Türk vatandaşları, mevcut bordo pasaportlarının yanı sıra Dubai’ye girebilmek için mutlaka Dubai vizesi almak durumundalar.

Alınacak olan Vize sadece Dubai’de değil, Birleşik Arap Emirlikleri’nin yedi emirliğinde de geçerlidir.

Ülkemizden Dubai’ye haftanın her günü hem aktarmalı hem de direkt olarak uçak seferleri yapılmaktadır.

1

Bunun dışında Doha, Bahreyn, Londra ve Paris aktarmalı olarak da Türkiye’de Dubai’ye uçmak mümkün.

Türkiye’den Dubai Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirilen direkt seferler yaklaşık dört buçuk saat sürmektedir.

Uçağın dışında Dubai’ye gitmek için tercih edilen bir diğer yol da deniz seferidir ancak gemi turu ile Dubai’ye gitmek için mutlaka Dubai Cruise vizesi alınmalıdır.

Şehir merkezinden dört kilometre uzaklıkta, Garhoud bölgesinde yer alan Dubai Uluslararası Havalimanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük havalimanıdır.

Çok işlek bir havalimanı olduğu için merkeze gitmek için birçok alternatif bulunur.

Havalimanı terminalinden direkt olarak Burj Khalifa metrosuna çıkılabilir.

Havalimanı ve şehir merkezi arasında sefer yapan otobüsler veya taksi de sık kullanılan ulaşım araçları arasında. Yolculuk ortalama 20 dakika sürüyor.

2

Ayrıca tamamen ücretsiz olarak hizmet veren shuttle servislerden de yararlanabilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda en çok tercih edilen ulaşım aracı taksi, zira fiyatlar gayet uygun.

Pembe renkli olan taksiler yalnızca kadınların kullanımına açık ve taksilerin üstlerinde yer alan ışığın rengi, taksinin bağlı bulunduğu durağa göre değişiyor.

Yeşil ve kırmızı renklerle belirlenmiş olan metro hattının saatleri sık sık değiştiği için bir metro haritası edinmekte ve günlük olarak seferleri takip etmekte fayda var.

Turistik seyahatler için ziyaretçilerin en çok tercih ettiği ulaşım alternatiflerinden biri ise deniz otobüsleri.

Çöl iklimine sahip olan Dubai’yi en iyi tanımlayan kelimelerden birisi de “Sıcak”.

Yıl boyunca gün ışığının ve sıcaklığın eksik olmadığı Dubai’de tüm oteller, restoranlar ve alışveriş merkezleri klimalı olduğundan mevsim fark etmeksizin ziyaret edilebilir.

Ancak sıcaklığın nispeten daha dayanılabilir olduğu Kasım ve Nisan arasındaki kış mevsimi, ziyaret için en ideal mevsimdir.

Yüksek sezon olarak nitelendirilen kış mevsiminde konaklama fiyatları da, kalabalık da en üst seviyededir ancak hem havanın güzel oluşu hem de açık hava eğlencelerinin fazlalığı nedeniyle genellikle en keyifli tatil sezonu da budur.

Sıcaklıkların 23 ila 36 derece arasında değiştiği Mayıs, Eylül ve Ekim ayları, yoğun kalabalıkla savaşmak durumunda kalmadan deniz suyunun tadını çıkarmak için en güzel zamanlardır ancak yüksek sezona göre otel fiyatlarında gözle görülür bir düşüş olmadığını da belirtmek gerek.

3

Haziran ve Ağustos ayları Dubai için turist yoğunluğunun oldukça azaldığı zamanlardır. 40 dereceleri bulan sıcaklık ve üzerine eklenen nem nefes almayı dahi zorlaştırırken fiyatlar da büyük ölçüde düşer.

Özellikle bu düşük sezonda boş kalmak istemeyen oteller ve restoranlar büyük indirimler ve avantajlar sunar.

Dubai ziyaretiniz için valiz hazırlarken, hava sıcaklığı ne kadar yüksek olursa olsun akşamların soğuk geçeceği düşünülerek kalın bir ceket ya da kazak almayı ihmal etmeyin.

Yüksek faktörlü bir güneş kremi de valizin olmazsa olmazlarından.

Dubai tam bir festival ve etkinlik cenneti. 1 Ocak-1 Şubat arasındaki Alışveriş Festivali, 28-31 Ocak arasındaki Dubai Desert Classic, 26-28 Şubat arasındaki Uluslararası Caz Festivali ve 12-13 Mayıs arası düzenlenen El dul FItr, turistlerin en çok rağbet ettikleri festivaller arasında.