Kültür Seyahat

11 Ağustos 2020
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2022

Hafta sonu geldiğinde ailenizle kaliteli ve güzel vakit geçirmek istiyorsanız tema parklar tam size göre. Farklı semtlerde farklı konseptlerde bulunan parklar mevcut ancak bugün biz sizler için Avrupa Yakası’nda bulunan ve ailecek gidebileceğiniz tema parklarını derledik. Şimdiden iyi eğlenceler dileriz!

Vialand-1

1- İsfanbul Tema Park, Alibeyköy

Bir zamanların Vialand’i artık karşımıza yeni adı İsfanbul ile çıkıyor. Hafta sonu ailesiyle beraber eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için mükemmel seçenekler sunan İsfanbul, panayır oyunları, açık hava konserleri, onlarca markaya ev sahipliği yapan alışveriş merkezi ve kurulma amacı olan eğlenceli oyun parkları ile sizlere muhteşem bir gün yaşatmayı amaçlıyor.
Tema parkın içinde aynı zamanda farklı bir konseptte bulunan Jungle İstanbul 5000m²’lik alana kurulu egzotik hayvanat bahçesi, safari konsepti ve korku tünelleri ile sizleri büyülü ormanına davet ediyor.                           

2- Sea Life Akvaryum, Bayrampaşa

Dünyanın hemen hemen her kıtasında bulabileceğiniz Sea Life konsepti, su altı dünyası adına İstanbul’da en geniş deniz canlıları ve yer kapasitesine sahip deniz altı yaşam parkıdır. Çocuğunuz ve sizin hem eğlenmek hem de deniz canlıları hakkında yeni bilgiler öğrenmek için gidebileceğiniz en güzel tema parkların başında gelir.

Bu büyülü dünyada, tabanı cam kaplı tekneler ile bir keşfe çıkabilir ya da okyanus tanklarında balıkların gizli dünyasını keşfedebilirsiniz. Eğer ailecek cesaretliyseniz köpekbalıkları ile yüzebilirsiniz bile! 

3- Moi Park, İkitelli

Moi Park hem aileler hem de yetişkinler için eğlenceli ve büyük tema parklarından birisi. Bünyesinde bulundurduğu spor oyunları ile eğlenebilir ve yarışabilir, korku ve kahkaha tünelleri ile birden fazla duyguyu aynı anda yaşayabilir ya da fırfır ile adrenalini her saniye içinizde hissedebilirsiniz. 

Ayrıca içerisindeki lunapark konsepti ile çarpışan arabaların nostaljisini yaşayabilirsiniz. Bizim önerimiz buraya zamanınızı birkaç haftaya yayıp öyle gitmeniz. Böylece bütün fırsatları yakalamış ve hepsinin tadını doya doya çıkarmış olursunuz. 

4- Babalu Park, Başakşehir

Başakşehir'de çocuklar için kurulan bu tema parkı 1-12 yaş arası çocuklara uygun bir yerdir. Oyunların temel amacı çocuğunuzun diğer çocuklar ile sosyalleşip ekran oyunlarından uzak vakit geçirmesidir. Güvenlik önlemleri çok dikkatli bir şekilde alınmıştır. Bu yüzden gönül rahatlığı ile çocuğunuzu oynamaya getirebilirsiniz. Bu eğlenceli mekânda çocuklar oyun oynarken kaymaz tabanlı bir silikon çorap giymelidir. Bu çorapları evden getirebilir ya da Babalu’dan temin edebilirsiniz.

5- Korsan Adası Tema Park, Tuzla 

Tuzla’daki Korsan Adası Tema Parkı, İstanbul Viaport Marina’nın içinde bulunuyor. Anadolu Yakası’ndaki ilk tema parkının içerisinde oyun salonları, sinema salonu, bowling ve büyük bir sualtı akvaryumu var. Ayrıca burası Avrupa’nın en büyük beşinci roller coasterlarından birine sahip;  Red Fire. Adrenalin tutkunlarının ve eğlence arayışında olanların çok seveceği bu tema parkı görülmeye değer. 

6- Legoland Discovery Centre, Bayrampaşa

Bayrampaşa Forum İstanbul AVM’nin içinde bulunan bu tema parkı, çocukların çok ama çok sevdiği bir yer. Çünkü isminden de anlayacağınız üzere burası legoların dünyasına ait. Çocuklarınız burada yapılmış lego şekillerini inceleyerek görsel hafızalarını geliştirir, lego parçalarını birleştirmeleri sayesinde de motor becerilerini pekiştirmiş olurlar. Hem eğitici hem de eğlenceli bu merkezde 4 boyutlu sinema,  temalı oyun alanları ve atölye çalışma yerleri mevcut. Burada ayrıca çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Örneğin çocuğunuzun doğum gününü bu parkta kutlayabilirsiniz çünkü doğum gününe özel organizasyonlar düzenliyorlar. Lego Fabrikası, Krallık Macerası Lazer Oyunu, Lego Mağazası, Lego Yangın Akademisi, Lego İnşa Sahası gibi birbirinden eğlenceli bölümlerde yer almaya ne dersiniz? 

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağında 5 Mekân
Yeme İçme

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı'nda 5 Mekân Önerisi

Pişileri ve kendine has sunumları ile kalbimizi çelen Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nın enfes mekânları… Hafta içi ya da hafta sonu arkadaşlarınızla…

Devamını Oku
Ağva-kapak
Kültür Seyahat

İstanbul'dan Günübirlik Kaçılabilecek Yerler

İstanbul'un trafiği, stresi, kalabalığı fazla gelmeye başladıysa, doğayla baş başa bir iki gün geçirip kendinizi yeniden şarj etmeye ihtiyacınız…

Devamını Oku
Sarayburnu-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un İlk Efsanesi: Sarayburnu

15. yüzyıldan bu yana Osmanlı hükümdarlarına ev sahipliği yapan tarihi Sarayburnu, Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi sembolik yapılar ve kültürel…

Devamını Oku