Kültür Seyahat

5 Temmuz 2022

2022, yurt dışına, belki de egzotik ve uzak yerlere seyahat etme umuduyla başladı. Aslında aşıların ortaya çıkması ve yeni bir farkındalık sayesinde dünya yavaş yavaş uluslararası turizme kapılarını yeniden açıyor. Uzun bir bayram tatilinin kapıda olması da yurt dışına düzenlenen turlarda ciddi bir artışa sebep oldu. Yurt dışına turla gitmek, tatilinizin süresi boyunca çok sayıda yer görmenin haricinde hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenin güzel bir yolu. O zaman bu bayram revaçta olan bütçe dostu tur programlarına birlikte göz atalım.

1. Büyük Balkan Turu

Yaz aylarında gidebileceğiniz turlar arasında Balkan rotasını kapsayan Büyük Balkan Turu'nu seçebilirsiniz. 1-2 günlük, kişi başı 1500 TL olan kısa bir Balkanlar turu da tercih edebilirsiniz, fakat gitmişken pek çok yeri göreyim derseniz daha uzun konaklama imkanlarını seçebilirsiniz. Örneğin, 7 gece 8 günlük büyük bir Balkanlar turu yaklaşık olarak 7000 TL civarı. Genellikle ziyaret edilecek şehirler arasında İşkodra, Ohrid, Üsküp, Belgrad, Saraybosna, Trebinje bölgeleri yer alıyor.

Yurt Dışı Turları-1

Balkanlar’ı gezip görmenin yanı sıra, bu turun bir diğer güzelliği ise vizesiz olması. Büyük Balkan Turu içinde gezebileceğiniz yerlerden bazıları; eski bir şehir olan Kotor, Balkanlar’ın en popüler tatil merkezlerinden Budva, Arnavutluk’un başkenti Tiran, Ohrid Gölü, Bitola Manastırı, Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi ve Atatürk Müzesi gibi mekânlar ve geçmiş dönemlerden kalma sayısız camiiler, türbeler, çarşılar, köprüler... Türkçe rehberli ve akşam yemeklerinin dâhil olduğu bu yurt dışı turunda Balkanlar’ın sayısız yerini görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Bu fiyata dâhil olan hizmetler arasında ekonomi sınıfı uçak biletleri, otel fiyatları, özel otobüs transferleri, şehir gezileri, otel ve şehir vergileri, Balkan gece eğlencesi ve Türkçe rehberlik hizmeti bulunmaktadır.  

2. Halkidiki-Thassos Turu

Yunanistan, seyahat etmeyi sevenlerin sıklıkla tercih ettiği bir tatil rotası. Yunanistan turlarında genellikle gidilen yerler Kavala, Halkidiki, Selanik ve Thassos oluyor. Fiyatlar ise 2 gün için 1200 TL’den başlıyor. Elbette kalmak istediğiniz gün sayısına göre ücret de artmakta. Genelde kısa tur seçeneğini tercih ederseniz, yemekler, kişisel harcamalar ve ekstra turlar bu ücretin içine dâhil olmuyor.

Yurt Dışı Turları-2.jpg

Selanik’in güneydoğusunda bulunan Halkidiki plajları, denizi ve doğal güzellikleriyle böyle bir turda göreceğiniz ilk yerlerden biri. Halkidiki denizinde yüzmek yurt dışı turunuzda eğlenceli dakikalar yaratacaktır. Bu bölgeden sonra, gezilecek yerler arasında belki de herkesin bulunmak istediği Selanik geliyor. Şehir turunda Selanik Atatürk Müzesi, Beyaz veya Kanlı Kule, Aristo Caddesi ve Kordon gibi yerler görülebilir.

3. Sakız Adası Turu

Yine Yunanistan’dan fazla uzaklaşmayayım derseniz uygun fiyata tercih edebileceğiniz bir Sakız Adası/Chios turuna çıkabilirsiniz. Ortalama olarak 1700 TL’den başlayan Sakız Adası turları konaklama gün sayısına göre değişiklik göstermekte. Bu fiyata Sakız Adası turunuzda feribot bileti, otelde konaklama ve kahvaltı, ada turu ve rehberlik hizmeti gibi servisler dâhil oluyor. Diğer kalan harcamalarınız, yurt dışı çıkış harcı, vize işlemleri veya ekstra turlar size ait.

Yurt Dışı Turları-3.jpg

Adanın adından da anlaşılabileceği gibi burası sakızı ile ünlü. Bahsettiğimiz sakız, tabii ki, damla sakızı. Sakız Adası turuyla damla sakınızın en önemli üretim bölgesi olan Mastika Horya denilen Sakız Köyleri’ni ziyaret edebilme şansı yakalayabilirsiniz. Cenovalılardan kalma Kambos Bölgesi ve adanın sokakları ile ünlü en bilindik köylerinden olan Mesta Köyü’nün taşlı sokaklarından geçebilirsiniz. Köyde görebileceğiniz önemli bir yapı ise yeniliğini hiç kaybetmemiş Taksiyarhis Kilisesi. Adanın bir diğer köyü ise Pyrgi Köyü. Bir orta çağ köyü olan Pyrgi de görmeniz gereken bina Bizans Dönemi’nden kalmış Agion Apostolon Kilisesi. Tabii ki, turun en keyifli anı adaya adını veren damla sakızı ağaçlarını görebilmek. Onları görebilmeniz için Armolia Köyü’ne gitmeniz yeterli.

4. Romanya-Bulgaristan Turu

En uygun yurt dışı turları arasında Romanya-Bulgaristan rotası turistler için uğrak noktalarından bir yer. Özellikle ülkenin şatoları ve verdikleri gizemli atmosferleriyle insanları ülkeye çekiyor. Bükreş, Transilvanya ve Veliko Tırnova şehirlerini Romanya’ya ve Bulgaristan’a düzenlenen turlarda görmek mümkün. Romanya ve şatolar turu için başlangıç fiyatı 1750 TL civarlarında. Kısa süreliğine gidebileceğiniz böyle bir turda ücrete dâhil olan hizmetler ise şunlar; otobüsler ile ulaşım, otellerde konaklama, çevre gezileri, şehir turları ve rehberlik hizmetleri.

Yurt Dışı Turları-4

Bükreş’te görebileceğiniz yerler arasında Devrim Meydanı, Atatürk büstü, zafer takı gibi farklı dönemlerden günümüze kadar gelmiş binalar bulunuyor. Transilvanya’da ayrı bir şatolar turuna katılabilirsiniz. Görebileceğiniz şatolar arasında elbette ki Drakula Şatosu olarak da bilinen Bran Şatosu da yer alıyor. Rehberinizin bölgeyle ilgili size anlatacağı vampir efsanelerini şatoları gezerken dinleyebilirsiniz. Son olarak, turunuza dâhilse, Veliko Tırnova’da Çarlar Tepesi, Eski Çarşı Sokağı, Tsarevets Kalesi, Asen Hanedanlığı’na ait Asen Anıtı’nı görebilirsiniz.

5. Endülüs Turu

İspanya’nın güneyinde kalan Endülüs özellikle yaz aylarında binlerce turisti ağırlıyor. Bu yaz siz de gitmek isterseniz Endülüs turlarında genel olarak göreceğiniz şehirler Malaga, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Cordoba, Ronda ve başkent Sevilla. Endülüs turları çoğunlukla büyük tur paketleri olarak hazırlanıyor. Yani en az 3 gece 4 gün şeklinde. Bir Endülüs turu yapmak isterseniz kişi başı ücret ortalama olarak 6000 TL civarı. Elbette ki ülkede daha fazla kaldığınız için göreceğiniz ve gezeceğiniz yer sayısı da artmış oluyor. Böyle bir turda, vereceğiniz ücrete uçak bilet ve vergileri, otelde konaklama ve kahvaltı, otel-havalimanı transferi, Türkçe rehberlik, şehir gezileri için masraflar dâhil.

Yurt Dışı Turları-5

Endülüs Turu’nda göreceğiniz yerler Malaga Katedrali, Puerto Marina, Alcazaba Sarayı, Roma Köprüsü, Müslüman- Yahudi mahalleleri, Calle de las Flores yani Çiçekler Sokağı, İspanya Meydanı ve Alcazar Sarayı dâhil birçok saray ve eski bina.

1
Kültür Seyahat

Halkidiki Gezilecek En Güzel Yerler

Yunanistan'ın Halkidiki bölgesi, geleneksel Arnaia köyünden Athos Dağı manastırlarına kadar görülmesi gereken pek çok güzellikle doludur. Ayrıca…

Devamını Oku
Yurt dışı turları-0
Kültür Seyahat

En Uygun Yurt Dışı Turları

Bayram tatilinizi yurt dışında değerlendirmek istiyorsanız, birbirinden güzel ülkeleri peşi sıra görebileceğiniz yurt dışı turları çok ideal bir…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Halkidiki En Güzel Plajları

Yunanistan'nın kuzeyinde bulunan Halkidiki yarımadası Orta Makedonya coğrafi bölgesinin de bir ilidir. Halkidiki'nin popülerliği 1950’li…

Devamını Oku