İyi Yaşam

1 Mart 2023

Bahar yavaş yavaş tüm sıcaklığı ile içimizi ve kalplerimizi ısıtmaya başlamışken, İstanbul’da neredeyse tüm etkinliklerin yüzü yaşadığımız büyük deprem felaketine dönük. Yurdun dört bir yanında tüm sanatçılar depremden etkilenen bölgelere yardım için sahnelere geri döndü. Biz de bu yazımızı yalnızca İstanbul ile sınırlamayıp, diğer illerdeki yardım organizasyonlarının haberlerini de verelim istedik. Hep birlikte iyileşmek, yaralarımızı birlikte sarmak için… Tüm milletimizin başı sağ olsun.

Mart-Etkinlik-1

Yardım Konserleri

Fazıl Say-Serenad Bağcan

4 Mart - 6 Mart /20.00

İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi-Büyük Salon

Ünlü besteci Fazıl Say ve solist Serenad Bağcan’ın depremzedeler yararına düzenleyeceklerini duyurdukları 4 Mart’taki yardım konserinin tüm biletleri kısa zamanda tükenince, sanatçılar iki gün sonra yeni bir konser organize ettiklerini duyurdular. Fazıl Say’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurduğu yeni konserin tarihi 6 Mart 2023. Konserin biletleri birkirabiryuva.org üzerinden satışta.

90’lar Türkçe Pop Parti: Grup Vitamin-Mansur Ark

4 Mart /21.00

IF Performance Hall Beşiktaş

Geniş bir kesimin çocukluk ve gençlik dönemlerinin efsane grubu olan Grup Vitamin ve sanatçı Mansur Ark, bu kez güçlerini depremzedeler için birleştirecek. 90’ların tadına doyum olmayan hitlerini hatırlamak ve var gücünüzle eşlik etmek için, Türkçe Pop Partisi’ne davetlisiniz.

S.O.S. (Sesim Olsun Sesin)

11 Mart /19.00

Volkswagen Arena

R&B Pop şarkılarıyla ismini duyuran Güneş, yeni sezon lansman konserini konuk sanatçılarla zenginleştirerek bir yardım konserine dönüştürmeye hazırlanıyor. Konserden elde edilen tüm gelir, depremlerde zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanılacak.

Konsere katılmak veya sadece destek olmak için NFT Blockchain teknolojisi ile çeşitli bağış miktarları arasında seçim yapılabilecek olan ayrıcalıklı biletlere www.turkishflava.io adresinden ulaşabilirsiniz.

Güneş ile birlikte sahne alacak konuk sanatçılardan bazılarının isimleri ise şöyle:

• Bege

• Eno

• Elif

• Lvbel C5

• Mavi

• Reckol

• Sefo

• Şanışer & Sokrat ST

• Şehinşah

Live From Berlin Fest

11 Mart /20.00

Verti Music Hall

Bu kez yardım konserleri haberlerinde yurt dışına uzanıyoruz. Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenecek olan Live From Berlin Fest’te sanatçılarımız Teoman, Gripin, Sena Şener ve Tuğkan, depremzedeler için sahneye çıkacaklar.

Mart-Etkinlik-2

Stand Up Gösterileri

Yakışmadı Kemal Ayça

11 Mart /20.00

İzmir Performance Hall

Ofansif mizah denildiğinde akla gelen ilk isimlerden Kemal Ayça, çok ses getiren stand up gösterisinin gelirini depremzedelere bağışlıyor.

Tiyatro Oyunları

Süt Kardeşler

9 Mart /20.30

Beşiktaş Kültür Merkezi

Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerin başrollerini paylaştığı Süt Kardeşler, BKM’de perde açacakları oyunlarının bilet gelirini afet bölgesindeki depremzedelere aktaracaklarını duyurdular. Oyun biletlerini biletix.com ve biletinial.com adreslerinden temin edebilirsiniz.

Fareler ve İnsanlar (Dionysos Tiyatro)

24 Mart /20.00

Cevahir Salon A

John Steinbeck’in kaleminden tiyatro sahnesine uyarlanan Fareler ve İnsanlar, 24 Mart’ta izleyicisiyle buluşuyor. Oyunun gişeden elde ettiği gelir, afet bölgesindeki yardımlar için kullanılacak.

Sevgili Arsız Ölüm-Dirmit

26 Mart

Ses Tiyatrosu

Tiyatro Hemhal, Nezaket Erden’in hayat verdiği Dirmit kızın öyküsünü anlatmaya devam ederken, mart ayında gerçekleştirecekleri oyunlardan elde edilecek kazancın bir kısmını afet bölgesinde çalışan STK’lara yönlendirecek. Aynı zamanda 400. Oyunlarını oynayacakları 26 Mart akşamındaki Sevgili Arsız Ölüm’ün gelirleri de yine afet bölgesine.

Sergiler ve Pazarlar

Dayanışma Pazarı

25 Şubat-6 Mart

Müze Gazhane

Farklı disiplinlerden sanatçıların bir araya gelerek ürettikleri işlerini sergiledikleri dayanışma pazarı, 25 Şubat’tan bu yana ziyaret ediliyor. Stantlardan yapılan her alışveriş deprem bölgesine aktarılıyor.

markus-spiske-BfphcCvhl6E-unsplash

Spor Etkinlikleri

Tofaş - Pınar Karşıyaka

5 Mart /13.00

Tofaş Spor Salonu

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 19. Haftasında oynanacak olan Tofaş ve Pınar Karşıyaka maçının tüm gelirleri yine depremzedelere. Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle ertelemeli olarak gerçekleşecek karşılaşmada, depremin yaralarını sarmak adına başlatılan kampanya kapsamında Hatıra Bilet de satışa sunulacak. Yani fiziksel bilet alıp maça gidemeyecekseniz bile çorbada benim de tuzum olsun diyerek bir hatıra bileti satın alabiliyorsunuz.

 

ice coffee istanbul-0
Yeme İçme

İstanbul'da En İyi Soğuk Kahve Adresleri

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve keyifli bir anın tadını çıkarmak için soğuk kahvenin yeri her zaman ayrıdır. İstanbul, bu konuda da…

Devamını Oku
İstanbul Kültür Sanat-0
İyi Yaşam

Kasım İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

Sonbaharın en güzel aylarından olan Kasım’da, İstanbul yine birbirinden renkli etkinliklerle dopdolu. Sanatseverleri mutlu edecek etkinlik haberleri…

Devamını Oku
Dahiden Başarı Sırları: Elon Musk
İyi Yaşam

Dahiden Başarı Sırları: Elon Musk

Neredeyse her gün ünlü milyarder Elon Musk hakkında bir haber okuyoruz: “Elon Musk seyahat kavramını yeniden tanımlamaya hazırlanıyor. Dahi milyarder…

Devamını Oku