Kültür Seyahat

24 Kasım 2023

Yunanistan’ın en popüler tatil beldelerinden bir tanesi olan Paros, Kiklad Adaları’nın tam merkezinde konumlanıyor. Özellikle göz alabildiğine uzanan plajları ve masmavi denizi ile turistleri kendisine hayran bırakan bu güzel beldede keşfedilecek çok yer var. 

Tatilini Yunanistan’da geçirmek isteyenler Paros’u mutlaka incelemeliler. Yunanistan’ın en meşhur adalarından bir tanesi Paros her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden turistlere ev sahipliği üstleniyor. Peki, Paros ziyaretinizde nereleri görmelisiniz? İşte sizler için hazırladığımız Paros dosyamız.

Parikia

Adanın başkenti olarak da bilinen Parikia bölgesi eski kiliseleri, Arnavut kaldırım caddeleri, begonviller ve saksı çiçekleriyle kaplı alanları ile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Parikia, adanın merkezi olduğundan burada hemen her şeyi bulmak mümkün. Bu güzel yerde farklı konaklama seçenekleri de bulunuyor. Hem tarihi mirasları hem de doğal güzellikleri ile Parikia ilk durağınız olabilir. 

Lefkes Kasabası 

Küçük bir Orta Çağ kasabasını andıran Lefkes Kasabası en eksantrik lokasyonlardan bir tanesi. Komşu Nakşa Adası manzarası son derece büyüleyicidir. Tarihi beyaz evleri, canlı pembe begonvillerle sarılı kapılar, yol kenarlarında satılan bölgeye özgü yiyecekler ile oldukça ilgi çekici bir kasaba. Burada el yapımı çömlekler, hediyelik eşyalar, takılar da satılıyor. Buraya gelmişken sevdiklerinize ya da kendinize hatıra bir şeyler alabilirsiniz. 

Lefkas

Paros Arkeoloji Müzesi 

Yunanistan demek bir nevi kültürel miraslar cenneti demek. Paros’ta da ziyaret edebileceğiniz pek çok tarihi alan bulunuyor. Tarihi kalıntıların sergilendiği Paros Arkeoloji Müzesi oldukça ilginizi çekebilir. Müze toplamda iki oda ve bir avludan oluşuyor. Her ne kadar küçükmüş gibi gelse de içerisinde oldukça fazla eser ve kalıntı bulunuyor. Milattan öncesine ait plakalar, heykeller ve eşyalar müzede sergileniyor. Müze gezmeyi sevmiyorsanız bile mutlaka ilginizi çekeceğinin altını da çizmemiz gerek. 

Panagia Ekatontapiliani Kilisesi 

Parikia kasabasında yer alan Panagia Ekatontapiliani Kilisesi diğer adıyla ‘Yüz Kapılı Kilise’ adanın en önemli tarihi miraslarından bir tanesi. Çünkü geçmişi 4. yüzyıla kadar dayanıyor. Konstantin’in annesi St. Helen’in vakti zamanında bu topraklara yaptığı seyahatlerde konaklama ve dinlenme yeri olarak bilinen bu kilise oldukça ilgi çekici. 

church

Naousa 

Adanın bir diğer önemli merkezi lokasyonu Naousa özellikle renkli gece hayatı ile dikkat çeken bir yer. Paros Adası’nın kuzeyinde bulunan bu yer Parikia merkezden arabayla sadece 20 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Burada yeme, içme ve eğlence mekânları oldukça fazla. Paros ziyaretinizde Naousa’da konaklamak isterseniz pek çok otel ve pansiyon bölgede bulunuyor. Gece dışarı çıkmak ve eğlenmek isterseniz popüler mekânlar adanın liman kısmında bulunuyor. Buradaki Eski Liman turistlerin de en çok rağbet gösterdiği yerlerin başında geliyor. 

Naousa

Paros Park 

Paros’un en renkli lokasyonlarından bir tanesi Paros Park. Mağaralar, farklı kaya oluşumları, gezi güzergâhları ile turistlerin ilgi gösterdiği bir park. Park içerisinde ilginizi çekebilecek pek çok detay bulunuyor. Örneğin park içerisinde bir amfitiyatro bulunuyor. Burada pek çok canlı konser veriliyor. Ayrıca Paros Park mevkiinde Perikopetra, Turkou Ammos ve Monastiri adlarında 3 tane de plaj yer alıyor. Denize girmek isteyenler için plajlar oldukça elverişli. 

Paros Adası Plajları

Paros doğal olarak plajlarıyla da meşhur bir yer. Bu adada toplamda 7 önemli turistik nokta bulunuyor. Ancak bunun yanı sıra plajları ile de turistleri mest ediyor. Plajda denize girebilir, güneşlenebilir, soğuk bir şeyler içerek ferahlayabilirsiniz. Plajlar arasında Golden Beach, Kolymbithres Beach, Molos Beach, Faragas Beach, Santa Maria Beach bulunuyor. Bu plajlardan dilediğinizi tercih edebilirsiniz. 

Paros beach

Kolymbithres Beach

Yukarıda saydığımız plajlar arasında belki de en popüler olanı Kolymbithres Beach’tir. Naousa merkeze sadece 10-15 dakika bir mesafede yer alan bu plaj turistlerin favorisi. Plaja ulaşmak ise oldukça kolay. Limandan hareket eden tekneler bu plaja gidiyor. Bununla beraber plaja girişin ücretsiz olduğunu da belirtmek gerek. Plajda şemsiye, şezlong kiralayabilir bar ve tavernada bir şeyler yiyip içebilirsiniz. 

Golden Beach

Adanın bir diğer önemli plajı da Golden Beach. Bu plajın özelliği mavi bayrak ödülüne layık görülmesi. Plajda dilediğiniz gibi denize girebilir, gezebilir ve kumların tadını çıkarabilirsiniz. Plaj içerisinde kiralık şezlong ve şemsiyeler bulunuyor. Ayrıca yine yiyecek içecek mekânları da yer alıyor. Sığ ve temiz bir deniz olduğundan özellikle çocuklu aileler bu plajı sıklıkla tercih ediyor. 

Molos Beach

Molos Plajı biraz daha gözlerden ırak bir yerde bulunuyor. Kalogeros Plajı’nın oldukça yakınında olduğundan aynı gün içerisinde bu iki plajı da ziyaret edebilir, kum ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Derin bir koyda bulunan Molos Plajı nispeten daha sessiz bir denize girme alanı arayanlar için ideal. Plajda şemsiye ya da şezlong kiralayabileceğiniz bir işletme yok. Ancak keyifli vakit geçirebileceğiniz, yiyip içebileceğiniz bir tavernası mevcut. Yumuşak altın rengi kumları, masmavi denizi ile adanın benzersiz manzarasını bu plajda bulabilirsiniz. 

Kos-00
Kültür Seyahat

Yunanistan'ı Kapı Vizesi ile Keşfet

Yunanistan'ın 6 büyüleyici adasına, Shengen Vizesi'ne sahip olmadan, yalnızca kapı vizesi ile giriş yapabileceğinizi biliyor musunuz?…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Yunanistan'ın En Güzel Plajları

Samimi Akdeniz ülkesi Yunanistan’ın kilometrelerce uzunluktaki kumsalları, meşhur koyları, Ege Denizi’nin kristal sularının ev sahipliği yaptığı…

Devamını Oku
en iyi 18 deneyim-0
Kültür Seyahat

Gezginlerin Seçimi ile Bu Yılın En İyi 18 Deneyimi

2023 senesinde Trip Advisor gezginleri tarafından seçilen en popüler ülkeleri ve o ülkelerdeki en sevilen lokasyonları sizler için derledik.

Devamını Oku