Kültür Seyahat

28 Mayıs 2024

Yazın resmi olarak başladığını müjdeleyen haziran, aynı zamanda İstanbullular için de sanatla dopdolu günlerin habercisi. 

Bu ay en sevilen sanatçıların konserlerinden ödüllü oyunlara, sergilerden eğitici atölyelere kadar ne ararsanız bulabileceğiniz bir haziran olacak. Sizin için seçtiğimiz etkinliklere göz atmadan haziran takviminizi oluşturmayın. Şimdiden iyi eğlenceler.

haziran konserleri

Haziran Konserleri

Budapeşte Festival Orkestrası & Ivan Fischer & Francesco Piemontesi

Dünyanın en iyi 10 orkestrası içinde gösterilen Budapeşte Festival Orkestrası, haziran ayının sanat takvimini açmak üzere İstanbul’a geliyor. Alman Klasik ve Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi ile birlikte sahne alacakları bu etkileyici gecede Brahms’ın Macar Dansları ve 2. Senfonisi de seslendirilecek.

Yer: Atatürk Kültür Merkezi

Tarih: 3 Haziran 2024, 20:00

Imany

Onu hepimiz “Feelin’ Good” ile çok yakından tanıyoruz. Afro-soul müziğin dünyaca ünlü güzel sesi, Altın Plak ödüllü Imany, Yapı Kredi 80. Yıl Etkinlikleri kapsamında İstanbul’a geliyor. Yoğun bir talep üzerine organize edilen konserde yerinizi almayı unutmayın.

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu

Tarih: 7 Haziran 2024, 21:00

Mor ve Ötesi Senfonik

Daha önce İnönü Stadyumu’nda verdikleri konserle hayranlarının yıllar geçse de unutamadığı bir anıya imza atan grup, hafızaları tazelemek üzere yeniden kolları sıvadı. Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası ve Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde MAGMA Filarmoni Korosu eşliğinde gerçekleşecek olan Mor ve Ötesi Senfoni konseri, yine herkesin konuştuğu bir gece olacağa benziyor.

Yer: Maximum UNIQ Açıkhava

Tarih: 9 Haziran 2024, 21:00

Ajda Pekkan ve Arkadaşları

Türkiye’nin efsane kadını, sevdiği sanatçı arkadaşlarıyla en sevilen şarkılarını seslendirmek üzere bir kez daha sahnede. Ajda Pekkan’ın bu büyülü gecesinde yer almak için şimdiden biletinizi alabilirsiniz.

Yer: Beşiktaş Park

Tarih: 12 Haziran 2024, 21:00

Deep Purple

Ve işte İstanbulluların yıllardır beklediği o büyük geceye sayılı gün kaldı. Rock müziğin efsanevi gruplarından Deep Purple, hasreti dindirmek üzere 25 Haziran’da İstanbul’a geliyor.

Yer: KüçükÇiftlik Park

Tarih: 25 Haziran 2024, 18:00

tiyatro 24

Haziran Tiyatro Oyunları

Sidikli Kasabası Müzikali

Rap, swing, marş gibi bir arada düşünülmesi güç olan müzik türlerini bünyesinde toplamayı başarabilen Sidikli Kasabası Müzikali’nin hikayesi de oldukça alışılmışın dışında. Küresel bozulmanın etkisiyle su kıtlığının yaşandığı dünyanın bir tasviri olan oyun, prömiyerini yaptığı 2022 yılından bu  yana seyircilerden tam not aldı.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 1 Haziran 2024, 20:30

Hamiyet – Bir Peyk Müzikali

Hayal dünyasında bambaşka bir hayata sahip olan iki çocuklu Hamiyet’in öyküsünün anlatıldığı müzikalde Peyk şarkılarına bolca yer veriliyor. 

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 3 Haziran 2024, 20:30

Balina

Enis Arıkan ve Şebnem Bozoklu’nun başrolleri paylaştığı Balina, Samuel D. Hunter’ın aynı isimli oyunundan bir uyarlama. Çok hassas ve kırılgan insanların hikayesinin anlatıldığı Balina’yı siz Oscar ödüllerinde de duymuş olabilirsiniz zira yine bir uyarlama olan The Whale isimli film “En İyi Erkek Oyuncu Oscarı” almıştı. 

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 7 Haziran 2024, 20:30

Sevgili Arsız Ölüm – Dirmit

Geçmiş aylarda (hatta yıllarda) yayınladığımız kültür-sanat takvimlerinde bolca yer verdiğimiz ve vermekten de vazgeçeceğe benzemediğimiz Dirmit’te yine sıra. Nezaket Erden’in hayat verdiği Dirmit Kız’ın öyküsü, Latife Tekin’in Sevgili Arsız Ölüm’ünden uyarlama. Gidenlerin tek seferle yetinmediği, tekrar tekrar izlemek istediği Dirmit, 2024’ün de en iyi oyunları arasında olacak. Henüz izlemediyseniz bu kez kaçırmayın.

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Tarih: 9 Haziran 2024, 21:00

Haziran Tek Kişilik Gösteriler

Melikşah Altuntaş “Bunu Kendime Neden Yapıyorum?”

“Hayır diyememe hastalığı ve mesleki soru işaretlerinden mustarip Melikşah Altuntaş, beklentiler, önyargı ve hayal kırıklığı üzerine batılı anlamda ilk Elazığlılık deneyimini, görsel ve işitsel bir anksiyete krizine dönüştürüyor.”

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 4 Haziran 2024, 21:00

fest 24

Haziran Festivalleri

Live From Fest İstanbul

Hem ülkemizden hem de dünyadan ilgi çekici müzisyenleri bir araya getiren festival, İstanbul’u tam iki gün boyunca müziğe doyuracak.

Yer: Maximum Uniq Açık Hava

Tarih: 28 – 29 Haziran 2024, 15:00

Craft Brew Fest

Bedük, Ege Çubukçu, Ezgi Alaş gibi isimlerin katılımıyla renklenecek olan festival, Swissotel The Bosphorus’un ev sahipliğinde, 29 Haziran’da gerçekleşecek.

Yer: Swissôtel The Bosphorus

Tarih: 29 Haziran 2024, 15:00

Gezgin Salon Festivali

Büyük Ev Ablukada, Parcels, Stavroz, La Femme, Hey Douglas gibi isimleri ağırlayacak olan dans ve eğlence dolu Gezgin Salon Festivali +1’in katkılarıyla bu sene de Parkorman’da.

Yer: Bonus Parkorman

Tarih: 29 – 30 Haziran 2024

Haziran Sergiler

Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi – Karma Sergi, “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?”

Beykoz Çubuklu Silolar’da açılan yeni kültür merkezi, birçok başarılı sergiye ev sahipliği yapıyor. Medyanın gözünden gerçeklik kavramına alternatif bir bakış attığımız “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” başlıklı sergide sanatseverler somut olanın sınırlarının ötesini keşfetmeye çağırılıyor.

Yer: Çubuklu Silolar, Beykoz

Tarih: 10 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.

Dirimart Pera – Jennifer İpekel, “Kökler Üç Hür El”

Yaşamını Paris’te sürdüren Jennifer İpekel’in ikinci kişisel sergisi olan “Kökler Üç Hür El” batik tekniğiyle üretilen tekstil ve seramik eserlerin ışığında köklerimize doğru bizi bir yolculuğa çıkarıyor.

Yer: Dirimart Pera

Tarih: 7 Mayıs – 14 Haziran 2024

Sıra Dışı Dolmalar
Yeme İçme

Ayvadan Balığa, Türk Mutfağının Sıra Dışı Dolmaları

Ayva, kereviz, elma, lahana, kabak çeşitleri, dolmalık biber, patlıcan, enginar, kavun, midye, balık… Farklı toplumlarla kurulan etkileşim sayesinde…

Devamını Oku
Yıldız Korusu-1
Kültür Seyahat

İstanbul’da Gezilebilecek Doğal Yerler

İstanbul’da yaşayanların kendilerini yeşilliklerin arasında, doğal mı doğal mis gibi atmosferlerde bulmaları an meselesi. Sadece doğru adresleri ve…

Devamını Oku
İGA premium
Kültür Seyahat

İstanbul Havalimanı'nda Yararlanabileceğiniz Premium Hizmetler

İstanbul Havalimanı, premium bir uçuş deneyimi yaşatan ayrıcalıklı hizmetleriyle misafirlerinden tam not alıyor. Havalimanında geçirilen uzun saatler…

Devamını Oku