Kültür Seyahat

26 Temmuz 2022

Otel var, otel var. Kimileri bir konaklama deneyiminden çok daha fazlasını vadeder, bir kez kaldığınızda senelerce aklınızda ve kalbinizde yer eder, ilk fırsatta yeniden orada olmayı hayal edersiniz. Bunu da en iyi gezginler bilir. Seyahat gurusu Tripadvisor web sitesinin seçimleri de bu anlamda birçok insan için belirleyici. 2022'de Tripadvisor gezginleri en iyi otelleri seçmişler bile. Merak edenler için detaylar yazımızda.

Sadeliğin Bir Diğer Adı: İkos Aria Otel, Kos Adası / Yunanistan

Yunanistan’ın en güzel adalarından biri olan Kos adasında bulunan İkos Aria otel, gerek manzarası, gerek hizmetiyle, Tripadvisor’da gezginlerin ve misafirlerin haklı olarak seçtiği en iyi otellerden biri olarak sayılıyor. Sadeliğin ve doğal güzelliğin ön planda olduğu otelde, deniz keyfi ise ayrı bir güzellik. Bembeyaz kumlardan, salına salına berrak mı berrak denize girmek ise asla unutulmayacak bir deneyim. Beyaz dekorla süslenmiş odalardaki, deniz ve adalar manzarası ise kesinlikle görülmeye değer.

Tripadvisor-1

Rüyanın Tanımı: Emerald Maldives Resort & Spa / Maldivler

Yaklaşık 1,200 adadan oluşan Maldivler’de bulunan Emerald Maldives Resort & Spa, kalbi denizde olan bir otel. Berrak suların içinde konumlanmış olan bungalowlarda, sanki rüyadaymış gibi yaşamanız mümkün. Direk denize inilen ahşap odalar, bembeyaz incecik kumlar, muhteşem balık ürünleri ve leziz yemekler sayesinde ruhunuzu yenileyeceğiniz bir manzara ile Emerald Maldives Resort & Spa, 2022 Traveller’s Choice, tartışmasız en iyiler arasındaki yerini alıyor.

Bembeyaz Kumlardan Denize: The Palms, Bwejuu / Zanzibar

Muhteşem kumu ile ünlü Bwejuu Plajı’nda yer alan The Palms otel, tropikal bahçesi ve turkuaz suları ile sizi, bu dünyadan alıp başka diyarlara götürecek kadar özel bir lokasyonda bulunuyor. Rüzgar sörfü, şnorkelle dalış, çeşitli spor aktiviteleri ve denize ait ne varsa The Palms otelde, misafirlere sunuluyor. Hint Okyanusu manzaralı otantik odalarda ve tertemiz denizde, geldiğiniz yeri unutmanız an meselesi. The Palms’a ayak bastığınız anda, artık siz siz değilsiniz.

Tripadvisor-2

Kaliteyi Hissettiren Güzellik: Lagoona, Eilat / İsrail

Lagoona Otel, İsrail’e gelen turistler için son derece ideal bir noktada yer alıyor. Merkezi konumdaki otelin, yemek ve servis kalitesi oldukça yüksek seviyede. Birbirinden ünlü plajlara yakın olmasıyla tercih edilebilecek bir otel olan Lagoona, modern tasarımı, kocaman havuzu ile göz kamaştırıyor. Merkezi konumda yer alan otel, her şey dahil konseptiyle ve gece aktiviteleri ile misafirlerin tercihi olmaya devam ediyor. 2022 Traveller’s Choice ödülünü hak eden bir otelde konaklamak, son derece keyif verici olacaktır.

Beklentilerin Ötesinde: Club Med Marrakech le Riad, Marakeş / Fas

İsminden de belli olacağı üzere, yüksek standartlara sahip olan Club Med Marrakech le Riad, ziyaretçilerine rüya gibi bir tatil sunuyor. Fas’ın egzotik atmosferini sonuna kadar hissedeceğiniz otelin restoranlarında, ülkenin geleneksel yemeklerinden nohut köftesi falafeli mutlaka deneyin. Deneyimleyeceğiniz en iyi otellerden biri olan Club Med Marrakech le Riad, lüks restoranları ve şık mağazaları ile ünlü Gueliz’e ve tarihi Ali bin Yusuf Medresesi’ne sadece 3 kilometre mesafede yer alıyor.

Med Marrakech le Riad

Ormanın Kalbinde: Saffire Freycinet, Tazmanya / Avustralya

Lüks sütlerde konaklamayı, farklı bir bakış açısıyla misafirlerine sunan Saffire Freycinet, tam anlamıyla doğa aşığı olan turistlerin göz bebeği sayılıyor. Sayısız ödüllerin yanı sıra, Tripadvisor 2022 Traveller’s Choice ödülünü de arşivine koyan otelde, tam anlamıyla yok yok. Denizi çevreleyen kayalıkların arasında keyifli tekne turu yapabilir, Great Swanport kanalında kuş gözlemi aktivitesini deneyimleyebilir, Freycinet Yarımadası’nda sonsuz yürüyüş yapabilirsiniz. Dilerseniz bölgedeki yerel halktan, meşhur Tazmanya Canavarı hikayelerine de kulak verin.

Lüksün Yeni Adı: Xanadu Island, Turgutreis / Bodrum

Ülkemizde de her şey dahil konseptinde, gezginlerin seçimleri olarak Tripadvisor 2022 Traveller’s Choice ödülüne layık görülen bazı oteller bulunuyor. Bodrum Turgutreis’te konumlanan Xanadu Island otel de bunlardan birisi. Mistik atmosferi ile Shang - Du SPA Merkezi, ücretsiz Ala Carte restoranları, tertemiz plajı, birbirinden özel süitleri, sınırsız misafirperverliği, Xanadu Island otelin bu ödülü almasında, önemli özelliklerden sadece bazıları.

Tripadvisor-3

Muhteşem Denizi ile: Iberostar Selection Playa De Muro Village, Mayorka / İspanya

Tertemiz bir plaj, pırıl pırıl bir deniz, Iberostar Selection Playa De Muro Village misafirlerini mutlu etmeye yetiyor. Yüksek kalite standartlarında hizmet sunmaktan ödün vermeyen otel, oda kahvaltı, kahvaltı ve akşam yemeği ya da her şey dahil konseptiyle çalışıyor. Yemyeşil ağaçlardan ve çimlerin arasından direk denize uzanan huzur dolu yolda yürürken, Iberostar Selection’ın neden Tripadvisor 2022 Traveller’s Choice ödülünü aldığını anlayabilirsiniz.

Yeşillikler Diyarı: Color Green Village Cesenatico, Cesenatico / İtalya

Tripadvisor 2022 Traveller’s Choice listesinde 13. sırada yer alan Color Green Village Cesenatico, birbirinden eğlenceli aktiviteleri ile çocuklu aileler için biçilmiş kaftan. Köpük partileri, renkli sprey partileri, şekerle dolu geceler, limitsiz içecekler, animasyon gösterileri, eğlenceli Color Green Village, İtalya tatilinizi daha da keyifli hale getiriyor. Sürprizlerle dolu bir tatil için Color Green Village Cesenatico, kesinlikle doğru adres.

Cesenatico

Kar Tatili Deyince: Club Med Grand Massif Samoens Morillon, Samoens / Fransa

Bünyesinde Türk personellerin de bulunduğu Club Med Grand Massif Samoens Morillon, kar tatiline yeni bir soluk getiren bir otel. Muhteşem ve karlı bir sabaha, bu muhteşem otelin huzur dolu odalarında ve tertemiz ormanların havasıyla uyanmak bambaşka bir duygu olsa gerek. Hele karlı dağlara karşı tertemiz sularda kulaç atmanın tadına doyum olmayacağı ise aşikar bir konu. Club Med Grand Massif’in Tripadvisor 2022 Traveller’s Choice listesinde yer alması boşa değil.

Burano-0
Kültür Seyahat

Renkleriyle Büyüleyen Şehirler

Birbirinden farklı renkleriyle her geçen gün binlerce turistin ayaklarını yerden kesen bazı şehirler vardır. Sizler için ziyaret ettiğiniz zaman…

Devamını Oku
camino-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Ünlü Yürüyüş Rotaları

Sporu keşifle birleştirmek, hiç bilmediğiniz coğrafyalarda farklı zorluk etaplarına sahip rotaları adımlamak ve bunu dünyanın dört bir yanından gelen…

Devamını Oku
David of Michelangelo-0
Kültür Seyahat

Davut Heykeli Tarihi: Michelangelo'nun Eseri Nerede?

Rönesans Dönemi heykellerinin başyapıtı kabul edilen Davut Heykeli'nin sergilendiği yer, sanatçısı, kısacası hakkında merak ettiğiniz her şey…

Devamını Oku