Yeme İçme

8 Nisan 2024

Asya ile Avrupa’yı birleştiren ve kültürel bir merkez olan İstanbul’da dünya mutfağından seçkiler bulabileceğiniz pek çok restoran mevcut. İstanbul’un hem Avrupa hem de Asya yakasında İtalya’dan Yunanistan’a, Hint mutfağından Uzak Doğu lezzetlerine kadar pek çok farklı lezzeti tatmanızın mümkün olduğu mekanlar bulunuyor. 

Her yıl dünyanın dört bir yanından ülkemizi ziyaret eden turistlerin uğrak noktası olan bu restoranlar yeni lezzetlere açık olanlar ve dünya mutfağından seçkilere düşkün olanları en iyi şekilde ağırlıyor. Kısacası İstanbul’daysanız dünya lezzetlerini keşfetmemeniz için hiçbir neden yok. Öyle ki İstanbul’un neresinde yaşıyor olursanız olun ya da sadece birkaç günlüğüne ziyarete gelmiş bir turist olun her daim yolunuzun üstünde dünya mutfağından örneklerin sunulduğu bir restoran bulmanız mümkün. İşte İstanbul’da küresel lezzetleri deneyebileceğiniz popüler mekanlar.

Pera Thai

Avrupa yakasında bulunan Pera Thai, adından da anlaşılacağı üzere köklü bir Tayland restoranı. 2001 yılında faaliyete başlayan bu restoranda Tayland mutfağının en meşhur lezzetlerini bulabilirsiniz. Aynı zamanda ödüllü bir mekan olan Pera Thai hem sunum olarak hem de misafirperverlik olarak son derece güzel bir yer. Tayland mutfağını seviyor ya da bu mutfağı keşfetmek istiyorsanız Beyoğlu’nda bulunan bu restoranı denemenizi önerebiliriz. 

Thai Food.jpg

Tayland yemeklerine aşina olmayanlar, öncelikle Tayland Mutfağı: Müptelası Olmak İşten Değil yazımıza göz atıp bu muazzam mutfağı keşfedebilirler.

La Scarpetta

İstanbul Dünya mutfağı restoranları dendiğinde ilk akla gelen restoranlardan bir tanesi La Scarpetta’dır. İtalyan mutfağının en özel seçkilerini tadabileceğiniz bu restoran özel bir akşam yemeği için son derece ideal. Şık ve rahat atmosferi, müşterilerine karşı ilgili personeli ve elbette İtalyan mutfağının en özel yemekleri ile sizlerin hem gözlerine hem de damak zevkinize hitap ediyor. Eğer İtalyan mutfağını denemek isterseniz Beşiktaş’ta yer alan bu mekanı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. 

Japonika Sushi

Uzakdoğu mutfağından farklı lezzetleri tadabileceğiniz Japonika Sushi bu anlamda şehrin en özenli mekanlarından bir tanesi. Başta Sushi olmak üzere pek çok lezzeti bir arada bulabileceğiniz bu mekan hayli ilginç dekorasyonu ve daha önce muhtemelen tatmadığınız baharatları ile sizleri mistik bir yolculuğa çıkaracak. Uzakdoğu’nun lezzetli seçkilerini tadabileceğiniz bu keyifli mekan Beşiktaş’ta bulunuyor. 

Sushi

Arada Endülüs

Lübnan mutfağının en özel lezzetlerini deneyebileceğiniz Arada Endülüs her damak zevkine hitap eden bir seçki sunuyor. Öyle ki falafelden humusa, zahterden kibbehe kadar pek çok farklı yemeği tadabilirsiniz. Akdeniz mutfağından pek çok seçkiyi görebileceğiniz menüde bazı lezzetler oldukça aşina gelecektir. Oldukça şık bir mekan olan Arada Endülüs’ün Arada Cafe ve Arada Blue City olmak üzere iki şubesi daha mevcut. Yolunuz hangisine düşerse uğramanızı öneriyoruz. 

Los Altos

Meksika mutfağı ile meşhur Los Altos, Meksika’nın renkli yaşam atmosferini mekana taşımış. , Beyoğlu’nda tarihi bir binanın teras katında bulunan bu hoş mekanda taco, fajita, burrito, nachos gibi Meksika’nın en popüler yemeklerini tadabilirsiniz. Teras katında olduğundan hem manzaranın hem de muhteşem Meksika lezzetlerinin tadını aynı anda çıkarabilirsiniz. 

Spanish food

İoki

Üsküdar’da yer alan İoki, Asya mutfağının en iyi seçkilerini bulabileceğiniz bir restoran. Adını Hollywood’un ünlü Japon şeflerinden alan İoki’nin “En iyi Asya Mutfağı” ödülünü aldığını da not düşelim. Mekanın sizlere sunduğu yemek seçkisinde yine başta sushi olmak üzere pek çok farklı yemek söz konusu. Geleneksel Japon Mutfağına meraklıysanız ya da Uzakdoğu mutfağını keşfetmek istiyorsanız Anadolu yakasının en popüler Uzakdoğu restoranı İoki’ye uğramanız yeterli. 

Aida Vino E Cucina

Anadolu yakasının İtalyan mutfağında iddialı restoranı Aida Vino E Cucina, Kadıköy’de bulunuyor. İtalyan makarnası, ev yapımı ekmek ve dondurmaları gibi pek çok farklı seçkiyi bu mekanda bulabilirsiniz. Ayrıca mekanda canlı müzik olduğunu da ekleyelim. İtalyan mutfağının en leziz yemeklerini tadarken müzik eşliğinde atmosferin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Italian food

Fauna

Ataşehir’de bulunan Fauna da İtalyan mutfağının en özel seçkilerini sizlerle buluşturan bir mekan. Sadece ama şık bir mekan olan Fauna’da hem öğle yemeği hem de akşam yemeği yiyebilir, rezervasyon dahilinde grup olarak gidebilirsiniz. Makarnadan et yemeklerine, balıktan ravioliye kadar İtalyan mutfağının lezzetli yemeklerini mekanda tadabilirsiniz.  

Ranchero

Meksikalı-Türk bir aile tarafından işletilen Ranchero, Anadolu yakasının dikkate değer restoranlarından bir tanesi. Meksika mutfağının benzersiz lezzetlerini menülerine taşıyan bu restoranın üç ayrı şubesi bulunuyor. Anadolu yakasında bulunan bir diğer şubesi Suadiye’de. Eğer Avrupa yakasında oturuyorsanız Nişantaşı’ndaki şubesini de tercih edebilirsiniz. 

MExican food

Franck Bistro

Anadolu yakası Kozyatağı’nda bulunan Franck Bistro, Fransız mutfağı ile meşhur bir restoran. Fransız mutfağının birbirinden lezzetli seçkilerini bu restoranda deneyebilirsiniz. Bu mekanın en özel yanı sadece rezervasyon sistemi ile konuk alması. Bu nedenle mekana önceden yer ayırtmanız gerekiyor. Franck Bistro’da en fazla 10 kişilik bir rezervasyon söz konusu. 

Schnitzel Landmann

Kadıköy’de bulunan Schnitzel Landmann, Avusturya mutfağından seçkileri ile öne çıkan bir restoran Avusturya’nın en özel yemeği schnitzel’i en güzel haliyle deneyimleyebileceğiniz bir mekan olduğunu söylemek mümkün. Mekanda tavuk schnitzel’in yanı sıra hindi ve dana schnitzel de deneyebilirsiniz. Schnitzel Landmann’in Anadolu yakasında iki şubesi daha bulunuyor.

Şubat 2024-0
Kültür Seyahat

Şubat 2024 İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

İstanbul'un Şubat ayı etkinlik takvimi hayli dolu. Bu ay İstanbullular sevdikleri sanatçıların konserleri, sergiler, tiyatrolar, stand-up…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Haftasonu Önerisi: İstanbul Fotoğraf Turu

İstanbul, dünyanın en fotojenik şehirlerinden biri kuşkusuz. Etkileyici silueti, görkemli yapıları, ışıltılı Boğaz’ı, insanları, çok kültürlülüğü,…

Devamını Oku
İstanbul ücretsiz kütüphaneler (0)
Kültür Seyahat

İstanbul'un Ücretsiz Halk Kütüphaneleri

Ücretsiz ve kolay ulaşılabilir halk kütüphaneleri bakımından bir hayli zengin olan İstanbul, okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık yaratmak…

Devamını Oku