Kültür Seyahat

15 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2022

Yunanistan'ın Halkidiki bölgesi, geleneksel Arnaia köyünden Athos Dağı manastırlarına kadar görülmesi gereken pek çok güzellikle doludur. Ayrıca kuş gözlemciliğinden deniz kanosuna kadar bölgede yapılacak pek çok şey var. Burada Akdeniz ormanlarını, Aristoteles'in doğum yeri de dahil olmak üzere antik arkeolojik alanları ve ülkenin en iyi plajlarından bazılarını bulmak mümkün. Şimdi Halkidiki'de yapılacaklar listesi sizlerle. 

1

Ammouliani Adasını Ziyaret

Halkidiki'nin Athos körfezinde gizlenmiş Ammouliani adası, büyüleyici evler, muhteşem plajlar ve pırıl pırıl denizleriyle büyülüyor. Burada günler plaj ve tavernalar ile geçiyor. Aynı zamanda ünlüleri görmek için Athos Dağı'na bir tekne gezisine çıkmak da iyi fikir.  Altın rengi kumu ve tertemiz denizi ile tatilcilerin favori yerlerinden birisi olan Ammouliani Adası, Selanik’e 120 kilometre uzaklıkta.  Yaklaşık 600 kişinin yaşadığı adada sakinlik hâkim. Kalabalıklardan uzak, deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz en iyi yer olan bu adayı ziyaret edebilirsiniz. 

Athos Dağı Manastırları’na Gezi

Athos Dağı'nın manastırları, dağ yamacındaki konumlarıyla dikkat çekici bir manzara sunuyor. Resmi ismi “Aynoroz Özerk Keşişsel Devleti” olan bölge tarihte Osmanlı, Bizans ve Yunan egemenliklerine girmiş. Burası geçmişten beri keşişlerin ibadet ettiği kutsal bir yer olarak görülüyor. Keşişlerin dünyevi zevklerden uzaklaşmak için burada inzivaya çekildiği söylenir.  Bu sebeplerden dolayı 1045 yılından beri bölgeye kadınların girmesi yasak. Hatta öyle ki burada dişi hayvanların beslenmesine bile izin verilmiyor. İlginç değil mi? Kutsal bölge ilan edilmiş Athos Dağı çevresinde toplam 20 Ortodoks manastırı bulunuyor. Ancak bu manastırları yine yalnızca erkeklerin yakından görmesine izin veriliyor. Kadınlara yapıları uzaktan, ideal olarak tekneyle görmeleri tavsiye ediliyor. Ortodoks olmayan ziyaretçiler için günlük sadece 10 izin veriliyor ve rezervasyonlar altı aya kadar önceden alınıyor. 

Thermal Spa Agia Paraskevi Rahatlığı

Ege Denizi'ne bakan bir uçurumun tepesinde yer alan Thermal Spa Agia Paraskevi, dinlenmek ve gevşemek için mükemmel bir yerdir. Geleneksel masaj ve vücut bakımlarının yanı sıra yüzme havuzları, sauna, hamam ve hidroterapi havuzlarında vakit geçirilebilir. Tesisler, 'nadir şifalı' iyileştirici özelliklere sahip Agia Paraskevi'nin şifalı termal suyunu kullanır, bu nedenle kısa sürede tazelenmiş hissettirir. Sizin de biraz olsun rahatlamaya ihtiyacınız varsa burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Kallithea'daki Ahoy'da Clubbing’de Keyifli Geceler

Halkidiki'de dans etmek ve bir kokteyl içmek için en iyi yer Ahoy club. Yaklaşık 3.000 kişi kapasiteli, Yunanistan'ın en büyük açık hava kulüplerinden birisi Ahoy. DJ performanslarından tutun da Top 40 hit şarkılarıyla dans etkinliklerine, house, R&B ve hip-hop'a kadar her şeyi burada bulmanız mümkün. Kulüpte kapılar 23.30'da açılıyor ve gece geç saatlere kadar açık kalıyor. Halkidiki’de dans dolu eğlenceli geceler için doğru adres Ahoy.

Deniz Kanosu Keyfi

Bölgeyi çevreleyen kristal sularda günübirlik yüzmenin yanı sıra, bir gününüzü de pırıl pırıl denizde kano yaparak geçirmeye ne dersiniz? Tam günlük bir kano gezisi sizi güzel sularında yüzme ve şnorkelle yüzme şansı bulacağınız Diaporos adasının çevresine götürecektir. Günün ilerleyen saatlerinde gitmeyi tercih ederseniz, gün batımında ilginç bir kano da tercih edebilirsiniz.

2

Nea Roda'daki Ploton'da Izgara Sardalya

Halkidiki, Nea Roda'da her yıl sardalya festivaline ev sahipliği yapar. Bu nedenle Halkidiki yolunda yapılan balıkları oradayken denemeniz çok iyi olacak. Temmuz ayının sonunda gerçekleşecek olan festival sırasında ziyaret etmiyorsanız, limon suyu ve Yunan zeytinyağı ile bir tabak ızgara sardalya için Ploton'a uğrayın. 

Harika doğası, büyüleyici kumsalları ve daha fazlasıyla Haldikiki’de yapılacak pek çok güzel şey var. Haldikiki gezisi sırasında yapılacaklardan bazılarını sizler için derledik. İyi eğlenceler..  

Yurt dışı turları-0
Kültür Seyahat

En Uygun Yurt Dışı Turları

Bayram tatilinizi yurt dışında değerlendirmek istiyorsanız, birbirinden güzel ülkeleri peşi sıra görebileceğiniz yurt dışı turları çok ideal bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Halkidiki En Güzel Plajları

Yunanistan'nın kuzeyinde bulunan Halkidiki yarımadası Orta Makedonya coğrafi bölgesinin de bir ilidir. Halkidiki'nin popülerliği 1950’li…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Halkidiki En İyi Pastaneleri

Halkidiki, yoğun bitki örtüsünün yanı sıra dağlarının çarpıcı güzelliği, tertemiz plajları ve berrak sularıyla adeta bir cennet. Yunanistan’ın…

Devamını Oku