Kültür Seyahat

24 Nisan 2023

Muhteşem bir tatil kaçamağı yaparak kendinizi şımartmak ister misiniz? O halde size muhteşem önerilerle geldik. Yunanistan’ın gözdesi Zakynthos Adası’nda ayaklarınızın yerden kesilmesine hazır olun. Yazının sonunda Yunanistan rotanızda bahsettiğimiz bütün yerleri ziyaret etmek isteyeceksiniz. O halde gelin, hep birlikte Yunan rüyası Zakynthos Adası’nı inceleyelim…

Navagio Plajı (Shipwreck Plajı)

Yunanistan denildiği zaman ilk durağınız kesinlikle Shipwreck Plajı olarak nam salan Navagio Plajı olmalı. Çünkü bu, adanın en ünlü plajı. Öte yandan muazzam manzarası ve turkuaz rengindeki capcanlı deniziyle ziyaretçilerini adeta büyüleyen Zakynthos’ta denize girilecek en popüler yerler arasında güncel konumunu koruyor.

Navagio Beach

Öte yandan Yunanistan’ın en çok fotoğrafı çekilen ve paylaşılan plajlarından biri olma unvanına sahip olan Navagio, Zakynthos’un batı kıyısında yeni ziyaretçilerini bekliyor. Kayalıklar eşliğinde desteklenen oldukça ince ve beyaz çakıl taşlarından oluşan plaj, adını 1980’de kaçakçılık yapan bir geminin ardında bıraktığı enkazından alıyor. Bahsetmeden geçmeyelim! Bu plajın çok özel bir yanı var. Bu plaja yalnızca denizden ulaşılabiliyor. Adanın kuzeydoğu kıyısında ve Zakynthos kasabasına ortalama olarak 32 kilometre uzaklıkta yer alan Agios Nikolaos’taki limandan taksi-bota binerek bu plaja rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Öte yandan bu yer adanın en turistik plajı olduğundan dolayı mutlaka görülmesi gereken bir yerler arasında ilk sırada!

Blue Caves (Mavi Mağaralar)

Sıradaki Yunanistan merkezli durağımız Blue Caves oluyor. Adanın kuzey ucunda, Cape Skinari‘de yer alan bu doğal mavi mağaralar ayaklarınızı yerden kesecek. Aynı zamanda Zakynthos Adası’nda gezilecek en popüler yerler listesinin başında geliyor. Üstelik sadece bununla da sınırlı değil! İçeride parlak masmavi deniz, mağaraların duvarlarından yansıyan gökyüzünün rengini adeta bir tuvalden yansıtıyor. Bu bağlamda Blue Caves, büyüleyici bir görüntüye ev sahipliği yapıyor desek yalan olmaz.

Blue Caves

Mavi Mağaraları, Agios Nikolaos’tan hareket eden minik bir tekne yardımıyla ya da  Zakynthos Kasabasından daha uzun bir ada turu gezisinin bir parçası olarak ziyaretçi olabilirsiniz. Bahsetmeden geçmeyelim. Çeşitli turlar ile bu mağaraları ziyaret edecek olursanız, teknelerden yüzmek için atlamanıza ayrıyeten bir izin veriliyor. Böylelikle de masmavi su altındaki yaşam hakkında her türlü görüye şahitlik edebileceksiniz.

Zakynthos Town (Zante Kasabası)

Sıradaki Yunanistan durağımız adanın merkezi olarak biliniyor. Evet, Zakynthos Town! Bu rota, gezinize başlayabileceğiniz güzel bir başlangıç noktası desek nokta atışı olur. Öte yandan bu muhteşem adanın diğer bölgelerine ve plajlarına çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Ayrıyeten adadaki en çok tur firması da bu kasabada yer alıyor.

Zakynthos Town

Bütün bunlarla birlikte adanın doğu kıyısında, körfezin çok hafif eğimli olan kıyıları boyunca geniş bir yay üzerinde duran Zakynthos Kasabası, Zakynthos Adası’nın başkenti olarak nam salıyor. Öte yandan Neoklasik binalarının çoğu 1953 depreminde yıkılmış bir vaziyette. Fakat kasaba hâlâ yürüyerek keşfedilebilecek sayıda tarihi ve turistik cazibe merkezlerine ev sahipliği yapıyor diyebiliriz. Dolayısıyla tarih sayfalarından çıkan bu muhteşem yeri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Porto Limnionas

Bir sonraki durağımız oldukça popüler olan Porto Limnioas oluyor. Kayalıkların ve mağaraların benzersiz kristal berraklığında, masmavi ve yemyeşil suları ile dikkat çeken Porto Limnionas, adanın en tenha yüzülebilecek noktalarından birisi olarak popülerlik kazanıyor. Küçük bir köy olarak bilinen Agios Leon’dan rahatlıkla ulaşabileceğiniz Porto Limnionas, her geçen gün popülaritesi artan bir yer olduğundan dolayı plaj olarak da kullanılabiliyor. Bu noktada doğaseverlerin uğrak noktası Porto Limnionas, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alıyor.

Zakintos Adası

Agios Dionysios Kilisesi

Şimdi bahsedeceğimiz yer Zakynthos Adası gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz en önemli ve buram buram tarih kokan yapılardan birisi oluyor. Agios Dionysios Kilisesi. Bilindiği üzere bu kilise, adanın koruyucu azizi St Dionysios’a adanmış bir şekilde faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda adanın koruyucu azizi St Dionysios’un tarihi kalıntıları, 1717 yılından beri Zakynthos Kasabası’nda yer alan limandaki bu kilisede özel olarak tutuluyor.

Orijinal kilise 1893 yılında meydana gelen depremden dolayı yıkılmış. Sonrasında tekrardan inşa edilen günümüzdeki kilisenin tarihi ise 1948 yılına kadar dayanıyor. Klasik neo-Bizans tarzında bir mimariye ev sahipliği yapan bu kilise, dış cephesi kadar iç mekanıyla da oldukça popüler. Bütün bunlara istinaden Kilisenin içinde birbirinden değerli ve ünlü freskleri ve süslemeleri görmeniz mümkün. Öte yandan kilise müzesinde 18. yüzyıldan kalma ünlü ressam Nikolaos Koutouzis’in dört adet ünlü eseri de bulunuyor. Dolayısıyla bu kadar tarihi ve önemli olan bu yapıyı görmeden giderseniz çok üzülürsünüz…

Marathonisi

Bahsedeceğimiz son durak seyahat rotanıza mutlaka eklemeniz gereken yerler arasında yer alıyor. Zakynthos’un güney kısmında yer alan Laganas Körfezi‘ndeki bu adacık, caretta caretta deniz kaplumbağası için bir kuluçka alanı olarak kullanılıyor. Bu sebepten ötürü de ‘Kaplumbağa Adası’ olarak nam salıyor. Öte yandan adadaki en popüler denize girilebilecek yerlerden birisi olan Marathonisi, huzurlu ve muhteşem bir plaj deneyimi yaşamanıza vesile oluyor. Bahsettiğimiz rotalardan kendiniz adına en uygun olanı seçip ufak bir kaçamak yapmaya ne dersiniz?

Marathonisi

Yunan adaları rüyası devam etsin derseniz Karşı Kıyının Güzeli: Samos ve Artık Bir Feribot Uzaklığında: Midilli yazılarımıza da göz atmadan geçmeyin.

Paros-0
Kültür Seyahat

Kasım'da Bir Başka: Paros

Yunanistan’ın en meşhur adalarından bir tanesi olan, tarihi ve doğası ile hayranlık uyandıran Paros, sonbahar ve kış aylarının da ideal tatil…

Devamını Oku
kapı vizesiyle yunan adaları-0
Kültür Seyahat

Kapı Vizesiyle Ziyaret Edebileceğiniz 10 Yunan Adası

2024 yılının en güzel seyahat haberi Yunanistan'dan. Güzelim Yunan adalarını 7 günlük kapı vizesi uygulaması ile ziyaret edebileceğinizi biliyor…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Komşuda Pişer Bize de Düşer: Enfes Yunan Mezeleri

Komşu ülke Yunanistan ile tarih boyunca öne çıkan tartışma konularından birisi de yemeklerle alakalıdır. Bu konuda pek çok lezzette iki ülke arasında…

Devamını Oku