Kültür Seyahat

2 Ekim 2022

Eve dönüş zamanı geldi, okullar açıldı ve İstanbul'da hayat yeniden kış rutinine hazırlanıyor. Tatil bitti belki ama İstanbul'da kültür-sanat etkinlikleri Ekim'de de tam gaz devam ediyor. 

Ekim Sanat-4

10. Boğaziçi Film Festivali 

2022 senesinde 21 ile 28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Boğaziçi Film Festivali, film tutkunu meraklılarını bekliyor. Boğaziçi Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festival, bu sene 21 ile 28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Festival kapsamında, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" ile verilecek büyük ödül "En İyi Film"e verilen Altın Yunus ödülü, "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Kurgu” dallarında ödüller verilecek.

İskoçyalı Rock Efsanesi Travis, İstanbul’da!

19 Ekim 2022 tarihinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde geçekleşecek olan Travis, Garanti BBVA konserleri kapsamında İstanbul’a geliyor. 2001 senesinde 3. Albümleri The Invisible Band, piyasaya çıktıktan sonra İngiltere müzik listelerinde yaklaşık 1 ay boyunca bir numaradan inmedi. Efsane İskoçyalı Travis grubunun klasik hitlerini ve yeni parçalarını dinlemek için bu konseri kaçırmayın.

Pop Müzik: Simge Konseri

Sonbahar, konser zamanı, İstanbul’un hareketlenmesinin müzik tınılarıyla coşma zamanı. İşte sırada pop müziğin sevilen ve başarılı ismi Simge, ücretsiz bir konser etkinliği ile sizlerle. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Kültür A.Ş.'nin düzenlediği İstanbul Kavuştayı konserleri kapsamındaki Simge konseri, 13 Ekim tarihinde, Zeytinburnu Çırpıcı Çayırı Parkı’nda gerçekleşecek. Eğlenceyi kaçırmayın!

Ekim Sanat-2

Sinema Kulübü’nde Eşsiz Film Sohbetleri

Kaan Karsan, Hasan Cömert ve Zeynep Ocak gibi isimlerden oluşan Kutsal Motor ekibi ile birlikte sinemanın değerli filmler ve güncel yapıtlar hakkında yorumların ve söyleşilerin yapılacağı Sinema Kulübü, “1 Tema 5 Film” konseptiyle karşımızda. Müze Gazhane Otopark-2’de, 9 Ekim 2022 tarihinde düzenlenecek. Filmler ise şu şekilde: The Party (Blake Edwards, 1968), Para Avcısı / The Wolf of Wall Street (Martin Scorsese, 2013), Ateşli Geceler / Boogie Nights (Paul Thomas Anderson, 1997), 45 Yıl / 45 Years (Andrew Haigh, 2015), Clueless (Amy Heckerling, 1995).

Dünyanın Müziği: Ünlü Caz Piyanisti Hiromi

Dünyaca ünlü Japon caz bestecisi ve piyanisti Hiromi, tuş tınılarıyla İstanbul’u sallamaya geliyor. Japonya’nın dünyaya bir armağanı olan Hiromi, 2003 senesinde çıkardığı “Another Mind” albümü ile adından söz ettirmeyi başardı ve yaptığı bestelerle ve verdiği konserlerdeki performanslarıyla, dünyaca ün kazanmayı başardı. Bu coşkuya ortak olmak için 12 Ekim Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde buluşalım.

Giuseppe Verdi’nin Ölümsüz Yapıtı La Traviata, İstanbul’da

Paris’te üst tabaka bir hayat sürdüren Violetta Valery’nin lükse düşkünlüğü, inişli çıkışlı hayatından kesitlerin anlatıldığı La Traviata, Atatürk Kültür Merkezi’nde opera tutkunları ile buluşuyor. İzmir Devlet Opera ve Balesi Solistleri, Korosu ve Balesi sanatçıları ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahne alacak La Traviata, 22-23 Ekim 2022’de İstanbul’da.

Doyumsuz Kahve Tadımı: İstanbul Coffee Festival

6 Ekim ile 9 Ekim tarihleri arasında şehri kahve kokusuna doyuracak İstanbul Coffee Festival, uzun bir aradan sonra kahve tutkunlarını mest etmeye geliyor. Kaliteli ve çeşitli kahve türleri, kahve dükkanları, kahvenin paydaşları, atölye ve seminerler, konserler ile dopdolu festival, KüçükÇiftlik Park’ta İstanbul’u hareketlendirmeye ve kafeine doyurmaya geliyor.

Ekim Sanat-1

Biraz da Tiyatro Diyelim: “Otelde Cinayet”

1-15-29 Ekim tarihlerinde, İstanbul - Watergarden Performans Merkezi Duru Ataşehir’de bir klasik sahneleniyor. “Otelde Cinayet”, birbirlerine delice aşık olan Arlene Miller ve Mitchell Lovell’ın başlarına gelenleri anlatıyor. Arlene’nin evli olması ve kocası Paul’ü ortadan kaldırmayı planlayan çiftin planı, komik bir kurgu haline gelip izleyenlere keyifli vakit geçirtecektir.

İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali

Farklı bir kategoride olan bir etkinlik var sırada. 4-5-6 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında AKM Türk Telekom Opera Salonu, 4 Ekim’de Yavuz Bingöl’ü, 5 Ekim’de Buika’yı ve 6 Ekim tarihinde ise İbrahim Kalın, Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray ve Ümit Yılmaz’dan oluşan İrfani Türküler’i ağırlayacak.

Alman Oktoberfest “Ekim Festivali” ile İstanbul’da

13 Ekim 2022 Cumartesi günü, UNIQ İstanbul’da farklı lezzetlere ve müziğe doymaya hazır olun. İki farklı sahnede farklı konserlerle Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Ekim Festivali”nin kahramanları ise 13 Ekim’de ana sahnede, Suit Up (18.00 - 19.00), Jabbar (19.15 - 20.15), Gazapizm (21.00 - 22.00), Mabel Matiz (22.30 - 23.45), çadır sahnede ise Babazula, Erdem Akakçe, Change Over, Esaslı Band.

EKim sanat-3

Çocukları da Unutmayalım: Ukulele Atölyesi

Eğitmen Eda Kocatürk tarafından verilen ukulele atölyeleri, ufaklıklara güzel zaman geçirtip temel akorları öğrenmelerini sağlıyor. Özellikle 6 ile 11 yaş aralığına hitap eden ukulele atölyeleri, 45 dakika sürmekte ve 4-5-11—16-18-22 Ekim 2022 tarihlerinde AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleşmektedir. Ücretsiz rezervasyon gerektiğini belirtmeden geçmeyelim.

İstanbul Bienali

17 Eylül ile 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Bienali, Koç Holding desteğiyle İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenleniyor. 17. kez düzenlenen İstanbul Bienali, Fatih, Beyoğlu, Kadıköy ve Zeytinburnu gibi semtlerdeki 12 sergi alanı ve İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yer alan kafe, metro durakları, huzurevi, sahaf, hastane, bir radyo istasyonu ve pek çok kitapçı mağazasında, meraklıları ile buluşmaya hazırlanıyor.

Filme Doymaya Hazır Olun: “Filmekimi”

7 ile 16 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Filmekimi Gezici Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından çeşitli yerlerde çeşitli film gösterileri yapılarak düzenleniyor.

İstanbul kasım-0
Kültür Seyahat

Kasım İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

Kış kapıda ama dört mevsim yaşayan şehir İstanbul'da etkinlikler tam gaz devam ediyor. Bu ay kendinize mutlaka bir tiyatro oyunu, bir konser ya…

Devamını Oku
Etkinlik 24-0
İyi Yaşam

Ocak'24 İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Yeni bir yıla adım attığımız şu günlerde İstanbul'un etkinlik takvimi de yeni yıl coşkusuna uygun şekilde hayli dolu ve coşkulu. Ocak'ta…

Devamını Oku
İstanbul ücretsiz kütüphaneler (0)
Kültür Seyahat

İstanbul'un Ücretsiz Halk Kütüphaneleri

Ücretsiz ve kolay ulaşılabilir halk kütüphaneleri bakımından bir hayli zengin olan İstanbul, okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık yaratmak…

Devamını Oku