Kültür Seyahat

15 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Yunanistan'nın kuzeyinde bulunan Halkidiki yarımadası Orta Makedonya coğrafi bölgesinin de bir ilidir. Halkidiki'nin popülerliği 1950’li yıllara dayanıyor. Selaniklilerin yaz tatillerini Halkidiki’nin sahil kasabalarında geçirmeye başlamasıyla Halkidiki turizm açısından gelişim kaydetmiştir. 1970’li yıllarla beraber bölgeye Avusturya ve Almanya’dan turist hareketliliği başlamıştır. Günümüzde Yunan bölgesindeki enfes turizm bölgelerinden birisi olan Halkidiki, özellikle birbirinden güzel plajlarıyla ziyaretçileri mest ediyor. 

Bu güzel yarımadayı gezmek ve görmek isterseniz Halkidiki’ye nasıl gideceğinizden bahsedelim. Hem havayolunu hem de karayolunu kullanarak bölgeye gelebilirsiniz. Buraya en yakın adres Selanik Uluslararası Havalimanı. Şehre giden direkt uçuşlar olduğu gibi Selanik’ten kalkan araçlar da bulunuyor. Özel otobüs seferlerini takip edebilirsiniz. Eğer özel aracınızla gidecekseniz güzergâhınız şu şekilde olacak:  Tekirdağ-Malkara-Keşan-İpsala-Selanik-Halkidi. 

Nasıl gideceğinizi de öğrendiğinize göre artık plajları keşfedebilirsiniz. Halkidiki, birbirinden güzel plajlarıyla çok keyifli bir tatil geçirmenize vesile olacak. Öyleyse bu güzel şehrin en iyi ve en meşhur plajlarına daha yakından bakalım. 

1

Kavourotrypes Plajı

Çok sayıda kayaya sahip hafif kumlu bir plaj olan Kavourotrypes plajı, mükemmel bronzluk arayan turistler için idealdir. Doğal gölge sağlamadığı için plaja gidenler kendi şemsiyelerini getirmelidir. Güzelliği ve suyun renkleri ile etkileyici bu plaj Yunanistan'ın en iyi plajları arasındadır. Bu küçük kumsal yüzmek için ideal ve çocuklar için de güvenlidir. Kavourotrypes plajı başlangıçta çıplaklar plajıydı, ancak şimdi bu plajda çıplaklığa izin verilmiyor. Canlandırıcı yeşil ağaçlar ve suya kayan kayalarla kaplı Kavourotrypes plajı, eğlenceli bir gün geçirmeyi garanti eden ve kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Armenistis Plajı

Çevresindeki güzel çam ormanları sessiz kumlu bir plaj olan Armenistis yüzmek ve güneşlenmek için harika bir yerdir. Şezlong ve şemsiye gibi olanaklarıyla keyifli bir plaj tesisi ve Halkidiki'deki en iyi kamp merkezlerinden birisi ile iyi organize edilmiş olup, her yıl çok sayıda ziyaretçi çekmektedir. Armenistis, Selanik'e arabayla üç saat uzaklıktadır ve en yakın köy Sithonia'da bulunan Sarti'dir. Sahil kafeleri, tavernalar ve plaj kortları mevcut. Sahile yakın birkaç otel de bulunuyor. Kamping ve bungalov imkânlarıyla yemyeşil bir doğada olmak isterseniz bu plaja mutlaka gelmelisiniz. 

Kalamitsi Plajı

Kalamitsi plajı Sithonia yarımadasının güney doğu tarafında, Poligiros'un 93 km güney doğusunda yer alır. Ege'nin berrak sularıyla yıkanan altın sarısı güzel bir deniz kıyısı ve ziyaretçilerin keşfedebileceği küçük koyları ile aslında dinlenmek için ideal bir yerdir. Bölge sakin ve güzel bir doğa ile çevrili olduğu için orada kamp da yapılabilir. Öte yandan birçok otel, bar, kafe ve restoran da bulunuyor. 

2

Sani Plajı

Sani plajı Poligiros'un 45 km güneyinde ve Nea Fokea köyüne 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Plaj kum ve temiz mavi sulardan oluşmaktadır. Geçmişte temizliği nedeniyle Mavi Bayrak ile ödüllendirilmişti. Sahil boyunca, ziyaretçilere güzel bir gölge sağlayan ve rahatlatıcı bir ortam yaratan uzun bir ağaç öbeği vardır. Sani, modern tesisleri ve çok sayıda konaklama seçeneği ile iyi organize edilmiş bir tatil beldesidir.
Bu plajda sıklıkla festivaller düzenleniyor ve yaz aylarında, özellikle Çevre Günü'nde, insanları plajları temiz tutmanın önemi konusunda bilgilendirmek için seminerlerin düzenlendiği bazı çevre etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Sani plajının çevresi oldukça özel olup bazı nadir flora ve fauna türlerine sahiptir.

Halkidiki’nin doğal güzelliklerinin yaşandığı enfes plajlar özellikle yaz aylarında turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Gece hayatına ve doğada yapılabilecek aktivitelere de göz atmak isterseniz, Halkidiki Gezilecek En Güzel Yerler yazımıza bekleriz.

Yurt dışı turları-0
Kültür Seyahat

En Uygun Yurt Dışı Turları

Bayram tatilinizi yurt dışında değerlendirmek istiyorsanız, birbirinden güzel ülkeleri peşi sıra görebileceğiniz yurt dışı turları çok ideal bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Halkidiki Gezilecek En Güzel Yerler

Yunanistan'ın Halkidiki bölgesi, geleneksel Arnaia köyünden Athos Dağı manastırlarına kadar görülmesi gereken pek çok güzellikle doludur. Ayrıca…

Devamını Oku
Yurt dışı turları-0
Kültür Seyahat

En Uygun Yurt Dışı Turları

Bayram tatilinizi yurt dışında değerlendirmek istiyorsanız, birbirinden güzel ülkeleri peşi sıra görebileceğiniz yurt dışı turları çok ideal bir…

Devamını Oku