İyi Yaşam

10 Nisan 2023

On bir ayın sultanı Ramazan ayı hepimize bereketi ve bolluğuyla geldi. Ülkece hayli buruk bir Ramazan geçirsek de İstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerimizde bu mübarek aya yaraşır, birlik beraberlik içerisinde olacağımız etkinlikler düzenleniyor. Dilerseniz gelin, hep birlikte İstanbul’da Ramazan etkinliklerini inceleyelim.

İstanbul-ramazan1

İGA İstanbul Havalimanı’nda Ramazan Coşkusu Bir Başka Yaşanıyor

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İGA İstanbul Havalimanı, Ramazan ayı boyunca yolcularına sunduğu hizmetlerde fark yaratmaya devam ediyor. Üstelik bunu yalnızca terminallerinde değil, depremin etkilediği bölgelerde de yaparak tüm depremzede vatandaşlarımıza geleneksel bir Ramazan ayını yaşatma imkanı sunuyor.

İç Hatlar’daki “Ramazan Köyü” ile o eski Ramazanlar’ı hatırlıyor, Mihri Hanım VR Deneyimi, Bilge Ay’ın çocuklarla yarışmaları, Hacivat ile Karagöz, Davulcu Ali Kuka ile Maniler, Meddah Güler Hanım ile masallar, Kavuklu ile Pişekar gibi geleneksel ile yenilikçi anlayışı bir araya getiren etkinliklere katılma imkanı buluyorsunuz.

Terminalin dijital ekranları ve giriş kapıları “Ramadan Kareem” ve konsepte uygun süslemeler ile bezenirken, karakter tasarımları yine Brezilyalı sanatçı Jonas Pina imzası taşıyor. Bu senenin Ramazan şarkısı ise Sertab Erener’den. Sanatçının İGA’nın Ramazan filmine özel olarak yazıp seslendirdiği eseri İstanbul Airport TV hesabından dinleyebilirsiniz.

Bütün bunlar bir yana, İGA’nın Ramazan Tırı tüm Ramazan boyunca Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman illerimizi dolaşarak, çeşitli hediyeler ve etkinliklerle afetzedelere moral vermeyi sürdürecek.

Maltepe Şehir Parkı Ramazan Etkinlik Alanı

Ramazan etkinlikleri denildiği zaman akla ilk gelen alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Maltepe geliyor. Maltepe sahilinde konumlanan 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın doldurulması sonrasında oluşturulan Avrupa’nın en büyük ve güçlü yaşam, spor ve eğlence merkezi olan Marmara Şehir Parkı’ndan söz ediyoruz. Bu park, Anadolu yakasındaki Ramazan etkinliklerine de ayrıyeten ev sahipliği yapıyor.

Bilindiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu yana Ramazan etkinlikleri düzenlemek için Maltepe Şehir Parkı’nı tercih ediyor. Öte yandan bu yararlı etkinlik sayesinde özellikle de Anadolu yakasında yaşayan İstanbullu vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan ayını, tüm maneviyat ve tarihten gelen geleneksel kültürümüzü yansıtan bir atmosferde yaşama şansını elde ediyor.

İst Ramazan-2

Açıkhava İftar Sofraları

Sıradaki Ramazan etkinlik durağımız da Açıkhava İftar sofraları oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu etkinlikte Ramazan ayı boyunca İstanbul’un birbirinden farklı semtlerinde hazırlamış olduğu Açıkhava İftarları ile bir araya gelip görsel şölen sunan 1 milyonun üzerinde İstanbullu vatandaş,  birlik ve beraberlik kapsamında oruç açmanın manevi mutluluğunu yaşıyor ve yansıtıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2010 yılından bu zamana kadar olan süreçte Açıkhava İftarları ile Ramazan Ayı boyunca İstanbul’un birbirinden farklı semtlerinde kurduğu lezzet dolu iftar sofralarında İstanbulluları bir araya getiriyor. Kurulan lezzet dolu iftar sofralarıyla birlikte aynı coğrafyada paydaşlık eden halk arasında dayanışma ve paylaşma duyguları da artırılıyor. Üstelik sadece bununla da sınırlı değil. Aynı zamanda bir yandan da Türk kültürünü yansıtan örf ve adetlerimizin yaşatılması da birlik ve beraberlik duygusuna devamlılık kazandırıyor. .

Ramazan ayı boyunca İstanbul’un birbirinden farklı semtlerinde ortalama olarak 1 milyon kişinin üzerinde İstanbullunun özel olarak ağırlandığı lezzet dolu iftar sofraları ile ilgili her türlü organizasyon çalışmaları ve çeşit çeşit ikramlar ise İBB İşletmeler Müdürlüğü’ne bağlı Lojistik Destek Merkezi önderliğinde tam gaz gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda birçok farklı kesimin beraberlik duygusuyla birlikte iftar yaptığı bu eşsiz etkinlikler de oldukça rağbet görüyor.

Yenikapı Şehir Parkı Ramazan Etkinlik Alanı

İstanbul’da gerçekleştirilen en güzel Ramazan etkinliklerinden bir diğeri ile geldik. Bildiğiniz gibi; on bir ayın sultanı Ramazan’ın getirisi olan maneviyatı ve coşkusuyla doyasıya yaşandığı İstanbul’da yepyeni etkinlik adreslerinden bir diğeri de Yenikapı Şehir Parkı olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan Yenikapı sahilinde yaklaşık olarak 700 bin metrekare bir alan üzerine kurulmuş olan Yenikapı Sahili ve Etkinlik Alanı, 2014 senesinden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa yakasında konumlanmış olan Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Sahilin her bir köşesine uzanan Yenikapı Şehir Parkı Etkinlik Alanı, gözlerinizi alamayacağınız yemyeşil ağaçların mavinin müthiş uyumu içerisinde sizleri bekliyor! Bütün bunların yanında uzun yürüyüş ve bisiklet parkurları ile Ramazan ayı süresince İstanbullu vatandaşlar için birbirinden farklı bir alternatifler sunularak keyifli bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Ramazan ayı boyunca her gece yaklaşık olarak 25 bin İstanbullu vatandaşların geleneksel Ramazan eğlenceleriyle bir araya geldiği Yenikapı Şehir Parkı’nda yapılan etkinliklerin her yıl aynı coşkuyla sürmesi adına gereken çalışmalar tam gaz devam ediyor. Bu bağlamda gerek birlik ve beraberlik doğrultusunda hareket etmeye çalışan kişiler gerekse böylesine güzel bir ortamda kaynaşarak vakit geçirmek isteyenler Yenikapı Şehir Parkı’ndaki Ramazan etkinliklerine katılım sağlıyor.

İst Ramazan-3

İBB Müzeleri Ücretsiz Etkinlikler

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu karara göre Ramazan ayı boyunca İBB Kültür AŞ’ye bağlı bütün müzeler, iftardan sonra yerli ziyaretçilere ücretsiz bir şekilde kapılarını açacak. Öte yandan Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi 23 Mart-20 Nisan tarihleri arasında iftar saatinden hemen sonra ziyaretçilerini güzel bir şekilde ağırlamaya devam edecek. Bununla beraber Radar İstanbul'da bulunan QR kod okutularak giriş sağlanabilecek. Ramazan ayı boyunca birçok İstanbullu bütün bu fırsatlardan yararlanabilecek! Gerek sanat gerekse farklılık olması adına İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlik, İstanbullu vatandaşların sanata hitaben rağbet göstermesine de vesile olmuş. Öte yandan iftar saatinden hemen sonra ailecek ya da sevdiklerinizle beraber geçirebileceğiniz bu güzel aktivite, keyifli bir akşam yaşamanıza da önayak oluyor. Bütün bunların yanı sıra birçok kişi, daha önce görmediği ya da keşfetmediği birçok yeri gözlemleyip inceleme fırsatı da elde ediyor. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Ramazan ayına özel yaptığı bu atılım, vatandaşlar adına adeta biçilmiş bir kaftan görevinde demek mümkün. Siz de Ramazan ayı boyunca kendiniz için en uygun olan İstanbul Ramazan etkinliklerinden birine katılım sağlayabilirsiniz!

Kokpit Nasıl Bir Yer?
Teknoloji

Herkesin Ortak Merak Konusu: Kokpit Nasıl Bir Yer?

Ne kadar çok binmiş olursak olalım uçağın bazı bölümleri gizemini koruyor. Özellikle güvenlik nedeniyle kısıtlanan kokpit bölümü hepimizin ilgisini…

Devamını Oku
How The New Food/Beverage Services are Provided at The Airport
Kültür Seyahat

Covid-19 Sonrası Havalimanı Düzenlemeleri

Covid-19 sonrası kafanızda bazı soru işaretleri kalması oldukça normal. İstanbul Havalimanı’nın bu konuda aldığı önlemleri detaylıca inceledik.

Devamını Oku
Aşiyan Müzesi-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Şairi: Aşiyan Müzesi

Edebiyatımızın önemli şairlerinden biri olan Tevfik Fikret'in sanatseverlere bıraktığı en önemli eserlerinden biri, planını kendisinin…

Devamını Oku