Kültür Seyahat

2 Şubat 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Birbirinden keyifli ve farklı etkinlikler ile kışı İstanbul’da en keyifli şekilde geçirmek isteyenler burada mı? Kültür ve sanatın en güzel şekilde harmanlandığı İstanbul, ziyaretçilerine eşsiz anlar ve imkanlar sunan bir şehir. Biraz sahil kenarında yürümek, biraz eşsiz manzaralı otelinizde zaman geçirmek, biraz da tarihi bir gezintiye çıkmak derken tatlı bir yorgunluk yaşayabilirsiniz. Ama bizden size tavsiye İstanbul’a gelmişken en azından bir iki etkinliğe katılmadan dönmeyin.

Her farklı karakterin kendinden bir şeyler bulabileceği İstanbul’a yolunuz düştüyse veya zaten burada yaşayanlardan biriyseniz ve Şubat ayında ne yapsam diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Şubat ayı birbirinden güzel etkinlikler ile geldi bile. Biz de sizin için İstanbul Şubat ayı en güzel etkinlikler için bir takvim hazırladık! İşte ruhunuza ve bedeninize hediye edebileceğiniz en keyifli 10 etkinlik.

Görsel kaldırıldı.

1- Müzikal: Alice Harikalar Diyarında

Günümüze kadar 174 dile çevrilmiş edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olan Alice Harikalar Diyarında çağdaş bir müzikal uyarlama olarak seyircilerini uzun bir süredir etkisinde bırakıyor. Oyuncu kadrosunda; Serenay Sarıkaya, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, Ezgi Mola, Merve Dizdar ve İbrahim Selim’in yer aldığı müzikal uzun bir aranın ardından tekrar seyircisi ile buluşuyor. Etkileyici kadrosu ve etkileyici sahne şovları için şimdiden yerinizi ayırtın.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 7 Şubat- 9 Mayıs 2022

Bilet: Biletix

2- Stand-up: Bar Psikoloğu

Zorlu PSM’in eşsiz mekanlarından Touche’de bir psikoloji talk show deneyimine ortak olmaya hazır olun. Bir bar sohbeti tadında akıp giden ama diğer taraftan psikoloji hakkında kaliteli paylaşımların yapıldığı bu etkinlik, 5 yıldır farklı şehirlerde turneler halinde gerçekleştiriliyor. Gerçek ve girişimci bir psikoloğun eşliğinde paylaşılan sorular ve konularla eşsiz bir deneyimin içine girmeye hazır olun.

Yer: Zorlu PSM Touche

Tarih: 6 Şubat 2022

Bilet: Passo

Görsel kaldırıldı.

3- Talk Show: İbrahim Selim ile Bu Gece

İbrahim Selim’i oyunculuğu ve başarılı kariyeri ile  çokça duyduğumuz gibi bir de son zamanlarda popüler olan talk show programıyla da başarısına başarı kattığını söyleyebiliriz. Birbirinden kaliteli ve ünlü isimlerin konuk olduğu “İbrahim Selim ile Bu Gece” showunu bu sefer Youtube’dan değil de canlı olarak seyretmenin keyfini doya doya çıkaracağınıza eminiz.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 9 Şubat- 28 Şubat 2022

Bilet: Passo

4- Tiyatro: “Toz” -Zerrin Tekindor

Dev oyuncu kadrosuna sahip harika yapımlar olduğu gibi, tek kişilik tiyatroların da keyfinin bir başka olduğunu söylemeden geçemeyiz. İşte tam da o enfes oyunlardan biri de Zerrin Tekindor gibi kaliteli ve alanında başarılı bir oyuncunun sahne aldığı “Toz”! Tiyatroseverlerin favorisi olacağına şimdiden eminiz.

Yer: Zorlu PSM, Maximum Uniq Box

Tarih: 15-26 Şubat 2022 (Zorlu PSM), 10-24 Şubat 2022 (Maxiumum Uniq Box)

Bilet: Passo, Biletix

Görsel kaldırıldı.

5- Atölye: Chef’s Table Mutfak Akademisi

Birbirinden farklı konseptlerde hazırlanmış Şubat ayı workshop programları ile eğlenceli ve lezzetli bir mutfak akademisine katılın. Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin özel tasarım mutfağında hem öğrenecek hem de nefis tarifler tadacaksınız.

Yer: Chef’s Table Mutfak Akademisi

Tarih: 4 Şubat- 25 Şubat 2022

Bilet: Passo

6- Konser: Jay Jay Johanson

İsveçli şarkıcı ve söz yazarı Jay Jay Johanson’u daha önceden dinlemediyseniz işte şimdi tam sırası. Kendine has ritimleri ve soundları ile trip-hop, synthpop ve elektronik müziğin enfes uyumunu yakalamış özgün bir sanatçı! Eşsiz bir konser deneyimi için kesinlikle doğru bir seçim.

Yer: %100 Studio, Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi

Tarih: 5 Şubat 2022 (%100 Studio) / 6Şubat 2022 (Zorlu PSM)

Bilet: Zorlu PSM, Passo

Görsel kaldırıldı.

7- Konser: BİFO “Büyük Umutlar”

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, orkestra şefi olarak kendini Avrupa, Asya, Avustralya ve Amerika’da duyurmuş olan başarılı Diago Matheuz ve kemanda 2021 Menuhin Yarışması birincisi İspanyol keman virtüözü María Dueñas. Bir başyapıt olan Beethoven’in 7. Senfonisini efsane bir kadrodan dinlemeye hazır olun.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 3 Şubat 2022

Bilet: Passo

8- Yoga: Glow Yoga/ Glow with the Flow

İşten, stresten veya rutinlerden kaçtığınız bir anda kendinize keyifli ve rahatlatıcı bir etkinlik hediye etmeye ne dersiniz? O halde, biletinizi ve matınızı kapıp şehrin kalbindeki W İstanbul’da sakin bir kaçamak yapın. Hem sosyalleşerek hem de bedeninizi esneterek harika bir yoga etkinliğinin size çok iyi geleceğine eminiz.

Yer: W İstanbul

Tarih: 3 Şubat- 24 Şubat 2022

Bilet: Biletix

Görsel kaldırıldı.

9- Sahne Sanatları: Das Das Şubat Programı

Müziğin, tiyatronun, yemeğin ve daha pek çok fazlasının biraraya geldiği Das Das etkinlikleri Şubat ayında da harika bir takvim ile takipçilerini heyecanlandırıyor. İster enfes bir yemekten çıkıp favori sanatçınızın veya grubunuzun performansını izleyin, isterseniz de bir kahve eşliğinde eşsiz bir tiyatroyu seyredin. Birbirinden çeşitli etkinlikleri ile Das Das Şubat ayı takvimine göz atmak için dasdas.com.tr adresini ziyaret etmeyi unutmayın.

Yer: Das Das Sahnesi

Tarih: 1-28 Şubat 2022

Bilet: Mobilet

10- Tiyatro: Mozart ile Salieri’nin Çekişmeli Hikayesi “Amadeus”

Tiyatroseverlerin bir başka favorisi olacak türden bir tiyatro, başrollerinde; Selçuk Yöntem (Salieri), Okan Bayülgen (Amadeus Mozart) ve Özlem Öçalmaz (Costanze) ile seyircisi karşısına geliyor. Birbirinden tamamen iki zıt karakter olan Mozart ve Salieri’nin ilişkisini kaliteli bir kadro eşliğinde izlemeye bayılacaksınız.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 23 Şubat- 11 Mart 2022

Bilet: Biletix

saray 2
Kültür Seyahat

Palatium Magnum (Sultanahmet): Yeraltında Gizli Bir Saray

Palatium Magnum ya da bir diğer adıyla Mega Palation “Büyük Saray” anlamına geliyor. İstanbul’un “Kutsal Sarayı” olarak da bilinen bu tarihî saray,…

Devamını Oku
Seyir Tepesi-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un En Güzel 20 Seyir Yeri

İstanbul tarihiyle, kültürüyle ve güzellikleriyle baş döndürücü bir şehir. Manzarasının da bir o kadar nefes kesici olduğu şehri izleyebileceğiniz…

Devamını Oku
İstanbul Arkeoloji Müzesi-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin İlk Müzesi: İstanbul Arkeoloji Müzesi

Türkiye'nin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünya için de son derece önemli müzelerin başında geliyor. Mimarisinden barındırdığı…

Devamını Oku