Yeme İçme

13 Haziran 2022

McDonalds ve Burger King gibi fast food zinciriyle hayatımıza giren hamburgerler çağ atlamaya devam ediyor. Özel yapımı olan eti, lezzetli köftesi, bol malzemeleri, yumuşacık hamburger ekmeği, çıtır patates kızartması ve çeşitli leziz soslarıyla doyurucu bir seçenek sunan burger mekanları, ev yapımı hamburgerleriyle hamburger kültürüne yeni bir soluk getiriyor. Aralarına her gün bir yenisi eklenen İstanbul'un en iyi hamburgercilerini sizler için sıraladık.

İstanbul'un Hamburgercileri (1)

Akali

Akali, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki en iyi ve en iddialı hamburgercileri arasında yer alıyor.  Akaretlerde konumlanan mekan barbekü sos ve ballı viski karışımlı özel sosla hazırlanan hamburgeri ile burgerseverlerin favori yerleri arasında bulunuyor. Bu nefis burgerler 3 tip olarak sunuluyor. 80-160-240 gramlık köfte ile, içinde cheddar ve turşu yer alan burgere eklenecek malzemeleri seçerek kendi lezzetinizi oluşturabiliyorsunuz. Bu malzemeler arasında avokado kreması, göz yumurta, cheddar, Jack BBQ sos, karamelize soğan, domuz bacon, dana bacon, jalepeno mash ve turşu salsa yer alıyor.

Zula

İstanbul Harbiye’de yer alan Zula için hamburger cenneti diyebiliriz. Ev yapımı lezzetli hamburger ekmeğiyle öne çıkan Zula’nın menüsünde 3 çeşit hamburger bulunuyor. Basic olarak gecen hamburger içerisinde cheddar, karamelize soğan, trüflü mayonez ve turşu relish bulunuyor. Edizione olarak gecen hamburger içeriisnde ekstra malzeme olarak bacon kullanılıyor. Hamburgere ek olarak  hot dog, taco gibi sokak lezzetleri menüde yer alıyor. Çıtır çıtır patatesi, lezzetli hamburger ekmeği ve sosları ile gönüllerde taht kuran Zula burgerlerini denemenizi mutlaka tavsiye ederiz.

Biber Burger

Biber Burger, merkezi Beşiktaş’ta olmak üzere Bomonti ve Moda’da bulunan şubeleri ile hizmet veriyor. Efsane hamburgerlerinin ekmekleri Brioche tarifinden esinlenerek süt ile yapılıyor ve kömür ızgarasında pişiriliyor. 20’ye yakın hamburger çeşidinin yer aldığı menüde Jetlag Buster Burger, Monster’s Cut Burger, Imperial Burger, karamelize soğanlı Old Fashion, Rokfor peynirli Rokfor Burger öne çıkan favori hamburgerler arasında yer alıyor. Kömür ızgarasında pişirilen leziz burgerleri, ev yapımı sosları ve frambuazlı limonatalarıyla hamburger severlerin favori mekanları arasında yer alıyor.

İstanbul'un Hamburgercileri (4)

Baltazar

Enfes burgerleri ile Karaköy’de hizmet veren Baltazar, gözünüzün önünde kömür ateşinde pişen etleri ile Karaköy’ün en lezzetli hamburgerini sizlere sunuyor. Baltazar’ın en özel lezzetleri arasında füme et, cheddar peyniri, karamelize soğandan oluşan Baltazar Burger ve kömür ateşinde pişen köftesi, chili sos, meksika fasulyesi, marul ve jalapeno biberiyle Meksika Burger yer alıyor. Etlerin seçimine ve dinlendirilmesine büyük özen gösteren Baltazar’da Lokum Burger ve Blue Cheese Burger denenmesi gereken diğer enfes burgerler arasında bulunuyor.

Virginia Angus

Virgina Angus, İstanbul’un Eminönü, Nişantaşı ve Ataşehir semtlerinde hizmet veriyor. Steakhouse olarak hizmet veren Virginia Angus, 120, 200 ve 240 gram seçenekleri ile sunulan lezzetli hamburgerler ev yapımı özel baharatlanmış patates eşliğinde servis ediliyor. Lezzetli hamburger ekmekleri özel bir mayalama tekniği ile yapılıyor. Kömür ateşinde etleri mühürleyip pişirerek ve hamburgere eşlik eden malzemeleri kendileri harmanlayıp yapıyor. Çeşit çeşit hamburgerlerin yer aldığı Virgina Angus’un menüsünde muhteşem hamburger köftesi, füme et ve üzerine biraz daha et eklenerek karamelize soğan ve cheddar içeren Virginia Burger lezzeti öne çıkıyor.

J Burger

İstanbul’un Çiftehavuzlar sahil yolunda konumlanan J Burger, Anadolu Yakası’nın en iyi burgercileri arasında yer alıyor. Eski ismi Jumbo Burger olan mekan 1977 yılından beri aynı yerde varlığını sürdürüyor. Ev yapımı burgerlerine tat katan  özel kıvamlı mayonez sosu, özel ketçabı ve çıtır çıtırı patates kızartması ve pişirme tekniklerine kadar tüm tarifleri 40 yılı aşkın aynı lezzetle yapıyorlar. Fish Burger’den, Egg Burger’e pek çok seçeneğin yer aldığı J Burger menüsünde hamburgerler iki farklı boyda sipariş edilebiliyor. Menüde ek olarak etle arası iyi olmayanlar için vejetaryen burger seçeneği yer alıyor.

İstanbul'un Hamburgercileri (2).jpg

2 Bites

İstanbul’un Moda semtinde konumlanan 2 Bites, Anadolu Yakası’nın en iyi burgercileri arasında yer alıyor. Kendilerine özgü tariflerle hazırladıkları burgerler damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakıyor. Brisket ve kaburga eti 12- 14 saat teksas usulü meşe odununa tütsülenerek pişiriliyor. Özenle hazırladıkları kaburga yağından hazırladıkları özel soslarının yer aldığı ev yapımı hamburgerlerinin yanında yine kendi özel tarifleri olan patates kızartması, lahana turşusu, turşu humusu, patates salatası ve mevsimlik meyvelerle hazırladıkları fıçı gazozlar yer alıyor.

Burger Lab

İstanbul’un Karaköy semtinde yer alan Burger Lab, Karaköy semtinin en iyi hamburgercileri arasında yer alıyor.  Karaköy ile birlikte Akmerkez ve Maslak Uniq’te hizmet veren Burger Lab, özenle seçtiği günlük düve etini kullanıyor. Zengin bir menüye sahip mekan, kendilerine özgü tariflerle hazırladıkları hamburgerlerinde günlük taze olarak pişirdikleri hamburger ekmeklerini kullanıyorlar. Ekmeksiz yemek isteyenler için marul yaprakları arasına hamburger köftesinin yerleştiği ice burger yer alıyor. Çeşit çeşit lezzetli hamburgerlerin 120, 150, 180 gram seçenekleri ile sunulduğu menüde Lab Burger favori hamburgerler arasında bulunuyor.

İstanbul'un Hamburgercileri (3).jpg

İGA premium
Kültür Seyahat

İstanbul Havalimanı'nda Yararlanabileceğiniz Premium Hizmetler

İstanbul Havalimanı, premium bir uçuş deneyimi yaşatan ayrıcalıklı hizmetleriyle misafirlerinden tam not alıyor. Havalimanında geçirilen uzun saatler…

Devamını Oku
Kadıköy-0
Kültür Seyahat

Kadıköy'ün Gezilecek Yerleri

Modern kültürün ve sanatın kalbi Kadıköy, Anadolu yakasının en gözde ilçesi. Kadıköy'de bizimle birlikte sanal bir tura çıkıp görülmesi gereken…

Devamını Oku
Beyoğlu Pasajları
Kültür Seyahat

Beyoğlu’nun Tarihi Pasajları

İstanbul'u İstanbul yapan semtlerin başında gelen Beyoğlu, eğlence mekanlarıyla olduğu kadar tarihi yapılarıyla da adından söz ettiriyor.

Devamını Oku