Kültür Seyahat

22 Mart 2023

Eğlenceli, orijinal, heyecan verici, muhteşem... Dünyanın en iyi eğlence parkları, gençleri, yaşlıları ve adrenalinin tadını çıkarmak isteyen herkesi karşılamaya hazır. Bu rekreasyon alanları, her zevke uygun çeşitli cazibe merkezleri, teması veya gösterileri sayesinde eğlence ve duygu arasında mükemmel bir kombinasyon elde ediyor. Bu yüzden size dünyanın en iyi eğlence parklarını keşfetmeniz için bir liste hazırladık. Farklı duygular arıyorsanız ve adrenalin bağımlısıysanız listedeki eğlence parkları sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

disneyland

Disneyland, Paris

Paris'te Eyfel Kulesi'ni görmenin yanı sıra Disneyland sayesinde Disney dünyasına girebilirsiniz. Disneyland, mükemmel klasik tema parklarından biri ve burada hem çocuklar hem de yetişkinler hayal kurmaya hazır. Bu alanda iki tema parkı, Disneyland Park ve Walt Disney Studios Park'ın yanı sıra büyük bir otel kompleksi, bir alışveriş ve eğlence alanı ve hatta bir golf sahası bile vardır. Ancak, Disneyland Paris'in en iyi yanı size klasik ve modernin tadını çıkarma şansı, bir ömür boyu Disney karakterleriyle tanışma ve aynı zamanda teknolojik cazibe merkezlerinin veya heyecan verici gösterilerin keyfini çıkarma fırsatı vermesidir. Disneyland Paris, büyülü bir aile deneyiminin keyfini çıkarmak, hayal etmek ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için ideal bir yerdir.

Everland, Seul

Güney Kore'nin Gyeonggi-do ilinde, dünyanın en iyi eğlence parklarından ve aynı zamanda en çok ziyaret edilenlerden biri olan Everland bulunmaktadır. Everland Güney Kore’nin en büyük ve geniş tema parkıdır. Yaşam boyu geleneksel bir fuar olan Global Fair, Zootopia, European Adventure, Magic Land gibi farklı alanlarda çok çeşitli tematik cazibe merkezlerine ev sahipliği yapması sayesinde burada gerçekten eğleneceğinize garanti verebiliriz. Everland'de ayrıca her bahar düzenlenen lale festivalinin tadını çıkarabilir, bu inanılmaz tema parkının heyecanını ve adrenalini yaşadıktan sonra bu festivalde rahatlayabilirsiniz.

Port Aventura

Port Aventura World, Tarragona

İspanya'daki en iyi eğlence parkını ve şüphesiz dünyanın en iyilerinden birini görmezden gelemezdik. Burası Salou, Tarragona'da bulunan Port Aventura World. Çin, Meksika,  Polinezya, Akdeniz ve çocuklar için Susam Sokağı gibi bazı tematik bölgeye ayrılmış bir eğlence parkıdır. Parkın bu alanlarının her birinde, tüm aile için birçok ilgi çekici yer bulunuyor.

Ancak, buna ek olarak, park en büyük hitlerinden biri olan Dragon Khan, hızın garanti edildiği Furius Baco veya Shambhala gibi adrenalinin eksik olmayacağı dünyanın en heyecan verici cazibe merkezlerinden bazılarına da sahip. Ayrıca, Port Aventura World'de bir su parkı da bulunmaktadır. Dünyayı Port Aventura World'ün ve onun inanılmaz gösterilerinin gözünden keşfetmeye cesaret ederseniz ziyaret edebileceğiniz yeni Ferrari Land tema parkı vardır.

Legoland Billund, Billund

Avrupa'dan ayrılmadan, dünyanın en önemli tema parklarından biri olan ve üstelik ülke içinde gerçek bir sembol haline gelen Legoland Billund'un bulunduğu Danimarka'yı ziyaret etmenin tam zamanı. Burası Legoland zincirindeki ilk parktır ve çocukların ve yetişkinlerin seveceği çok çeşitli cazibe merkezlerine sahiptir. Ana parka ek olarak, bu kompleksi tamamlayan Lalandia'yı ve tema parkını ziyaret edebilirsiniz. Eğer bir Lego aşığıysanız, bu eğlence parkını kaçırmamalısınız.

Legoland Billund

Universal Studio, Florida

Dünyanın en büyük eğlence parklarından biri olan Universal Orlando Resort bünyesinde Universal Studios Florida bulunmaktadır. Walt Disney World'ün doğrudan rakibi olma fikriyle doğan bu lunapark, kendinizi bir film setinin içinde gibi hissedeceğiniz dünyanın en büyük, en heyecanlı ve eğlenceli parklarından biri haline geldi.

Bu devasa kompleks, 3D ve inanılmaz özel efektler sayesinde çok sayıda tamamen sürükleyici cazibe merkezine ev sahipliği yapıyor. Universal Studio’da King-Kong, Jurassic Park, Spider-Man, The Mummy, The Simpsons veya Harry Potter gibi efsanevi televizyon ve sinema tarihinin en iyi film ve dizilerine ait tema parklar mevcut. Ancak bunca güzellik burada bitmiyor. Parkta Hagrid'in Sihirli Yaratıklar Motosiklet Maceracısı gibi kaçıramayacağınız bir hız treni veya bu parkı Adalar Macerası'na bağlayan Hogwarts Ekspres treni gibi çok eğlenceli yerler var.

Walt Disney World Resort, Florida

Hazır Orlando’dayken eğer Disney dünyasının hayranıysanız, Orlando'da Disney'e, karakterlerine, hikâyelerine ve tüm maceralarına adanmış 546.000 metrekare bulacaksınız. Hiç şüphesiz ki burası gezegende en çok ziyaret edilen yerlerden biri konumunda. Etkileyici park, Külkedisi'nin şatosunun çevresinde, tüm seyirciler için komik eğlencelerin keyfini çıkarabileceğiniz farklı alanlara sahiptir. Ayrıca havai fişeklerini, geçit törenlerini veya sizi her köşede bekleyen Disney karakterlerini görebileceksiniz. Sihir kelimesini düşünürseniz, Walt Disney World Resort bunu deneyimlemek ve hissetmek için mükemmel bir yer.

walt disney world

Europa-Park, Rust

Almanya'yı ziyaret ederseniz, dünyanın en iyi eğlence parklarından biri olan Europa Park'ı kaçırmamalısınız. Europa-Park Rust kasabasında bulunur ve ana Avrupa ülkeleri veya bölgelerinin adını taşıyan 15 farklı bölgede bölünmesiyle karakterize edilir. Ama bunun dahası da var. Europa-Park dünyanın en iyi eğlence parklarından biriyse, bunun nedeni 16 roller coaster'a ve 100'den fazla cazibe merkezine sahip olmasıdır. Bunların arasında sadece 2,5 saniyede 0'dan 114 km'ye gidebileceğiniz bir cazibe merkezi olan Blue Fire da vardır. Adrenalin arıyorsanız burası kesinlikle tam size göre.

Tivoli Bahçeleri, Kopenhag

İnsan kalabalığı ve cazibe merkezlerine girmek için büyük kuyruklar sizi bunaltıyorsa, Kopenhag'daki Tivoli Bahçeleri, parklar ve bahçeler arasına dağılmış hız trenlerini ve rüya binaları birleştirir böylece sıra beklemek sizin için sıkıntı olma halinden çıkar.

Burası dünyanın en eski tema parklarından biridir. Tam olarak 1843 yılında Kral VIII. Christian tarafından açılmıştır. Yıllar geçtikçe, Çin Pagodası veya Arap Nimb Sarayı gibi restoranlar ve oteller dâhil olmak üzere cazibe merkezleri ve temalı binalar eklemiştir.

Burada Hans Christian Andersen'in hikâyelerine veya İskandinav mitolojisinden Valhalla kalesine dayanan tematik binalar ve ilgi çekici yerler var. Ayrıca birçok Danimarkalı çiftin evlenmeyi tercih ettiği çok sayıda romantik köşeye de sahip.

Tivoli.jpg

 

 

Tema Parklar-0
Kültür Seyahat

Çocuklar Bayılacak: Dünyanın En İyi Eğlence Parkları

Eğlenceli, orijinal, heyecan verici, muhteşem... Dünyanın en iyi eğlence parkları, gençleri, yaşlıları ve adrenalinin tadını çıkarmak isteyen herkesi…

Devamını Oku
Michelin Yıldızı-0
Yeme İçme

Avrupa'nın Michelin Yıldızlı Restoranları

Alanında en iyi restoranların kabul edildiği Michelin Yıldızları listesi, gurme turizmin nabzının attığı şehirlerin belirlenmesinde önemli rol…

Devamını Oku
Michelin Yıldızı-0
Yeme İçme

Avrupa'nın Michelin Yıldızlı Restoranları

Alanında en iyi restoranların kabul edildiği Michelin Yıldızları listesi, gurme turizmin nabzının attığı şehirlerin belirlenmesinde önemli rol…

Devamını Oku