Kültür Seyahat

11 Eylül 2023

Hem çocuklara, gençlere hem de yetişkinlere hitap eden aquaparklar günümüzün en önemli eğlence aktivitelerinden bir tanesi. Bu parklar birbirinden farklı oyunları, kaydırakları ile herkesin saatlerce güzel vakit geçirmesine olanak tanıyor. Ülkemizin pek çok bölgesinde bu aquaparklar bulunuyor. Ege ve Akdeniz bölgesi ise aquaparklar açısından oldukça zengin. Gelin şimdi Akdeniz ve Ege’nin en meşhur aquaparklarına bir göz atalım.

Aqua City Balçova Termal – İzmir (Balçova)

Balçova ilçesinde bulunan ve içerisinde birbirinden keyifli su aktivitesinin bulunduğu Aqua City Balçova Termal İzmir ve çevresindekilerin sıklıkla gittiği bir eğlence parkı. İçerisinde ise birbirinden farklı kaydıraklar, küçük, büyük havuzlar, mini golf sahası, teniz kortu, dalga havuzu, dart ve daha pek çok aktiviteler yer alıyor. Haftanın 7 günü açık olan parkın giriş ücretleri yetişkinler için 250 TL – 350 TL iken 5-12 yaş çocuklar için giriş ücreti 200 TL – 250 TL. 0-4 yaş arası çocuklar için ise ücret talep edilmiyor.

Aquapark Ege-Akdeniz 1

Gümüldür Yalı Castle Aquapark – İzmir (Menderes)

İzmirlilerin şehirden pek uzaklaşmadan boş vakitlerini en iyi değerlendirebilecek parklardan bir tanesi de Gümüldür Yalı Castle Aquapark. İzmir’in güzide ilçesi Menderes’te bulunan bu park tam 19 bin metrekarelik bir alanda bulunuyor. Göz alabildiğine uzanan bu parkta hem çocuklar hem de yetişkinler için pek çok aktivite bulunuyor. İçeri girerken bir kerede ücret ödüyorsunuz ve gün boyunca dilediğiniz aktiviteden sınırsız bir şekilde faydalanabiliyorsunuz. İçeride yine farklı ve eğlenceli kaydırak çeşitleri, havuzlar ve oyunlar bulunuyor. Çocuklar için ayrıca Kids Club adıyla bir eğlence alanı da bulunuyor. Haftanın her günü park giriş çıkış saatleri 10:00 – 18:00 iken deniz ve plaj kullanım saatleri ise 10:00 – 17:00. Kaydırak açılış ve kapanış saatleri ise 10:00 – 17-30. Ücretler ise yetişkinler için 645.00 TL – 695.00 TL, çocuklar için 440.00 TL – 510.00 TL. 2017 ve sonrası doğumlu çocuklar için ise ücret talep edilmiyor.

Adaland Aquapark – Aydın (Kuşadası)

Aydın Kuşadası’nda bulunan Adaland Aquapark Ege bölgesinin en çok ziyaretçi alan su parklarından bir tanesi. Parkta hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği aktiviteler mevcut. Bu parkta özellikle dünyanın en uzun kaydırağı olarak bilinen Amazon Aile Kaydırağının bulunduğunu belirtmek gerek. Bunun dışında yine renkli ve farklı kaydırak çeşitlerinin bulunduğu parkta dalga havuzu, çocuk havuzu, tramplen, tembel nehir, jakuzi, rafting gibi aktiviteler de bulunuyor. Giriş ücretleri ise 10 yaş ve üzeri için 800.00 TL, 4-9 yaş için 550 TL, 0-3 yaş arası çocuklar için ücretsiz. Bu ücretlerin sadece Türk vatandaşlarını kapsadığını da söylemek gerekiyor.

Aquapark Ege-Akdeniz 3

The Land of Legends – Antalya (Serik)

Antalya Serik’te bulunan The Land of Legends konsept su parklarının en başarılı örneklerinden bir tanesi. Park içerisinde Land of Laughter, Secret Lagoon, Aqua Land, Adventure Land gibi çocukların son derece beğeneceği büyülü atmosfere sahip aktivite alanları bulunuyor. Parkın Aqua Land bölümünde Float Rider, Dolphin Swim, Dolphin Scuba Diving gibi son derece eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz aktiviteler bulunuyor. İçeride küçüklü büyüklü sayısız kaydırak çeşidi bulunuyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça eğlenceli aktivitelere yer verilen The Land of Legends’ın girişleri ücretli. 4-11 yaş çocuklar için giriş ücreti 1040 TL, 12 ve üstü için 1300 TL. Parkta bir de Fast Track hizmeti bulunuyor ki bu hizmet gün boyunca eğlenceli kaydırak ve oyuncaklara sıra beklemeden binme avantajı sağlıyor. Bu hizmetin bedeli ise 490 TL.

Kemer DoluSu Park – Antalya (Kemer)

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan DoluSu Park, sayısız aktivite, kaydırak ve havuzu içerisinde barındırıyor. Akdeniz bölgesinin en büyük ve en ilgi çeken su parklarından bir tanesi olmakla beraber sadece kaydırak ya da oyuncaklar değil farklı büyüleyici gösterilerin de yapıldığı bir park. Parkta küçük büyük herkesin köpük partisi yapabileceği bir etkinlik de bulunuyor. Haftanın her günü 10:00-17:00 arasına hizmet veren parkın giriş ücretleri 6-11 yaş aralığındaki çocuklar için 360 TL, 12 yaş ve üzeri yetişkinler için 600 TL. Ancak farklı kampanya ve indirimler söz konusu olabiliyor.

Aquapark Ege-Akdeniz 2

The Land of Legends Theme Park – Antalya (Belek)

Antalya’nın yine güzel bir ilçesinde, Belek’te yer alan bu tematik park küçük büyük herkese hitap ediyor. Ülkenin en büyük tema parklarından bir tanesi olarak bilinen park içerisinde 40 üzerinde kaydırak çeşidi barındırıyor. Ayrıca hem küçük hem de büyüklere özel 6’dan fazla havuzu bulunuyor. Park içerisinde görenleri heyecanlandıran yüksekliği 60 metre üzerindeki Hyper Coaster’dan Family Coaster ise aile boyu eğlence isteyenlerin favorisi. Park içerisinde pek çok farklı aktivite ve su gösterileri mevcut. Giriş ücretleri ise 4-12 yaş aralığındaki çocuklar için 1800 TL, yetişkinler için 2000 TL, 0-3 yaş aralığındaki çocuklar için ise ücret talep edilmiyor.

Damlataş
Kültür Seyahat

Kasım'da Bir Başka Olur: Antalya Plajları

Yaz ayları sonrasında her ne kadar havalar soğusa da Antalya’nın güneşi hep bir başkadır. İnsanın içini ısıtmakla kalmaz, soğuk kışa girmeye yakın…

Devamını Oku
Kanyon-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Kanyonları

Ülkemiz, diğer tüm doğal güzelliklerinin yanında kanyonlar bakımından da tam bir cennet. Belki daha önce bu kadar yakınınızda olduğunu bile…

Devamını Oku
Antalya Kamp-0
Kültür Seyahat

Antalya’da En İyi 10 Kamp Alanı

Çadırlar ve uyku tulumları hazır mı? Öyleyse gelin, ısınan havalarla birlikte Antalya'nın dört mevsimlik kamp alanlarını birlikte keşfedelim.

Devamını Oku