Kültür Seyahat

18 Ağustos 2022

Tatil yapacağımız zaman, nereye gideceğimizi belirlemek dışında nerede kalacağımız da epeyce önemli. Sıradan bir otel odası, zaman zaman bizim için yeterli olmayabilir. Konaklamadan daha fazlasını istiyorsanız ve size Bodrum’da sadece konaklama değil kendi başına apayrı bir tatil sunan otelleri sıraladık.

1. Titanic Deluxe

Bodrum’un en donanımlı ve konforlu otellerinden biri olan Titanic Deluxe tatil deneyiminizi bir üst seviyeye çıkaracak. Oldukça pratik ve rahat bir otel keyfi yaşatan yerde sadece konaklamayacaksınız. Otel denize gitmeyenler için bir havuz, ailecek eğlenilebilecek aquapark, voleybol da oynayabileceğiniz spor salonu ve aynı zamanda voleybol sahası, sağlıklı ve zinde kalabilmek için fitness merkezi ve akşamı sonlandırabileceğiniz bar gibi işletme olanakları sunuyor. Bebekli ve çocuklu aileleri düşünen otelde bebek bakımı hizmeti ve bir de mini club var. Otelde konaklamanın yanında aynı zamanda sıklıkla eğlenebileceksiniz çünkü burada her akşam ayrı bir açık hava gösterisi oluyor. Okyanus ve havuz manzaralı olan odalarda seçebileceğiniz oda türleri arasında balayı süiti ve aile odaları bulunmakta. Aynı zamanda içinde sigara içilmeyen odalar da mevcut.

Bodrum Otelleri-2

2. METT Hotel & Beach Resort

METT Hotel & Beach Resort misafirlerinin tatillerini lüks ve konfor içinde geçirmelerini ön plana koyuyor. Otelde misafirleri rahat ettirmek adına açık ve kapalı havuz, sauna, hamam, spor salonu, plaj, gece kulübü ve DJ gibi daha birçok imkân bulunmakta. Üstelik aile dostu olan otel çocuklara ücretsiz konaklama fırsatı sunuyor. Odaların özellikleri arasında karartmalı perdeler, klima, ek banyo, elbise dolabı ve televizyon bulunuyor. Ses geçirmeyen odaların türleri ise sigara içilmeyen oda, süit ve aile odaları şeklindedir. Size uygun olan dilediğiniz bir odayı seçebilirsiniz. Yemekleri ve dünya mutfağının dâhil olduğu menüsüyle de meşhur olan otel, çölyak hastalarını da düşünmüş. Menüde olan yemekleri glutensiz şekilde de yapan otel gluten alerjisi olanlar tarafından oldukça revaçta.

3. Mivara Luxury Resort & Spa

Gündoğan’da bulunan Mivara Luxury Resort & Spa tatil keyfinizi ikiye katlayacak. Otelin sunduğu olanaklar arasında havuz, plaj, spor salonu, masaj ve sauna benzeri sizi rahat ettirecek birçok seçenek var. Otelin belki de en dikkat çeken hizmeti ise su sporları ekipmanı kiralama imkânınızın olması. Çocuklu ailelerin de kolaylıkla tercih edebileceği otelde bebek bakımı hizmeti, çocuk yemekleri, çocuk havuzu, çocuk oyun alanı ve çeşitli aktiviteler içeren çocuk kulübü de mevcut. Oda türleri arasından okyanus manzaralı veya havuz manzaralı bir oda seçebilirsiniz. Balayı süiti, süit ve sigara içilmeyen odalar olarak ayrı oda türleri bulunuyor. Aynı zamanda birbirine açılan odalar da mevcut. Odaların özelliklerinin arasında klima, balkon, kasa ve elbise dolabı bulunuyor.

Bodrum Otelleri-3.jpg

4. The Marmara

The Marmara, Bodrum'da tatil yapmak için gelen misafirlerin en sık tercih ettiği oteller arasında. İşletme olanakları arasında havuz, bar, çatı barı, spor salonu ve hatta rahatça tenis oynayabileceğiniz tenis kortları da var. Her bir odanın özelliği ise klimalı, düz ekran televizyonlu, balkonlu ve kasalı olmaları. İstediğinizi seçebileceğiniz oda türleri arasında okyanus manzaralı oda, sigara içilmeyen odalar, süitler, balayı süitleri ve aile odaları bulunuyor. Bu kadar lüks özelliklerinin içinde bir de evcil hayvan sahibi olanları sevindirecek bir haber var. O da bu otelin evcil hayvan kabul ediyor oluşu. Evcil hayvanınızı tatilde geride bırakmak istemezseniz, The Marmara seçebileceğiniz oteller arasında.

5. Khai Hotel

Ortakent’te en iyi oteller arasında sayılan Khai Hotel’de deniz-kum-güneş üçlemesini görmeseniz bile harika bir tatil yapmış olduğunuzu fark edeceksiniz.  İşletme olanakları arasında havuz, bar,  yoga odası ve güneşlenme alanı mevcut. Fakat işletme en çok restoranıyla dikkat çekiyor. Khai Hotel’de konaklamayı seçerseniz mutlaka lezzetli mutfağıyla tanışmalısınız. Menüde daha önce belki de başka yerde deneyemeyeceğiniz ahtapot, dana yanağı ve kalamar gibi dünya mutfağı lezzetleri var. Odalar klimalı, düz ekran televizyonlu, özel balkonlu ve kasalıdır. Birbirine açılan odalar da vardır ve aynı zamanda odalarda elbise dolapları da mevcuttur. Farklı tip odalara sahip olan oteldeki oda türleri arasında sigara içilmeyen odalar, aile odaları ve süitler bulunur. Khai Hotel’de aynı zamanda evcil hayvanınızı getirip onunla beraber bir tatil de geçirebilirsiniz.

Bodrum Otelleri-4

6. Sirene Luxury Hotel

Çoğu otel gibi Sirene Luxury Hotel’de de ailece tatil yapabiliyorsunuz. Bebek bakım olanağı ve çocuk havuzu gibi hizmetleri barındıran otel, tatil yaparken çocuğunuz hakkında çok endişelenmeden doya doya konaklamanızın keyfini çıkarın diye bir de çocuk kulübü kurmuş. Burada çocuklarınız profesyonel tarafından çeşitli aktiviteler ve eğlencelerle bakılıyor. Otelde açık ve kapalı havuz olmak üzere iki tip havuz bulunuyor. Sauna, jakuzi, spa ve hamam hizmetleriyle de konakladığınız yerde oldukça rahatlayabilirsiniz. Odalarda banyo, mini bar ve ütü temel ihtiyaçlar için hizmetler dışında klima, balkon ve kasa gibi imkânlar da var. Odalar havuz manzaralı olup, süit, balayı süiti veya aile odası seçeneklerinden sizin için en uygun olanı seçebilirsiniz.

7. Xanadu Island

Bodrum’un en iyi otelleri arasında gelen Xanadu Island, misafirler tarafından Akyarlar bölgesindeki en iyi otel olarak seçilmiş. Otel de bu statünün hakkını oldukça veriyor. Otelin size konaklamadan daha iyisini yaşatacağı olanakları arasında ise şunlar bulunuyor; sınırsız şekilde açık ve kapalı havuz, bar ve oturma salonları, spa, hamam, masaj ve sauna. Ancak, buradaki konaklamanız bunlarla sınırlı değil. Sporla da eğlenebilmeniz için fitness ve spor salonları var. Hatta hareketlerin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız fitness kursları da mevcut. Aerobik, dart ve masa tenisi için alanlar ve tenis kortu da işletmenin olanakları içinde. Çocuklu aileler için ise bebek bakımı ve çocuk aktiviteleri için çocuk kulüpleri var. Gece eğlencesine de önem veren otelde gece kulübü, DJ ve animasyon ekibi mevcut. Odalar klimalı ve balkonludur. Balayı süiti, süit ve aile odası oda türlerinden istediğinizi seçebilirsiniz. Diğer otellerin aksine burada sigara içilmeyen ve sigara içilebilen odalar olarak iki ayrı tip oda da var.

Not: Tamam, otellerde gerçekten ihtiyacınız olan her şey var ama tüm tatilinizi de otelde takılarak geçirecek değilsiniz. Begonviller Diyarı Bodrum'un En Güzel Sahilleri yazımızda, bayılacağınızı tahmin ettiğimiz plajları tanıttık, göz atmak ister misiniz?

Haziran-Chios-0
Kültür Seyahat

Haziran'ın En İyi Tatil Destinasyonları: Güncel ve Popüler Seçenekler

Haziranın gelmesiyle birlikte tatil planları da hız kazandı. Peki bu ay hangi tatil beldelerinin çok gözde olduğunu öğrenmek ve planlarınızı ona göre…

Devamını Oku
Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı-0
Kültür Seyahat

Ege'nin Mavi Bayraklı 13 Plajı

Ege'nin masmavi suları ve muhteşem doğal güzellikleri Mavi Bayraklı 13 plajıyla buluşuyor. Yazdan kalan son güneşli günleri değerlendirmek…

Devamını Oku
Eco Trails-0
Kültür Seyahat

ECO Trails Rotaları: Köyceğiz - Ortaca - Dalaman

3 senelik yoğun bir çalışmanın ardından Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman bölgeleri toplam 470 km’lik yürüyüş ve 740 km'lik bisiklet rotasıyla…

Devamını Oku