Kültür Seyahat

23 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Her köşe başında tarih, geleneksel mimari, inanılmaz kent simgeleri, müzeler, sanat galerileri ile bir tatilde ya da turda görmek isteyebileceğiniz her şey Moskova’da mevcut. Çok ucuz olmayan bu şehirde, konaklama için hem ekonomik hem rahat oteller de bulunuyor. Tarihi mimarisi olan lüks otellerin de bütçesi müsait olan misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtelim. Büyülü şehir Moskova’da rahat bir konaklama için ister merkezde isterse farklı semtlerde olsun birbirinden konforlu geceler geçirmenize yardımcı olacak otellere bir göz atalım.  

1

Design-hotel Tchaikovsky

Bolşoy Tiyatrosu ile Arbat Sokağı yakınlarındaki 3 yıldızlı Design-hotel Tchaikovsky, misafirlerinden yüksek beğeni toplamış ve genellikle lokasyonu ve temizliği ile tercih sebebi olmuştur. Moskova’nın kalbinde rahat bir konaklama sunan bu otel, Rusya Devlet Tarih Müzesi’ne yaklaşık 2 kilometre mesafede yer almaktadır. Her odada özel banyo, gardırop, televizyon, Wi-fi hizmetleri ve 24 saat resepsiyon bulunmaktadır. Presnensky Bölgesinde yer aldığını da belirtelim. 

Pokrovskiy Dom

Basmanny bölgesinde bulunan bu otel, şehrin en büyük arenası olan Olimpiyat Stadyumu’na ve Kremlin’e 4.3 kilometre mesafede yer alır. Victor Vasnetsov House Müzesi’ne 3 kilometrelik uzaklıktaki otel, misafirlerinden lokasyon konusunda oldukça beğeni almıştır. Her odada özel banyo, gardırop, kettle, duş, televizyon, klima ve saç kurutma bulunur. Otelin yer aldığı Basmanny bölgesinin, çoğu semtte olduğu gibi müzeler, kültürel aktiviteler, tiyatro, konser salonu, sinemalar, parklar ve galeriler sayesinde favori bir bölge olduğunu hatırlatalım.

Hilton Moscow Leningradskaya

İkonik Yedi Kız Kardeş Gökdelenlerinde konaklamaya ne dersiniz? Leningradskiy Tren İstasyonu’na ve Metroya 500 metreden az bir mesafede bulunan bu muhteşem otel, lokasyon olarak favoriler arasında yerini alır. Kırmızı Meydan, Kremlin ve Aziz Vasil Katedrali’ne 15 dakikalık metro seyahati ile ulaşmak mümkündür. Hilton kalitesinin altında, otelde havuz, spor salonu, restoran ve ücretsiz Wi-Fi hizmetleri mevcuttur. 

Ararat Park Hyatt Moskova

Moskova’da 5 yıldızlı bir konaklama deneyimine ne dersiniz? Ararat Park Hyatt Moskova, misafirlerine tam anlamıyla başkent Moskova’nın kalbinde eşsiz bir huzur sunuyor. Kırmızı Meydan, Kremlin ve Aziz Vasil Katedrali gibi ünlü noktalara bir taş atsanız varılabilecek kadar yakındır. Lüks Gum ve TSUM alışveriş merkezileri de otelin yakınındadır. Odalar, modern ve lüks bir mimari ile tasarlanmıştır. Otel, popüler, renkli, şık ve modern bir bölge olan muhteşem Arbat bölgesinde yer alır.  

2

Centeral Hotel Moscow

Gece hayatının ortamlarına yakın Tverskoy bölgesinde bulunan otel, Devlet Tarih Müzesi'ne 1,5 kilometre, Lenin Mozolesi'ne 2,4 kilometre ve GUM Alışveriş Merkezi’ne 2,5 kilometre mesafede yer alır. Kızıl Meydan ve Olimpiyat Stadyumu’na 2,5 kilometre gibi yakın bir noktadadır. Bilinen yerlere yakınlığı ve kalitesiyle olduğu kadar ekonomik fiyatı ile misafirleri cezbedecek türden bir otel, sizleri ağırlamayı bekliyor. 

Riverside Hotel

Moskova Nehri’nin yakınında ve Kutuzovsky Bulvarı’nda bulunan otelin yakınından tekne turları yapılabilmektedir. Otelden  Kiyevsky Tren İstasyonu 2 kilometre, meşhur Kızıl Meydan ve Kremlin ise 4 kilometrelik mesafede yer alır. Otelin yakınlarında, keyifli vakit geçirebilecek restoran, bar ve kafeler de bulunmaktadır. 

1
Yeme İçme

Tatlıdan İçeceklere: Moskova’da Mutlaka Tadılması Gerekenler

Farklı çevresel, sosyal, coğrafik, ekonomik ve tarihi faktörlerin etkisi altında oluşmuş Rus mutfağının, diğer hiçbir ülkenin mutfağına benzemeyecek…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Hem Ekonomik Hem Rahat: Moskova’nın En İyi Otelleri

Moskova'da tatil çok ucuz sayılmaz, tabi konaklama da öyle. Yine de iyi bir araştırmayla hem konforlu hem de ekonomik oteller bulabilmeniz…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Tatlıdan İçeceklere: Moskova’da Mutlaka Tadılması Gerekenler

Farklı çevresel, sosyal, coğrafik, ekonomik ve tarihi faktörlerin etkisi altında oluşmuş Rus mutfağının, diğer hiçbir ülkenin mutfağına benzemeyecek…

Devamını Oku