Kültür Seyahat

3 Ekim 2023

Ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri açısından hayli aktif bir ay. Hem yerli hem de yabancı grup ve sanatçıların yer alacağı performanslar, sinema, tiyatro, sergi, atölye ve gösterilerle dolu bir ay bizleri bekliyor. Biz de sizler için Ekim ayı içerisindeki tüm etkinlikleri bir başlık altında listeleyelim istedik. Bu sayede siz sanatseverler ay içerisinde katılmak istediğiniz kültür-sanat etkinliklerini daha rahat takip edebilirsiniz. 

İstanbul Ekim-1

Ekim Festivalleri 

Doğal Yaşam Festivali

Sağlıklı yaşama dair öğrenmek istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bu festival hem doğal hem de organik yaşam hakkında da bilgilenmenize yardımcı oluyor. Ayrıca çocuklarınız için daha sağlıklı daha yaşanabilir bir geleceğe yelken açmak için temiz üretim, temiz gıdanın çoğalmasının önemini de kavrayabilirsiniz. Bu sene 6. Düzenlenen Doğal Yaşam Festivali’ni kaçırmak istemeyebilirsiniz. 


Yer: Kemerburgaz Kent Ormanı - YBY Woods Yaşam ve Etkinlik Alanı
Tarih: 7-8 Ekim 

Oktoberfest Müzik Festivali

Birbirinden ünlü grupları dinleyebileceğiniz bu etkinlik iki günlük bir müzik ziyafeti sunuyor. The Ringo Jets, Sahte Rakı, Yüksek Sadakat, Madrigal, Soul Stuff gibi birbirinden canlı ve enerjik grupları dinleyebileceğiniz etkinlik Şişli’de bulunan Yapı Kredi Bomontiada’da.

Yer: Yapı Kredi Bomontiada
Tarih: 6-7 Ekim

FilmEkimi

İstanbul Kültür Vakfı (İKSV) tarafından 2002 senesinden beri düzenli olarak gerçekleştirilen FilmEkimi programı bu sene de dopdolu. Etkinlik boyunca hem yerli hem de dünya sinemasından filmler gösterilmektedir. Yeni sezon ödüllü filmler, daha önce hiçbir yerde izleme fırsatı bulamadığımız yapımlar FilmEkimi programı boyunca siz sinemaseverlerle buluşuyor.

Yer: İstanbul – Atlas Sineması, Kadıköy Sineması, Sinematek Sinema Evi, Cinewam City's 7
Tarih: 13 Ekim – 22 Ekim

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 

TÜYAP tarafından bu sene 40.sı düzenlenecek olan İstanbul Kitap Fuarı kitap tutkunlarını bir araya getiriyor. Avrupa’nın okurlarla en çok ulaşan, en büyük kitap fuarı olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında yüzlerce imza günü ve etkinlik sizleri bekliyor. 

Yer: İstanbul – Beylikdüzü – TÜYAP Kitap Fuar Alanı
Tarih: 28 Ekim

İstanbul Semtine Has Sanat Festivali

Konser, atölye, söyleşi gibi birbirinden farklı etkinliklerin bir arada olacağı Semtine Has Festivali sizleri bekliyor. Görsel ve işitsel sanatların bir araya geldiği bu büyük festival Kadıköy’de farklı mekânlarda olacak. 13 Ekim’de başlayacak olan festival 21 Ekim’e kadar devam edecek.

Yer: Çeşitli Mekânlar
Tarih: 13 Ekim – 21 Ekim

İstanbul Ekim-2

Ekim Konserleri

Garanti BBVA Konserleri: Jadu Heart

Son dönem indie pop akımının kendine has üslubuyla öne çıkan ikilisi Diva-Sachy Jeffrey ve Alex Headford müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmak için geliyor. 

Yer: Salon İKSV - İstanbul
Tarih: 6-7 Ekim

+1 Sunar: ENGIN

Pop, caz ve saykodelik müziği başarılı bir şekilde harmanlayan Türk-Alman grup senenin en heyecan uyandıran albümlerinden “Nacht” imza atmışlardı. Vokal ve gitarında Engin Devekıran, bas gitarda David Knevels ve davulda Jonas Stiegler’in kusursuz performansını canlı izleme şansına sahipsiniz. 

Yer: Salın İKSV - iSTANBUL
Tarih: 13 Ekim

Karsu

Blues’dan caza, poptan funk’a kadar pek çok türü başarılı bir şekilde müziğinde harmanlayan Karsu modern müziğin öne çıkan isimlerinden. Yetenekli müzisyen sizleri unutamayacağınız bir müzik şölenine davet ediyor.

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi
Tarih: 8 Ekim

Melike Şahin

Pop müzik ile ünlense de yaptığı müzikler içerisinde arabesk-fantezi-elektro gitar dokunuşlarına da sahip olan Melike Şahin yeni akımın öncü müzisyenlerinden olarak gösteriliyor.  

Yer: Turkcell Vadi Sahnesi
Tarih: 13 Ekim

David Garrett

Iconic Tour kapsamında ülkemize de uğrayacak olan dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden David Garrett 18 Ekim’de İstanbul’da sahne alacak. Sevilen klasiklerinin yanı sıra pek çok pop ve rock parçasını da kendisine özgü tarzıyla yorumlayacak olan Garrett tüm müzikseverleri bu görkemli geceye bekliyor.

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu
Tarih: 18 Ekim

Ekim Sergileri

Karma Sergi Koleksiyondan II

Farklı sanatsal anlatımları ile öne çıkan sergi özgün bir sentez olarak sanatseverlere sunuluyor. Sergideki her eser şahsına münhasır bir iz taşımakla beraber ziyaretçilere farklı ve kişisel bir deneyim sunuyor. 

Yer: Gallery 11.17
Tarih: 7 Eylül – 13 Ekim

Funk Your Funk

13 Eylül ile 14 Ekim tarihleri arasında Jakup Ferri’nin Funk Your Funk sergisi sanatseverlere kapısını açıyor. Kosovalı sanatçının özellikle Batı sanatından dışlanmasına yönelik politik bir duruşu bulunuyor. Bunu sanatına da kusursuz bir şekilde işleyen sanatçı 59. Venedik Bienali Kosova Pavyonu da dahil olmak üzere öne çıkan festivallerde sergilenen eserlerini bir araya getiriyor. 

Yer: Ferda Art Platform
Tarih: 13 Eylül – 14 Ekim

Dostlar Arasında Uzun Bir Hikâyeden Kesitler

11 Eylül’de başlayan ve 28 Ekim’e kadar devam edecek olan sergide Hüseyin Bahri Alptekin’in çalışmalarına yer veriliyor. Sanatının eserlerinde hayatına, yaşayış şekillerine dair izler bulunuyor. Sergi kapsamında Michael Morris, Ayhan Hacıfazlıoğlu, Vahit Tuna, Serkan Özkaya, Can Altay, Camila Rocha gibi birbirinden ünlü sanatçıların eserlerine de yer veriliyor.

Yer: Galerist
Tarih: 11 Eylül – 28 Ekim

İstanbul Ekim-3

Ekim Tiyatroları

Şaşırt Beni

Kötüleri yenmek için onlar gibi olmak gerektiğine inanan bir yönetmenin içine düştüğü komik durumların sergilendiği oyun yılın en iddialı gösterilerinden birisi olarak görülüyor.

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon
Tarih: 9 Ekim

Bülent Bey'in Hikâyesi

Birbirinden ünlü sevilen tiyatrocuların buluştuğu Tiyatro Bal Porsuğu tarafından sahnelenecek oyun beyin ve diğer organların dile gelmesiyle gelişen çarpıcı ve dikkate değer olayları gözler önüne seriyor. 

Yer: Sahne Dragos
Tarih: 10 Ekim

Jekyll&Hyde

Dünyaca ünlü Robert Louis Stevenson’ın klasik gerilim romanından uyarlanan ‘Jekyll & Hyde’ müzikali hem prodüksiyon anlamında hem de performans anlamında büyüleyecek nitelikte. Muhteşem bir kadroya sahip müzikale davetlisiniz. 

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu
Tarih: 15 Ekim

Kulaklıklar Her Yerde
Teknoloji

En Pahalısından En Havalısına: Kulaklıklar Her Yerde

Kulaklıklar hayatımızı ele geçirmiş durumda. Sabah işe giderken toplu taşıma araçlarında, açık ofis düzenindeki işyerinde, akşamüstü sporda, evde…

Devamını Oku
Avrupanın kahvaltıcıları (0)
Kültür Seyahat

Anadolu Yakası’nın En İyi Kahvaltıcıları

Muhteşem bir manzara eşliğinde eşsiz lezzetlerle damak tadınızı şenlendirmek ister miydiniz? Sizler için Anadolu Yakası’nın en iyi kahvaltıcılarını…

Devamını Oku
Yoga Zamanı!
İyi Yaşam

Sağlıklı Bir Zihin ve Beden İçin Yoga Zamanı!

Yoga, fiziksel, zihinsel ve spiritüel olarak farklı disiplinleri ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Yoga ile uğraşan erkeklere yogi,…

Devamını Oku