajları

Yunanistan'nın kuzeyinde bulunan Halkidiki yarımadası Orta Makedonya coğrafi bölgesinin de bir ilidir. Halkidiki'nin popülerliği 1950’li…

Devamını Oku