Kültür Seyahat

15 Haziran 2023
Güncelleme Tarihi: 2 Ağustos 2023

Yaz ayları geldi çattı, tatil planları yapılmaya başlandı. Çoğu çalışanın yıllık izin zamanları başladı ve yakın zamanda okulların da tatile girmesiyle de yaz tatil sezonu resmi olarak da başlamış olacak. Hal böyle olunca deniz planları ve keyif çatılacak tatil programları yapılması, son derece olağan bir hale geldi. Deniz ya da tarihi turizm, ne olursa olsun, ülkemizde Haziran ayında güncel ve popüler, etkileyici noktalar bulunuyor. Gelin, beraberce Haziran ayında tatil yapılacak ve içimizi açacak en özel ve iyi destinasyonlarına şöyle bir göz atalım.

Vazgeçilmez Bir Güzellik: Bodrum, Muğla

Haziran ayında ya da yaz mevsimi boyunca en iyi ve kaliteli tatil destinasyonlarından biri olarak hafızamıza kazınan Bodrum, deniz tatillerinin ve eğlencelerin bir numaralı adresi. Her yaz, yerli ve yabancı binlerce misafiri ağırlayan Bodrum’da butik otelden en lüks otellere, hostellerden zincir otellere kadar, farklı konaklama seçenekleri, bu güzel tatil diyarında bulmak mümkündür. Torba, Gümüşlük, Akyarlar, Yalıkavak, Turgutreis, Bitez, Gümbet gibi birbirinden özel koylarda, Haziran ayında tam hayallerinizdeki tatili geçirebilirsiniz. Ayrıca birbirinden leziz deniz ürünlerini tatmayı, kesinlikle ihmal etmeyin.

Haziran-Bodrum

Haziran Ayının Sakini: Kapadokya, Nevşehir

Birisi Kapadokya mı dedi? Çok sıcaklara kalmadan bir Kapadokya yapmaya ne dersiniz? Balon seyahatlerinden, muhteşem şaraplarına kadar en güzel tatilinizi Kapadokya’da geçirmeniz mümkün. Haziran ayında özellikle tam kalabalık olmadan ziyaret edip Kapadokya’da enfes lezzetler tatmayı ihmal etmeyin. Erciyes, Hasan Dağı ve Güllü Dağı tarafından püskürtülen lav ve küller ile meydana gelen tabakaların, yağmur ve rüzgar aşındırması ile oluşturduğu enteresan yapılar, her sene milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendine çekmektedir. Gitmişken, gün batımında balon sefası yapmadan geri dönmeyin.

Unutulmayacak Bir Tatil Mümkün: Datça, Muğla

Geceleri yıldızların yeryüzüne en yakın olduğu nokta olan Datça’da, Haziran ayında muhteşem bir zaman geçirebilirsiniz. Deniz kıyısında dinlendirici yürüyüşler yapıp, dilerseniz Datça Gereme Camping, Ilıca Camping, Pempe Çakıl Koyu Kamp Alanı gibi birbirinden güzel bölgelerde kafanızı dinlendirecek şekilde kamp yapabilirsiniz. Ayrıca Datça’ya kadar gelmişken, Kargı Koyu, Hayıtbükü Plajı, Palamutbükü Plajı, Ovabükü Plajı ve Akvaryum Koyu gibi görülmeden dönülmemesi gereken yerleri asla ihmal etmeyin. Yörenin meşhur bademlerinden yapılan Badem Köftesi, Badem İncir Tatlısı ve Badem Pilavı gibi lezzetlerden mutlaka tadın ve tatilinizin keyfini çıkarın.

Haziran-Datça

Son Zamanların Popüler Noktası: Alaçatı, İzmir

“Yaz” ve “Alaçatı” kelimeleri bir araya gelir de Haziran ayında tatil planları yapılmaz mı? İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan Alaçatı, her sene milyonlarca tatilciyi ağırlıyor. Arnavut kaldırımları, begonvillerin sakladığı minik otelleri, göz alıcı plajları, kalabalık mı kalabalık kafeleri, barları ve restoranları, kaliteli butikleri ile Alaçatı, Haziran ayının popüler bir noktası olmaya aday. Hem eğlence, hem dinlence, hem de enfes lezzetler, Alaçatı meraklılarını bekliyor. Alaçatı dondurması, meşhur taş evleri, sörf yapılacak plajları, Alaçatı’yı Haziran’ın ve yazın gözdesi yapmaya fazlasıyla yeter.

Yunanistan’ın Gözdesi: Sakız Adası, Yunanistan

Yunanistan’ın en güzel ve özel adalarından biri olan Sakız, Haziran ya da yaz boyunca ve hatta diğer sezonlarda da gidilebilecek en güzel lokasyonlardan birisidir. Denize girilecek Gloria, Lagada gibi efsane koyları bulunan Sakız’da, merkezde leziz deniz ürünlerinin tadına bakıp tatil keyfinizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Haziran ayının popüler lokasyonlarından biri olarak karşımıza çıkan Sakız, yurt dışı alternatifi olarak değerlendirilebilir. Schengen vizesi gereken Yunan adası, en özellikli adalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Alternatif olarak değerlendirmeyi kesinlikle düşünmelisiniz.

Haziran-Chios

Güzeller Güzeli: Üsküp, Makedonya

En önemli özeliği ve güzelliği Schengen vizesiz gidilebilmesi olan Makedonya, başkenti Üsküp ile öne çıkmayı başarıyor. Ünlü Vardar Nehri’nin iki kıyısında bulunan Üsküp, Arnavut, Müslüman, Ortodoks Hıristiyanların yaşadığı yerler olarak biliniyor. Bu kadar tarihi geçmişi bulunan Üsküp, Taş Köprü ve Makedonya Meydanı heykelleri ile meşhur olup heykeller şehri olarak bilinmektedir. Yemeğe gelince, Makedonya’nın hayvansal ürünlerinin öne çıktığı oldukça bilinen bir gerçektir. İnanılmaz lezzetli et yemekleri, kurutulmuş etleri, leziz mi leziz şarapları, muhteşem börekleri ile Makedonya, özellikle Üsküp, kesinlikle gidilmesi gereken noktalardan. Es geçmeden Üsküp’e gidin ve kaliteyi tadının.

Haziran-Üsküp

Tüm Zamanların Klasiği: İstanbul

Neden mi İstanbul? Çünkü Haziran ayında çoğu ailenin çocuğu, okul tatiline giriyor ve kalabalık İstanbul’u terk ediyor. İşte böyle zamanlarda, İstanbul’u ziyaret etmek, yapılabilecek en güzel hareketlerden çünkü bu devasa şehir, çocuklu ailelerin tatil ya da rahatlamak için kaçtığı noktalardan. Hal böyle olunca da İstanbul’a, Haziran ayında gelmemek mümkün değil. Haziran ayında, kültür ve sanat anlamında burada yapılabilecekler listesini kesinlikle incelemelisiniz. Ayrıca başta Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Sultanahmet Cami, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı Müzesi, Kapalı Çarşı, Emirgan Korusu, Miniatürk, Mısır Çarşısı olmak üzere İstanbul’da gezebileceğiniz, tüm noktaları mutlaka ziyaret edin.

Mazıköy-0
Kültür Seyahat

Begonviller Diyarı Bodrum'un En Güzel Sahilleri

Pembeli beyazlı begonviller, bembeyaz evler, masmavi bir deniz... Türkiye'nin her anlamda rengarenk tatil beldesi Bodrum, bu yaz da en güzel…

Devamını Oku
Eco Trails-0
Kültür Seyahat

ECO Trails Rotaları: Köyceğiz - Ortaca - Dalaman

3 senelik yoğun bir çalışmanın ardından Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgeleri toplam 470 km’lik yürüyüş ve 740 km'lik bisiklet rotasıyla…

Devamını Oku
Likya Yolu-0
Kültür Seyahat

Likya Yolu'nun Nefes Kesen Durakları

Fethiye ve Antalya şehirlerini birbirine bağlayan 540 km'lik patikalar, toprak yollar ve antik katır yolları 2000 yılında resmen "açılarak…

Devamını Oku