Kültür Seyahat

3 Mart 2023

Artık havalar ısınmaya başladı, bahar yüzünü açan çiçeklerle, ışıldayan güneşle ve masmavi bir gökyüzüyle göstermeye başladı. Bahar ayı da, bir anlamda festival ayı demektir. Müzik festivalinden gastronomi festivaline kadar, ne ararsanız, Avrupa’daki bahar festivallerinde meraklılarını bekliyor. Yaşadıklarımız ve içinde bulunduğumuz zaman, oldukça sıkıntılı ve iç acıtıcı, ülkemiz ve tüm dünya bunun farkında. Tüm ülkemiz, tüm vatandaşlarımız ve yaşananlar kötü de olsa bir şekilde devam etmeye çalışıyoruz, Avrupa genelindeki bahar festivalleri de yazımızdaki yerini alıyor ve sizlerle paylaşıyoruz.

Noto Çiçek Festivali, Noto / İtalya

19 – 23 Mayıs tarihleri arasında güney Sicilya’da bulunan şehirde, Noto Çiçek Festivali gerçekleşiyor. Tasarım yarışmasını kazanan çiçekçilerin tasarımlarını ortaya dökmek için Cuma akşamı başlayan festival, bu sıradan sokağın resmen bir çiçek halısına dönüşmesiyle anlam kazanıyor. Bu anlamda her çiçek tasarımcısı, gün ağarana kadar kendi fikirleri ve düşüncesiyle bu görevi adeta uygulamakla inançlıdır.

Prag Bahar Festivali, Prag / Çek Cumhuriyeti

Klasik müzik ve muhteşem opera sevenlerin adeta bir tutkusudur Prag Bahar Festivali. 12 Mayıs ve 2 Haziran arasında gerçekleşen bu inanılmaz müzik festivali, tüm dünya üzerindeki en iyi solistleri ve orkestraları ağırlamaya devam ediyor. Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük kenti olan Prag, tarihi mimarilerinin içerisinde müzik sesleri ile misafirlerini mest ediyor.

Prag festival.jpg

Mendelssohn Festivali, Lucerne / İsviçre

Klasik müzik dünyası içerisinde en çok bilinen festivallerden biri olan Mendelssohn Festivali, klasik sevenlerin tam tutkunu olacağı bir festival. 31 Mart, 1 Nisan ve 2 Nisan tarihleri boyunca sürecek olan festivalde, Lucerne Festival Orkestrası (Riccardo Chailly, Rafat Blechacz), Igudesman & Joo / Yuja Wang gibi dinletiler sahne alacak.

Las Fallas Festivali, Valencia / İspanya

Avrupa’ya baharın gelişi ancak bu kadar güzel ve renkli kutlanabilir, Akdeniz’in kalbinde havai fişek gösterilerinin eşliğinde, geleneksel kostümlerle beraber bir festival düşünün. Her sene 15 Mart ile 19 Mart arasında gerçekleşen Las Fallas Festivali, bu beklentileri karşılar nitelikte ve güzellikte gerçekleşiyor.

Las Fallas

Münih Bahar Festivali, Munich / Almanya

Almanya’ya bahar gelir de hiç festival olmaz mı? Soğuk bir kışın ve karanlık havaların ardından, Almanya’ya gelen bahar, kutlamalarla şenleniyor. 21 Nisan ile 7 Mayıs arasında Munich semalarında Baverya tarzında gerçek kutlamalar için, Almanya Munich Bahar Festivali’ne bekliyor. Neredeyse 50 senedir devam eden bu geleneksel bahar festivali, son hız devam ediyor.

Londra Kahve Festivali, Londra / İngiltere

Dünyada hemen hemen herkesin sevdiği ve favorisi olan kahve içeceğinin festivali, Londra’da kutlanıyor. Gurme lezzetler, kahve çeşitleri, kahve kokteylleri, canlı müzikler eşliğinde meraklılarını ağırlıyor. Dünyanın en büyük kahve partisi olarak geçen Londra Kahve Festivali, atölyeler, eğlence dolu anlar ile bu sene de 20 Nisan ile 23 Nisan arasında gerçekleşiyor.

coffee fest

Snowbombing Kayak Merkezi Festivali, Mayrhofen / Avusturya

Avrupa’nın en iyi kayak merkezlerinden biri olan Tirol Dağları, bu sefer müzik festivaline sahne oluyor. İglo çılgın aktiviteleri, orman partileri, havuz eğlenceleri, konserler, ne ararsanız Snowbombing Festivali’nde meraklı katılımcıları bekliyor. Önemli bir kayak merkezi olan Mayrhofen, güzel bir vadide yer almaktadır ve bu sene de 10 Nisan ile 15 Nisan arasında Snowbombing Kayak Merkezi Festivali’ne ev sahipliği yapmaktadır

Brüksel Caz Festivali, Brüksel / Belçika

Dünyanın müziği, caz, blues ve rock şarkılarının özgün ve kalitesi sesi Brüksel’de çınlıyor. 2017’de başlayan caz ve müzik çılgınlığı, kaldığı yerden devam ediyor. Pek çok bar ve gece kulübü, 26 Mayıs ile 28 Mayıs tarihleri arasında, bu müzik çılgınlığına katılıyor. Stil, sanat ve kültür merkezi, Brüksel, bu sefer de cazın renkli tınılarına şahitlik ediyor.

brussell jazz

Kral Günü, Amsterdam / Hollanda

Her sene 27 Nisan tarihinde düzenlenen Kral Günü, ülkenin en eğlenceli günlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Amsterdam’daki tüm köylerde düzenlenen Kral Günü’nde, Avrupa’daki en büyük şehir festivallerindendir, gece kulüplerinde, sokaklarda, parklarda, çeşitli ve renkli eğlenceler düzenleniyor. Turuncu giyinmenin şart olduğu festival misali günde, kişiler isterlerse eşyalarını ve kıyafetlerini satma şansı da bulabiliyorlar.

Saint Germain des Pres Caz Festivali, Paris / Fransa

Her yıl 16 Mayıs, 21 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Caz Festivali, Fransa’dan ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistlerle birlikte kutlanıyor. Norah Jones, Michel Portal, Kenny Baron gibi sevilen isimlerin de yer aldığı festival, Paris’te son derece ilgi gören özel bir etkinlik olarak biliniyor. Festival dahilinde yetenek yarışmaları da yapıldığını belirtelim.

Saint Germain des Pres

Berlin Kültür Festivali ve Karnavalı, Berlin / Almanya

26 Mayıs ile 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Berlin Kültür Festivali ve Karnavalı, dünyaca bilinen ve oldukça ilgi gören bir festivaldir. 28 Mayıs’ta sokak yürüyüşünün yani geçit töreninin yer aldığı festival boyunca, neredeyse 900’e yakın sanatçı katılıp, çılgın kalabalığa renk katmaktadır. Müzik ve eğlenceli dansların yer aldığı ilk kültür festivali, 1996 senesinde yapılmıştır.

Münih’in ‘Tatlı’ Mekânları
Yeme İçme

Münih’in "Tatlı" Mekânları

Alman şehirleri kendilerine has karakterleriyle bilinirler. Hamburg hareketlidir, Frankfurt bir finans merkezi olmanın soğukluğunu taşır, Berlin…

Devamını Oku
Dünyanın En Büyüleyici Şatoları-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Büyüleyici Şatoları

Peri masallarının vazgeçilmez başrolleri şatolar, büyüleyici atmosferleri ile her daim turistlerin gözdesi. Hadi gelin bu şatoların dünyadaki…

Devamını Oku
UNESCO Avrupa-0
Kültür Seyahat

Avrupa'da Mutlaka Görülmesi Gereken 10 UNESCO Mirası

Dünyanın her yerinde UNESCO koruması altında pek çok doğa ve kültür varlığı bulunmaktadır. Bu yazımızda Avrupa'da mutlaka görülmesi gereken…

Devamını Oku