Kültür Seyahat

20 Aralık 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2022

Herkesin sabırsızlıkla beklediği yeni yıl neredeyse gelmek üzere. Yeni yılla beraber herkesin gerçekleştirmek istediği birçok dilek var. Bu dileklerinizi gerçekleştirmeye, yılbaşını kutlayacağınız güzel bir şehir seçerek başlayabilirsiniz. Peki Türkiye’de yeni yıl için nereye gidilir diye merak ediyorsanız, yeni yıla girmemize çok az kalmışken, yılbaşı coşkusunu en güzel şekilde deneyimleyeceğiniz 5 şehri sizler için araştırdık.

Bursa

Yeni yılı tam anlamıyla yaşayabileceğiniz şehirlerden ilki Bursa, spesifik olarak ise Uludağ bölgesi. Yılbaşı kutlamasını ve tatilini düşündüğümüzde aklımıza elbette ki bol bol kar görmek geliyor. Bunun içinse Uludağ doğru bir tercih. Türkiye’nin en önemli kayak merkezine sahip olan Uludağ, hayallerinizi süsleyen kar imajıyla sizleri karşılıyor.

1

Özellikle yılbaşına doğru artan kar miktarıyla kayak ve diğer sporlar için daha da elverişli hale geliyor. Tabii ki, eğlence sadece kayak yapmakla bitmiyor. Uludağ, gece hayatıyla da yeni yıl için dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Müzikli eğlencenin yanında, yılbaşı programları düzenlenen yerlerde ünlü sanatçılarla yeni yıl kutlamasının doruğuna ulaşabilirsiniz. Uludağ, sabah kahvaltısında sucuk ekmek yiyebileceğiniz, dağ evlerinde şömine karşısında sıcağın konforuna varabileceğiniz sıcacık ve unutulmaz anılar kazandıracak sizlere.

Nevşehir

İç Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Nevşehir’de yılbaşı eğlencesi bambaşka. Yeni yıl için özellikle Kapadokya tercih edilmeli. Kapadokya doğal oluşum kayalarıyla ve peribacalarıyla Türkiye’nin en gezilmeye değer yerlerinden biri konumunda.  UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş olan bölge, her yıl onlarca yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Yaz aylarında gezilip görülmeye doyum olmayan yer, kışın beyazlarla kaplandığında da büyüleyiciliğinden ödün vermiyor.

2

Yılbaşını verimli geçirmek isteyenler ve bol aktivite arayanlar için, Nevşehir, Kapadokya, yeni yıla girmek için tercih edilebilir en güzel yerlerden. Mağara otellerde, Kapadokya’nın karla kaplı manzarası uyanır uyanmaz sizi karşılıyor. Kapadokya’da yeni yılı aktivitesiz geçireceğiniz zamanınız ise neredeyse yok. Sabah saatlerinde, eğer rüzgar şiddetli ve sert değilse, balon turlarıyla bembeyaz olmuş peribacalarının tadını çıkarabilirsiniz. Tarihin ve kültürün ön plana çıktığı bir yılbaşı isteyenlere, Kapadokya’da görebileceğiniz Göreme Açık Hava Müzesi ve Uçhisar Kalesi gibi yapılar mevcut. Akşam saatlerinde de yılbaşı programları çerçevesinde çeşitli eğlenceler ve ünlü sanatçılarla yeni yıla girebilirsiniz. Peribacalarıyla meşhur olan yerde, peri masalındaymış gibi bir yeni yıl geçirmeniz mümkün.

Bolu

Her ne kadar Bolu, kızıl-turuncu hazan mevsimiyle zihinlerde özdeşleşmişse de konu kış turizmi olunca da Türkiye’nin vazgeçilmez şehirleri arasında yerini alır. Doğal güzellikleri, köklü tarihi ve kültürel zenginlikleriyle giden herkesi büyüleyen Bolu, göl manzarasından milli parklara, kayak tatilinden leziz kahvaltı sofralarına kadar birçok farklı deneyim vaat ediyor.

1

Bolu’nun en önemli turistik merkezlerinin başında ise Gölcük Tabiat Parkı gelir. Eşsiz doğa manzaralarına ev sahipliği yapan Gölcük, seyir terasları ve yürüyüş parkurları ile hem doğa hem de fotoğraf tutkunlarını kendine çeker. Her mevsimde ayrı güzelliklere sahne olan Abant Gölü de Bolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Köroğlu Dağları’nın zirvesine konumlanmış olan Kartalkaya Kayak Merkezi ise ülkemizin sayılı kayak merkezleri arasında. Geniş çam ormanlarının arasında 2200 metreye kadar ulaşan pist uzunluğuyla kayak yapmak için en doğru adreslerden biri olan Kartalkaya, yeni yılı karlar içinde geçirmek isteyenler için çeşitli konaklama seçenekleri de sunuyor. Tek yapacağınız, macera dolu bir yılbaşı için yerinizi önceden ayırmak.  

Kars

Yeni yıl kutlamaları için herkesin aklında ilk Kars gelmeyebilir fakat son zamanlarda yoğun ilgi gösterilen Doğu Ekspresi ile yılbaşında çok eğleneceksiniz. Doğu Ekspresi'ndeyken, trenle karla kapla muhteşem Kars manzarasını seyredebilirsiniz. Yaklaşık olarak bir gün süren tren yolculuğunda, daha rahat edebilmek adına, yataklı vagon seçerek sevdiklerinizle baş başa güzel vakit geçirebilirsiniz. Tabii ki, yeni yıl eğlenceniz tren yolculuğuyla sınırlı kalmıyor. Kars’ta tarihi yapıları gezdikten sonra, eğer bir turla katılmışsanız, donmuş olan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızakla gezebilirsiniz.

4

Sarıkamış’ın beyaz manzarasının zevkine varacağınız doğa yürüyüşüne çıkabilir, çeşitli yerlerde kayak yapabilirsiniz. Yılbaşı gecesi canlı müziklerin olduğu eğlence yerlerinde de yeni yıla girebilirsiniz.

Erzurum

Türkiye’nin en soğuk şehirlerinden biri olan Erzurum, yeni yılın soğuğunu iliklerine kadar hissetmek isteyenler için olmazsa olmaz yılbaşı destinasyonlarından. Kayak turizmiyle Türkiye’nin önde gelen kış şehirlerinden biri olan Erzurum’da, Uludağ’a alternatif olarak, Palandöken sizleri bekliyor. Yeni yılı adrenalinle kutlamayı düşünenler için kayak harici, snowboard, kızak yapma ve zipline’a binme seçenekleri de bulunuyor. Yılbaşında herkesten farklı olarak macera arayanlar için Erzurum, Palandöken bu isteğinizi yerine getirmek için birebir.

3

butik otel-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En İyi 15 Butik Oteli

Butik oteller, her şey dahil tatil anlayışından uzak, daha dingin bir konaklama deneyimi sunan işletmeler. Bu yazımızda bu anlayışa uygun en özel 15…

Devamını Oku
müzekart-0
Tips

MüzeKart ile İlgili Merak Ettiğiniz Her Şey

Bir MüzeKart sahibi olarak, yıl boyunca 350'den fazla müzeyi ve ören yerini sınırsız bir şekilde ziyaret edebiliyorsunuz. Üstelik ücreti de…

Devamını Oku
butik otel-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En İyi 15 Butik Oteli

Butik oteller, her şey dahil tatil anlayışından uzak, daha dingin bir konaklama deneyimi sunan işletmeler. Bu yazımızda bu anlayışa uygun en özel 15…

Devamını Oku