Kültür Seyahat

3 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2022

Burçlar, hayatımızın pek çok alanında belirleyici; tabi tatil seçimlerimizde de. Hareketli partiler veya sessiz sakin balıkçı köyleri; herkesin tatilden anladığı şey farklı. Bakalım sizin ideal tatilinizi doğru tahmin edebilmiş miyiz?

1

Koç, 21/03 – 20/04
Maceraperest Gezgin 

Dinamik, yerinde duramayan ve bağımsız karakterli Koç burçları için tatil demek asla ve asla “sakinlik ve huzur” anlamına gelmez. Aksine, onlar doğaya kafa tutabilecekleri, ekstrem sporları deneyebilecekleri ve bol macera yaşayabilecekleri tatillerden hoşlanırlar. Bu yüzden bir Koç’u ani bir kararla sırt çantasını kapıp Afrika’da bir safariye katılmaya giderken görmeniz çok olasıdır. 

Tatil Önerisi: Melen Çayı’nda adrenalin dolu bir rafting deneyimine katılmak, Kaçkar Dağları’nda yükselen trend Heliski (Helikopter Kayağı) sporunu denemek, Yeni Zelanda’da tepeden şeffaf bir topun içerisinde yuvarlanmak (Zorbing).

Boğa, 21/04 - 20/05
Konforuna Düşkün Gezgin

Eee, ne de olsa onları lüksün sembolü Venüs yönetiyor. Leziz yemekler, yumuşacık yataklar, kaliteli mekanlar tam onlara göredir, bunlardan biri olmadığında çok mutsuz olurlar. Onu bir çadırda veya karavanda konaklamaya ikna etmek zordur. Zevk ve stil sahibi Boğa burçları için hayalleri süsleyen tatil, mis kokulu tütsüler arasında uzun bir masaj seansı veya şık bir restoranda güzel bir müzik ve mum ışığı eşliğinde yenen bir akşam yemeğidir. 

Tatil Önerisi: Fransa’nın güneyinde romantik bir hafta sonu, gurme tarafını konuşturabileceği bir Londra seyahati veya masajın ilk adresi Uzakdoğu.

İkizler, 22/05 - 21/06
Meraklı Gezgin

İkizleri tanımlayan en doğru kelime “merak” belki de. Onlar kalabalık çıkılan tatilleri, kültürel etkinlikleri, müze gezilerini, uzun doğa yürüyüşlerini severler. Ama aynı şeyleri iki gün üst üste yapmalarını beklememelisiniz; eğer bir günlerini doğa ile baş başa geçirdilerse ertesi gün mutlaka hareketli şehir hayatının tam göbeğinde olmak isterler. Her türlü iletişim aracına da yakın olmalıdır, internetin çekmediği bir dağ başında kendisini huzurlu hissetmez.

Tatil Önerisi: Her köşesi gizemlerle dolu Machu Picchu, tapınaklarıyla ünlü Bangkok veya zengin Avrupa tarihini deneyimleyebilecekleri İskoçya!

2

Yengeç, 22/06 – 22/07
Aileye Düşkün Gezgin

Sahilde kumdan kaleler inşa etmek, akşamüzeri dalgaların sesini dinleyerek çıplak ayakla kumsalda yürüyüş yapmak, gün batımını izlemek… Eğer tatilde bu tanıma uyan birini gördüyseniz o kişi muhtemelen Yengeç’tir. Ailesiyle birlikte çıkacağı bir tatili, tek başına yeni yerler keşfetmeye kesinlikle tercih eder çünkü aile bağı onun için her şeyden önde gelir. Hayalperest ve içe kapanık bir Yengeç için ideal tatili tanımlayan kelime ise kesinlikle huzurdur. 

Tatil Önerisi: Evden çok uzakta hissetmeyecekleri Yunanistan veya herhangi bir Ege sahil köyü.

Aslan, 23/07 – 21/08
Gösterişli Gezgin

Gezegeni Güneş olan bir burcun parlamak istemesinden daha doğal ne olabilir ki? Aslanlar gittikleri her yerde fark edilmek isterler; kalabalık partiler, şık davetler veya mikrofonu kapıp kendilerini sahneye atabilecekleri bir karaoke bar onlara bir tatilden beklediklerini tam olarak verecektir. Son derece cömert ve eğlenceli bir Aslan’la tatile çıkmak, kesinlikle unutulmaz anılar biriktirileceğinin de garantisidir aynı zamanda.

Tatil Önerisi: Gece hayatı denince akla gelen ilk yer; İbiza, kıpır kıpır mizacına uygun Barcelona, hiç uyumayan şehir Bodrum veya şatafatın adresi Dubai.

Başak, 22/08 – 23/09
Sofistike Gezgin

Tatilde nereye gidilirse gidilsin mutlaka öncesinden her ayrıntısına kadar ince ince planlanmış olmalı. Son dakika sürprizleri bir Başak burcunun en büyük kabuslarından biridir, her şey plana uygun şekilde tıkır tıkır işlemezse mutsuz olurlar. Araştırmacı ruhları ve pratik zekaları sayesinde her zaman en ekonomik tatili bulmada üstlerine yoktur. Ama aynı zamanda eğlenceli aktivitelerden de geri kalmazlar.

Tatil Önerisi: Rönesans kültürünün büyüleyici güzelliklerine hayran kalacakları Belçika, düzenli bir yaşam ve eğlencenin iç içe geçtiği Kanada.

3

Terazi, 24/09 – 23/10
Eğlenceli Gezgin

İletişim, sosyalleşme ve bol eğlence. İşte bir Terazi’nin mutlu tatil formülü. Festivaller, konserler, her şey dahil oteller ve sıra sıra dükkanlarla dolu caddeler akıllarını başlarından almaya yeter de artar bile. Bir Terazi’yi buzdolabının üzerindeki magnet sayısının fazlalığından tanıyabilirsiniz. Her gittiği yerden orayı hatırlatacak bir şey mutlaka alır, alışveriş yapılmayan bir tatili tatilden saymaz.

Tatil Önerisi: Her daim modanın başkenti Milano, Alaçatı veya Viyana.

Akrep, 24/10 – 21/11
Başına Buyruk Gezgin

Zor beğenen seçici Akrep burcu, popüler olan hiçbir şeyi sevmez. Yalnızlığına düşkün olduğu için kalabalıklardan uzak durmayı, kıyıda köşede kalmış çok özel yerleri keşfetmeyi tercih eder. Onun için tatil, kafasını ve bedenini dinlemek anlamına gelir. Kalabalık bir arkadaş grubuyla çıkılan tatilde, ortak bir plana dahil olmayan, “Siz gidin, ben burada biraz daha takılacağım,” diyen biri varsa, işte o yüzde yüz Akrep’tir.

Tatil Önerisi: Rahatsız edilmeyecekleri garanti bir tekne tatili, Amsterdam veya Kyoto şehri.

Yay, 23/11 – 21/12
Özgür Ruhlu Gezgin

Basit, özgür ve macera dolu. İşte bir Yay için tatili tanımlayan sihirli kelimeler! Bir sırt çantası ve pasaport, bu özgür ruhlu gezginlerin en iyi tatil arkadaşıdır. Manevi yönlerini beslemekle daha çok ilgili oldukları için yeni topraklar keşfetmek ve buralarda inzivaya çekilmek isteyeceklerdir.

Tatil Önerisi: Tarihin ve maceranın iç içe geçtiği Yeni Zelanda, ideal bir dünya olarak tanımlayabilecekleri İzlanda veya Chiang Mai.  

4

Oğlak, 22/12 – 20/01
Sistematik Gezgin

Onların her zaman bir ajandası vardır, tatilde bile! Kendilerini tatilin akışına bırakmayı sevmezler, aksine her anında kontrolün onlarda olduğunu bilmek isterler. Satürn’ün üzerlerindeki en büyük etkisi bitmek tükenmek bilmeyen öğrenme açlıklarıdır, bu yüzden bütün gün otelde oturmak asla onlara göre değildir. Bir Oğlak burcu mutlaka çevrede keşfedilecek nereler var bilir ve tatilini hepsini sistematik bir şekilde görecek şekilde planlar.

Tatil Önerisi: Tibet, saat gibi işleyen şehir Tokyo, Bordeaux.

Kova, 21/01 – 18/02
Bohem Gezgin

Girdiği her ortamda olduğu gibi, tatilde de bir Kova mutlaka doğal bir liderdir. Herkes “Bu sene nereye gitsek?” diye mutlaka ona sorar çünkü genelde en iyi en orijinal fikirler ondan çıkar. Onları her şey dahil otellerde veya tatil köylerinde pek görmezsiniz, onun yerine karavanlar veya ucuz moteller Kova burcundan insanların konaklamayı sevdikleri yerlerdendir.

Tatil Önerisi: Avantgarde taraflarını en iyi yansıtan şehir Berlin, Moskova, Tayland.

5

Balık 19/02 – 20/03
Romantik Gezgin

Ya bir okyanus ya bir göl ya bir nehir ama illa ki suya yakın! İşte Balık’ın hayalini kurduğu tatil bu. Mümkün olduğunca deniz kıyısında olmaya çalışan ve uzaklaştıkça mutsuz olan Balık, stresten uzak, romantik ve dingin tatillerden hoşlanır. Bir glamping tatili, belki de 12 burç arasında en çok Balık’a uygundur.

Tatil Önerisi: Julia Roberts’in Ye, Dua Et, Sev filminin de etkisiyle Bali, tabi ki aşkın başkenti Paris, Ege ile Akdeniz’in birleştiği Datça Yarımadası. 

Araç kiralama-0
Tips

Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Özellikle yeni bir şehre ya da ülkeye gidiyorsanız, araç kiralama sizin için en konforlu yöntem olacaktır. Peki herkes araç kiralayabilir mi,…

Devamını Oku
2023 UNESCO (0)
Kültür Seyahat

2023'te Eklenen En Yeni UNESCO Dünya Mirası Alanları

“Birinin kaybı tüm insanların hafızasının kaybıdır” mottosu ile yola çıkarak hazırlanmış olan UNESCO Dünya Mirasları Listesi, güncellenmiş hali ile…

Devamını Oku
Babalar Günü-0
Kültür Seyahat

Babalar Günü’ne Özel Yurt İçi Gezi Rotaları

Bu sene Babalar Günü için planınız var mı? Gelin bugüne dek aldığınız kravatları, gömlekleri bir kenara bırakın; bizim size bambaşka önerilerimiz var.

Devamını Oku