Kültür Seyahat

12 Ocak 2024

Pisa nefes kesen mimarisi, zengin tarihi ve canlı kültürel ortamıyla İtalya'nın en sevilen lokasyonlarından biri. Campo dei Miracoli, ikonik eğik Pisa Kulesi'nin yanı sıra Katedral, Vaftizhane ve Camposanto'ya ev sahipliği yapmasıyla Pisa gezmeye doyamayacağınız bir yer. 

Bitmek bilmeyen sürprizlerle dolu küçük bir şehir olan Pisa sanat ve tarih tutkunları için bir keyif kaynağı olup onu her ziyaretçi için benzersiz bir destinasyon haline getiriyor adeta. Yıl boyunca sergilerden tiyatro ve müzikal gösterilere kadar uzanan sayısız kültürel etkinlikleriyle ziyaretçilerin bu büyülü şehre defalarca çekilmesine şaşmamak gerek. Öyle ki Pisa sonsuz güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyecek bir şehir.

Pisa-1

Pisa'nın Gezilecek Yerleri

Pisa, Arno Nehri'nin kıyısında yer alan İtalya'nın hareketli Toskana bölgesindeki eyaletinin başkentidir. Şehir Tiren Denizi'nden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır ve nehir tarafından güney ve kuzey olmak üzere iki kısma bölünmüştür. Denize yakınlığının etkilediği ılıman iklime sahiptir ve çoğunlukla düz arazisiyle tanınır. Bölge, tarihi ve kültürel mirasın mükemmel bir karışımını sunarak onu kültürel ve tarihi meraklılar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Pisa'yı ziyaret etmenin ana nedenlerinden biri inanılmaz çeşitlilikteki anıtlardır. İtalya'nın çeşitli yerlerinden ulaşımın kolay olması nedeniyle dolaşmak için küçük ve hoş bir şehir burası. Hatta çocuklu aileler için bile hafta sonunu geçirmek için mükemmel. Tüm önemli turistik mekânların birbirine oldukça yakın olması onları kısa sürede ziyaret etmeyi de ayrıca kolaylaştırıyor.

Pisa-2

Pisa ziyaretinize 1987'den bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Piazza dei Miracoli'den başlayabilirsiniz. Burada ünlü Eğik Pisa Kulesi'nin yanı sıra muhteşem Santa Maria Assunta Katedrali ve San Giovanni Vaftizhanesi’ni de bulabilirsiniz. Üstelik bu yerleri ziyaret ederken tek tek bilet almanıza gerek yok. Meydandaki kilise ve anıtların ziyareti kombine bilet satın alınarak yapılabiliyor bu da elbette daha uygun maliyetli oluyor.

Piazza dei Miracoli'den ayrıldıktan sonra, Ugolino della Gherardesca'nın hapsedildiği sözde Torre della Fame'in bulunduğu Piazza dei Cavalieri de dâhil olmak üzere şehrin diğer yerlerini de ziyaret etmeye değer. Kule artık güzel Palazzo dell'Orologio'ya bağlanmıştır. Santo Stefano dei Cavalieri Kilisesi ve Palazzo della Carovana da meydana bakmaktadır.

Pisa-3

Şehrin başlıca cazibe merkezlerinden biri de şehrin bir başka harika yeri olan Lungarni boyunca yürüyebilmek! Borgo Stretto'dan Ponte di Mezzo'ya doğru devam edebilir ve asil sarayları ve San Matteo Kilisesi'ni gezerek harika vakit geçirebilirsiniz.

Pisa'yı Ne Zaman Ziyaret Etmeli

Peki, bu kadar güzel bir şehri ne zaman ziyaret etmeli? Hareketli bir kültür şehri olan Pisa yılın her döneminde görülmeye değer bir destinasyon. Kışın çok soğuk olmayan ve bölgedeki diğer şehirler kadar nemli olmayan ılıman havası yıl boyunca rahat seyahat imkânı sağlıyor. Yağmur mevsimi ise sınırlı en yoğun yağış sonbaharda görülür ve kar yağışı nadirdir. Bahar şehri yürüyerek keşfetmek için mükemmel bir hava sunar. Rehberli turlar Pisa'nın zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfetmenin harika bir yoludur. Yılın hangi zamanında ziyaret etmeyi seçerseniz seçin sanat galerileri ve müzelerden restoranlara, mağazalara ve açık hava etkinliklerine kadar Pisa'da görülecek ve yapılacak çok şey bulacaksınız.

Pisa-4

Pisa'da Ne Yenir

Elbette, buraya gelmişken ve o kadar dolaşmışken karnımız acıkacak. Pisa’da bölgeye özgü pek çok yemek mevcut. Pisa'nın geleneksel mutfağı, Toskana'nın diğer destinasyonlarında da bulunabilen çok çeşitli leziz yemeklerden oluşuyor. Bunlar arasında çeşitli söğüş etler, peynirler, çorbalar ve güveçler yer alıyor. Mutlaka denenmesi gereken yemekler arasında pappa al pomodoro, ekmek ve sarımsaklı domates bazlı çorba, yaban domuzu veya tavşan soslu pappardelle ve domates ve fasulye all'uccelletto ile yılan balığı. Bu yemekler bölgenin çeşitli ve zengin mutfak mirasını yansıtmakla beraber yerel mutfağın kalitesinin ve tazeliğinin bir kanıtı niteliğinde.

Pisa-5

Pisa Konaklama Seçenekleri

Her hareketli şehirde olduğu gibi, Pisa'daki konaklama seçenekleri de çeşitlidir ve bütçesine önem veren sırt çantalı gezginlerden en üst düzeyde konfor ve olanaklar arayan lüks gezginlere kadar geniş yelpazedeki gezginlere hitap etmektedir.

İkincisini arayanlar için şehir, büyük ve tarihi Gran Hotel Duomo da dâhil olmak üzere bir dizi 5 yıldızlı otel sunmakta. Bu lüks otel şehrin başlıca turistik mekanlarına sadece birkaç adım uzaklıkta olup konaklamalarına para harcamak isteyen gezginler için eşsiz ve etkileyici bir deneyim sunmaktadır. Etkileyici cephesi ve güzel iç mekânlarıyla bu otel Pisa'nın kalbinde lüks arayanlar için mükemmel bir seçimdir. Gran Hotel Duomo'da kalmak ortalama oda ve kahvaltıdan daha pahalıya mal olsa da Pisa'da gerçekten ikonik ve unutulmaz bir konaklama arayanlar için değerli bir tecrübe. Daha uygun fiyatlı seçenekler arayanlar için şehir aynı zamanda çok sayıda pansiyona da ev sahipliği yapıyor. Daha maceracı bir ruha sahip olanlar için Pisa Hostel Pisa Tower da dahil olmak üzere çeşitli hosteller de sunmaktadır. Bu modaya uygun ve konforlu hostel şehrin başlıca turistik mekanlarının çoğuna yakın konumdadır ve yenilikçi ve eğlenceli bir hostel deneyimi arayan, bütçesine önem veren gezginler için uygun fiyatlı bir seçenek sunar.

burning man-0
Kültür Seyahat

Dünyada Görmeniz Gereken Sanat Fuarları ve Festivaller

2024 tüm dünyada hem sanat fuarları hem de festival programları ile bir hayli dopdolu. Öyle ki deyim yerindeyse 7’den 77’ye herkes için eğlenceli,…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

İtalya'nın 10 Popüler Sokak Lezzeti

Bir ülkeyi tanımanın en iyi yollarından birinin sokak lezzetlerini tatmak olduğunu düşündüğümüzden, en lezzetli İtalyan atıştırmalıklarının peşine…

Devamını Oku
Foodie Ülkeler-0
Kültür Seyahat

Avrupa’nın En ‘’Foodie’’ Ülkeleri

Yeni tatlar denemeyi sever misiniz? Peki ya yani ülkeler görmeyi? O zaman, bu iki tutkunuzu birleştirip kendinize bir "foodie" rotası…

Devamını Oku